Nerokkaita tapoja hyödyntää silikageelipusseja

Silikageelipusseja voidaan hyödyntää monella tavalla. Pane seuraavat vinkit käytäntöön!
Nerokkaita tapoja hyödyntää silikageelipusseja

Kirjoittanut Paula Heidemeyer

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kun joku mainitsee silikageelin, et välttämättä heti tiedä mistä on kyse. Viittaamme niihin selluloosapusseihin, joiden sisällä on kovia palloja. Silikageelipusseja löytyy usein kenkälaatikoista tai uusien laukkujen sisältä, sillä niillä on loistava imukyky. Ne ovat tehokkain tuote kosteuden keräämiseen ympäristöstä.

Silikageeli on kemikaali, jolla on kristallimainen ulkonäkö. Se on huokoista, kiinteää ja hajutonta. Sitä ei voida liuottaa veteen eikä mihinkään muuhunkaan nesteeseen.

Kuinka hyödyntää silikageelipusseja kotona

uusiokäytä silikageelipusseja

Silikageelipussukoiden mukana ei yleensä tule käyttöohjetta, joten ne päätyvät useimmiten roskiin. Pakkauksessa lukee ainoastaan “silica gel” ja kehoitus olla nielemättä tuotetta missään tilanteessa. 

Silikageelin ominaisuudet ovat hämmästyttäviä, mistä syystä haluammekin nyt kertoa, kuinka voit uusiokäyttää silikageelipusseja kotona.

 

Ruosteen ehkäisy

Voit pidentää partahöylien käyttöikää säilyttämällä niitä laatikossa silikageelipussien kanssa. Terään jäänyt kosteus kuivuu eikä aiheuta terän ruostumista.

Samoin jos haluat estää työkaluja ruostumasta, laita vain pari pussukkaa silikageeliä työkalupakkiin. Työkalut pysyvät näin loistokunnossa pidempään.

Kastuneen älypuhelimen pelastaminen

Jos älypuhelimesi on kastunut huolimattomuuden seurauksena, voit käyttää silikageelipusseja imememään siitä kosteuden.

Kaikki tuntevat kotikonstin, jossa kännykkä laitetaan riisin joukkoon. Nämä pussit ovat kuitenkin paljon hyödyllisempiä ja niillä saa parempia tuloksia.

Paperin pitäminen kuivana

Silikageelipussien avulla voi säilyttää myös vanhoja valokuvia. Jos pelkäät valokuvien menevän piloille ajan myötä, suosittelemme laittamaan ne laatikkoon parin silikageelipussin kanssa.

Valokuvien suojaamisen lisäksi näitä pussukoita kannattaa käyttää myös arvokkaiden asiakirjojen säilömiseen.

silikageelipusseja laukun pohjalla

Takkien, matkalaukkujen ja selkäreppujen pitäminen kuivana

Iho hikoaa, ja erityisesti turkikset ovat herkkiä vaatekappaleita, jotka vaativat erityistä huolenpitoa. Jotta ne eivät vahingoittuisi, voit laittaa niiden taskuihin silikageelipusseja.

Näitä pusseja voi laittaa myös treenikassin sisään, sillä kosteuden imemisen lisäksi ne imevät itseensä myös pahoja hajuja.

Myös matkalaukut, jotka pysyvät suljettuina useita kuukausia, voivat mennä huonoon kuntoon, haista pahalle tai pitää kosteuden sisällään. Laita niiden sisään pieniä silikageelipusseja, niin laukut pysyvät taatusti kuivina ja uudenveroisina.

Muita tapoja käyttää silikageelipusseja

Yllämainitun lisäksi silikageeli poistaa hyvin kosteutta huuruisesta tuulilasista. Laita vain pari pientä pussia kojelaudan päälle, niin lasi ei huurustu niin helposti.

Lisäksi silikageeli auttaa siementen säilömisessä. Jos pidät puutarhanhoidosta ja ostat paljon siemeniä, voit laittaa pari pussia silikageeliä siementen kanssa samaan laatikkoon, niin ne kestävät pidempään eivätkä mene piloille.

Niitä voidaan tietysti hyödyntää myös isoissa eläinruokapusseissa. Jos elät kostealla seudulla, sinun ei tarvitse huolehtia ruoan pilaantumisesta, sillä silikageeli pitää sen kuivana. Muista vain ottaa pussukat pois ja varo rikkomasta niitä.

silikageelipusseja

Kuten näet, silikageelipusseja voidaan hyödyntää monella tavalla. Jos törmäät mihin tahansa esineeseen, vaatekappaleeseen tai huonekaluun, joka saattaisi helposti imeä kosteutta ja mennä piloille ajan myötä, laita muutama silikageelipussi sen lähettyville niin se pysyy paremmassa kunnossa.

Kuinka sinä hyödynnät silikageelipusseja?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.