Suoliston puhdistaminen herkullisilla mehuilla

Aamiainen on tärkeä osa suoliston puhdistusta. Jotta voisit varmistaa suolistosi kunnollisen toiminnan, tulisi sinun aloittaa päiväsi lämpimällä kupillisella teetä tai lasillisella huoneenlämpöistä sitruunavettä.
Suoliston puhdistaminen herkullisilla mehuilla

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suoliston puhdistaminen mehuilla on tärkeää hyvinvoinnin takaamiseksi. Nykyisin monet ihmiset kärsivät jonkinlaisista suolistoon liittyvistä ongelmista, ja ikävä kyllä tämä osa elimistöä onkin alttiina kehnojen ruokailutottumusten, istuma-asentoon keskittyvän elämäntyylin sekä muiden huonojen tapojen haitallisille vaikutuksille. Nämä epäsopivat tottumukset saavat elimistömme täyttymään myrkyllisistä aineista ja jätteistä, ja tämän seurauksena kehoa puhdistavien elinten on vaikea toimia oikealla tavalla.

Suoliston puhdistaminen mehuilla ja myrkyllisten aineiden poistaminen on paras keino kehon puhdistautumisprosessin tukemiseksi, ja se auttaa pitämään kaikki perustavanlaatuiset toiminnot kunnossa. Siksi ihmisillä tuntuukin olevan koko ajan enemmän sellaisia vinkkejä ja reseptejä, joilla kaiken suolistoon kertyneen jätteen voi hävittää mahdollisimman tehokkaasti. Tätä jätettä kannattaa kyllä todellakin poistaa, sillä se saattaa pidemmällä aikavälillä aiheuttaa vakaviakin seurauksia ihmisen terveydelle.

Huonot ruokailutottumukset ja monet muut kehnot elintavat, joita hyvin monella meistä on, ovat rasitus suolistolle, ja siksi on tärkeää edistää ja pitää yllä sen puhtautta, mikäli haluat pysyä terveenä sekä säilyttää elämänlaatusi hyvänä. Tässä artikkelissa jaamme siis helppoja vinkkejä ja mehureseptejä, joiden avulla suoliston puhdistaminen myrkyllisistä aineista luonnollisesti on helppoa.

Suoliston puhdistaminen mehuilla ja myrkyllisten aineiden poistaminen

Jos ruoansulatuksesi ei toimi hyvin, tai jos kärsit vaikkapa kroonisesta ummetuksesta, ilmavaivoista ja vatsan turvotuksesta, on tämä merkki siitä, että suolistosi tarvitsee luultavasti täyden puhdistuksen. Katso siis seuraavia vinkkejä, jos koet ongelman koskettavan itseäsi:

 • Syö kunnollinen aamiainen.
  Aamiaisella on erittäin tärkeä rooli suoliston puhdistamisen sekä ruoansulatuksen toiminnan kannalta. Me suosittelemme, että aloittaisit päiväsi lämpimällä kupillisella teetä tai huoneenlämpöisellä sitruunavedellä. Myöhemmin päivällä kannattaa syödä kaurahiutaleita, hedelmiä, vihanneksia ja luonnollisia smoothieita.
 • Mene vessaan, jos kehosi pyytää sitä.
  Elimistösi lähettää sinulle aina merkkejä, jos se on valmis hankkiutumaan eroon sen sisällä olevasta jätteestä. Jos pidät ulostetta sisälläsi kovin kauan aikaa, saatat edistää ummetuksen syntyä sekä muita suoliston ongelmia.
 • Älä koskaan työnnä ja ähki ulostetta pois elimistöstäsi.
  Asiantuntijoiden mukaan ei ole hyväksi työntää ulostetta. Ihanteellista olisikin, että hengität normaalisti ja pysyt rentona pytyllä istuessasi.
 • Syö terveellisemmin.
  Sinun tulisi ehdottomasti kiinnittää huomiota ruokailutottumuksiisi, mikäli haluat pitää suolistosi puhtaana ja vapaana jätteistä. Ala siis syödä enemmän sellaisia ruokia, joissa on paljon antioksidantteja ja kuitua – tällaisia ovat muun muassa hedelmät, vihannekset ja täysjyväviljat.
 • Fyysinen aktiivisuus.
  Liikunta on myös hyvin tärkeässä roolissa kehon puhdistuksen kannalta. Yritä siis harrastaa vähintään 30 minuutin ajan liikuntaa joka päivä, ja tulet huomaamaan muutoksen parempaan päin ruoansulatuksesi toiminnassa sekä suolistosi terveydessä.

