Poista ihon tummat pigmenttiläiskät
Tummat pigmenttiläiskät iholla voivat johtua muun muassa auringosta, maksaongelmista, raskaudesta ja antibiooteista. Nämä voivat ilmaantua luomina, pisamina tai iän tuomina läiskinä. Niistä ei ole terveyshaittaa, mutta ne voivat olla monelle esteettinen päänvaiva.
Tässä artikkelissa ehdotamme muutamaa luonnollista ratkaisua ihon pigmenttiläiskiin. Heitä hyvästit läiskille näiden viiden keinon avulla:
1. Sitruunamehu – luonnollinen valkaisija
Purista ensin sitruunan mehu. Kasta sitten vanupallo tai -lappu mehuun ja hiero mehua jälkiin muutaman minuutin ajan. Voit tehdä myös sitruunanaamion ja kuoria sillä tarvittavat kohdat ihossa hieromalla ihoa viiden minuutin ajan. Sitruunahappo kuorii ihoa ja poistaa kuolleen ihosolukon.
Älä käytä sitruunaa, mikäli olet menossa aurinkoon, eli käytä sitä vain illalla ennen nukkumaanmenoa.
2. Aloe vera – valkaisee pigmenttiläiskät
Laita aloe vera -geeliä läiskiin. Hiero kunnes geeli on imeytynyt, ja anna vaikuttaa. Toista hoito päivittäin. Aloe vera -geeli valkaisee ihon tummat pigmenttiläiskät.
3. Papaija – papaiinin voima
Kuori palanen kypsästä papaijasta. Hiero sitten ihon tummiin kohtiin ja anna vaikuttaa jonkin aikaa. Huuhtele sitten viileällä vedellä. Toista hoito 3-4 kertaa viikossa. Papaiini poistaa tehokkaasti kuolleen ihosolukon.
4. Sipuli – poista ihon tummat läiskät
Leikkaa viipale sipulista ja hiero läiskiin viiden minuutin ajan. Toista päivittäin. Tämä on erittäin tehokas keino etenkin iän tuomiin läiskiin.
5. Banaani ja sitruuna – tehokas pari parantamaan ihon sävyä
Tämä yksinkertainen resepti sisältää banaanin sekä yhden tai kahden sitruunan mehun. Kuori ja leikkaa banaani palasiksi ja tee siitä pyree. Sekoita joukkoon sitten sitruunamehu. Hiero sitten läiskiin päivittäin. Tällä keinolla parannat ihosi sävyä.
Toimivatko konstit?
On tärkeää muistaa, että tulokset ovat riippuvaisia johdonmukaisuudesta. Suosi tuoreita tuotteita ja vältä auringossa oleskelua niin paljon kuin mahdollista.
Tärkeää!
Suorita hoidot illalla, sillä aurinko voi vain pahentaa tilannetta. Se ei vain herkistä ihoa, vaan yhdistyy tuotteiden kanssa (etenkin sitruuna) ja se voi johtaa ei-haluttuihin tuloksiin.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
- Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
- Bertuccelli, G., Zerbinati, N., Marcellino, M., Kumar, N. S. N., He, F., Tsepakolenko, V., … Marotta, F. (2016). Effect of a quality-controlled fermented nutraceutical on skin aging markers: An antioxidant-control, double-blind study. Experimental and Therapeutic Medicine. https://doi.org/10.3892/etm.2016.3011
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.