Logo image
Logo image

Näin korkokenkien käyttö onnistuu pidempään

2 minuuttia
Tiesitkö, että pieni määrä talkkijauhetta kengänpohjissa voi auttaa välttämään korkokenkien käytön aiheuttamaa kipua?
Näin korkokenkien käyttö onnistuu pidempään
Viimeisin päivitys: 18 toukokuuta, 2019

Korkokengät ovat kiistatta tyylikkäät ja ihanteellinen valinta siistimpään asuun. Ne eivät kuitenkaan tunnu mukavilta jaloissa kovinkaan pitkään. Ei hätää: tässä artikkelissa annamme joitakin vinkkejä, joilla korkokenkien käyttö onnistuu pidempään.

Korkeat korot tekevät sääristä pidemmän ja muodokkaamman näköiset sekä pidentävät vartaloa. Tämä voi todella nostaa itseluottamusta ja tehdä tyylistä elegantimman.

Moni on kuitenkin huomannut korkokenkien käytön haittapuolet: ne muun muassa aiheuttavat ryhtiongelmia ja kipua jaloissa, jos niitä pidetään liian usein tai liian pitkään.

Tänään käsittelemme tätä jälkimmäistä ongelmaa. Jaamme joitakin vinkkejä, joiden avulla korkokenkien käyttö onnistuu useita tunteja ilman epämukavuutta ja kipua, joka haittaisi kävelyä.

5 vinkkiä, joilla korkokenkien käyttö onnistuu pidempään

Nämä yksinkertaiset vinkit auttavat ehkäisemään korkokenkien aiheuttamaa epämukavuutta pitkien työpäivien aikana tai juhlissa.

1. Laita korkokengät pakastimeen

Some figure

Tämän vinkin voi toteuttaa kahdella tavalla; valitse niistä itsellesi paremmin sopiva. Nopein vaihtoehto on laittaa korkokengät muovipussiin pakastimeen.

Jos sinulla on hieman enemmän aikaa, laita kaksi vesipussia kenkien sisään ja laita kengät pakastimeen siihen asti, kunnes vesi jäätyy.

Tämä saa kengät venymään hieman, mikä tekee niistä miellyttävämmät jalassa. Näin kengät ovat myös pehmeämmät ja hankaavat vähemmän jalkoja.

2. Laita korkokenkiin pehmusteet

Some figure

Voisi sanoa, että nämä ovat suoranainen taivaanlahja korkokenkien käyttäjille! Voit asettaa pehmusteet kenkiin suojaamaan kantapäitä ja päkiöitä. Ne voivat todella vähentää jalkojen kipua.

Kätevintä on pitää aina pehmusteita mukana laukussa varmuuden vuoksi.

Tutustu: 8 vinkkiä, joiden avulla voit käyttää korkokenkiä koko yön

3. Teippaa kaksi varvasta yhteen

Some figure

Sanotaan, että jos teippaat yhteen kummankin jalan kolmannen ja neljännen varpaan, voit käyttää korkokenkiä koko päivän ongelmitta.

Selitys tähän on se, että näiden varpaiden teippaaminen yhteen vähentäisi jalan tähän osaan kohdistuvaa painetta.

Oli totuus tämän takana mikä tahansa, kokeilemisesta ei voi olla haittaakaan.

4. Talkkijauhe

Some figure

Talkkijauheen levittäminen jalkoihin ja kenkien sisään voi olla avuksi. Tämä ehkäisee jalkahikeä ja kosteutta, jotka tekevät kengistä epämukavat. Yleisin seuraus tästä ovat jalkojen rakot.

Älä myöskään unohda, mikä merkitys on terveillä jaloilla. Kosteusvoiteen käyttö tekee ihosta vahvemman, ja rakot ja känsät muodostuvat helpommin kuivaan ihoon.

Älä jätä lukematta: 6 jalkojenhoitovinkkiä, joilla jalat näyttävät aina täydellisiltä

5. Hio kengänpohjaa

Some figure

Kun kengät ovat uudet, kävellessä on usein oltava erityisen varovainen. Uusien kenkien pohjat ovat yleensä hyvin liukkaat ja voivat johtaa kaatumiseen. Tämän voi ehkäistä useilla tavoilla.

Ensimmäinen tapa on hioa hiekkapaperilla kengänpohjaa niin, että siitä tulee karheampi. Toinen vaihtoehto on tehdä siihen kevyitä pintaviiltoja veitsellä tai saksilla (ei liian voimakkasti, jotta kengät eivät mene piloille). Yksi keino on vielä pirskottaa hieman sokerista limua tai vaihtoehtoisesti sitruuna-sokerivettä kengänpohjaan. Tämä tekee sen pinnasta tahmean ja auttaa ehkäisemään liukastumisesta johtuvia kaatumisia.

Näiden vinkkien ansiosta korkokenkien käyttö onnistuu pidempään ongelmitta. Enää sinun ei tarvitse kävellä kotiin juhlista kengät kädessäsi kokeile vain näitä vaihtoehtoja, kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivan.

Sano hyvästit epämukaville kengille!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Fuhrmann, R. A. (2008). Degenerative Erkrankungen des Vorfusses – Hallux valgus und Kleinzehendeformitäten. Orthopädie Und Unfallchirurgie Up2date. https://doi.org/10.1055/s−2005−921202

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.