Parhaat mehut suoliston puhdistamiseksi

Luonnollisten mehujen juonti on mahtava tapa puhdistaa suolistoa sekä edistää hyvää ruoansulatusta. Seuraavassa kerromme muutamista herkullisista resepteistä, joiden avulla suoliston puhdistaminen mehuilla ja sen tavoite on helpommin saavutettavissa.

Appelsiini-, persikka- ja mansikkamehu

Appelsiinimehua lasissa

Tämän mehun avulla voit aloittaa suolistosi kunnon parantamisen herkullisella tavalla. Jos juot tätä tarpeeksi usein, pystyt pääsemään eroon ruoansulatuksessasi sijaitsevista myrkyllisistä aineista sekä parantamaan koko ruoansulatuksesi prosessia. Kokeile ehdottomasti – et tule katumaan!

Tarvittavat ainekset

 • 2 appelsiinin mehu
 • 3 persikkaa ilman kiveä
 • 7  mansikkaa

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, ja juo mehusi herkullisen viileänä.

Suolistoa puhdistava vihersmoothie

Vihersmoothie jossa sellerinvarsi

Vihermehut ovat mahtava apu suoliston ja koko elimistön puhdistamiseen. Vihreiden lehtevien vihannesten ominaisuudet ovat erinomaiset niin hengityselinten kuin maksan, munuaisten ja paksusuolenkin kannalta.

Tarvittavat ainekset

 • 2 sellerinvartta
 • 2 porkkanaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 punajuuri
 • 3 persiljanoksaa
 • 4 romainesalaatin lehteä
 • 2 tillinoksaa

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Pese kaikki ainekset erittäin hyvin ja laita ne tehosekoittimeen, ja heitä sekaan myös hiukan vettä jotta sekoittuminen helpottuisi. Tätä juomaa tulisi nauttia aina tyhjään vatsaan.

Omenamehu

Vihreät omenat joista yksi halkaistu

Tuore omenamehu on yksi parhaista vaihtoehdoista suoliston luonnolliseen puhdistukseen sekä myrkyistä eroon pääsemiseksi. Tätä mehua tulisi juoda runsaasti, ja se tukee maksan toimintaa sekä edistää ulostuksen vaivattomuutta. Siten omenamehu on loistava apu esimerkiksi ummetuksen kanssa kamppaileville.

Kuinka omenamehua olisi parasta nauttia?

Tähän kannattaa käyttää mehukonetta, jotta voisit parhaiten saada omenan nesteen talteen. Juo mehua sitten siivilöimättömänä ja tyhjään vatsaan. Puolen tunnin kuluttua juo vielä lasillinen vettä, ja juo vielä litra omenamehua päivän edetessä.

Omena- ja porkkanamehu

Porkkanasmoothie sitruunamelissalla

Tämä mehu yhdistää omenoiden terveyshyödyt porkkanan loistaviin ominaisuuksiin, ja se on lisäksi todella herkullinen valinta suoliston puhdistukseen. Tätä juomaa kannattaisi nauttia 9 päivän ajan, mikäli haluat saada hyviä tuloksia.

Tarvittavat ainekset

 • Muutama omena
 • 1 kourallinen vesikrassia
 • 2 suurta porkkanaa

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Pese kaikki ainekset hyvin, ja ota omenoiden ja porkkanoiden mehu talteen. Sekoita sitten mehu vesikrassin kanssa, ja nauti tätä juomaa aina tyhjään vatsaan.

Kokeile näitä helppoja reseptejä ja puhdista suolisto luonnollisesti herkullisilla mehuilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • McDonald, S. W., & MacFarlane, N. G. (2018). The mouth, stomach and intestines. Anaesthesia and Intensive Care Medicine. https://doi.org/10.1016/j.mpaic.2018.01.003

 • Annapurna, A. (2011). HEALTH BENEFITS OF BARLEY. ASIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH AND HEALTH CARE.

 • Zeratsky, K. (2018). DetDo Detox offer any health benefits?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.