Logo image
Logo image

Mitä geelikynnet ovat?

3 minuuttia
Geelikynnet näyttävät paljon luonnollisemmilta kuin akryylikynnet, minkä vuoksi monet päätyvät niihin. Katso täältä, mitä muita etuja tällä vaihtoehdolla on!
Mitä geelikynnet ovat?
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto

Viimeisin päivitys: 10 tammikuuta, 2023

Kaunis ja tyylikäs manikyyri on mahdollista, jos käytät geelikynsiä. Se on yleinen tekniikka kynsitaidetta tekevien keskuudessa. Tarjolla on laaja valikoima eri väri- ja koristeluvaihtoehtoja. Lisäksi geelikynnet vahvistavat myös omien kynsien rakennetta. Tässä artikkelissa kerromme kaiken mitä sinun tulee tietää geelikynsistä!

Usein ihmiset käyttävät kynsiä itseilmaisuun. Jotkut ihmiset jopa käyttävät kynsilakkaa peittämään tiettyjä kynsissä näkyviä sairauksia.

Muista kuitenkin, että kynsien maalaaminen ei ole oikea tapa piilottaa terveyteen liittyviä ongelmia. Tämä pätee esimerkiksi Espanjan ihotauti- ja sukupuolitautiakatemian (AEDV) listaamiin sairauksiin.

Mitä ovat geelikynnet?

Geelikynnet tehdään puolipysyvällä geelillä, joka kovettuu erikoislampun alla. Aine kovetetaan oman kynnen päälle. Kerroksia on useita riippuen halutusta paksuudesta.

LED-säteily sekä lämpö takaavat normaalia manikyyriä vastaavan tuloksen, sillä erolla, että geeli pidentää kynsien huoltoväliä 3-5 viikkoa. Tänä aikana luonnollinen kynsi kasvaa geelin alla.

Jos et halua pitkiä kynsiä, voidaan käyttää pehmeää geeliä. Kovaa geeliä käytetään, kun asiakas haluaa erittäin pitkät ja näyttävät kynnet. Voit poistaa geelin päällä olevan lakan asetonia sisältävällä kynsilakanpoistoaineella, mutta geeli irtoaa paremmin viilaamalla.

Huollossa ammattiteknikko yksinkertaisesti täyttää kynnestä puuttuvan osan, kunnes se on tasainen.

Välineet geelikynsien tekemiseen

Geelin levittäminen vaatii perusvälineitä: siveltimet, viilat, kynsinauhojen työntäjän ja lampun. Lisäksi ammattilaisella on seuraavat tarvikkeet:

  • Desinfiointiaine tai antiseptinen aine: Tätä käytetään estämään bakteerien asettumista kynnen alle.
  • Liima tai esipohja: Tämä puhdistaa ja pehmentää kuorta, johon geeli kiinnittyy.
  • Geeli: On olemassa laaja valikoima värejä, ja rakenne riippuu tuotemerkistä.
  • Pintalakka: Tämä on suojakerros, joka levitetään geelin päälle. Se toimii suojana iskuja vastaan ​​ja antaa kynnelle kiiltoa.
Some figure
Ammattilainen hyödyntää erilaisia ​​työvälineitä geelikynsien tekemisessä.

Lue myös: Pistekynnet: uusin trendi minimalistisissa kynsissä

Kuinka geelikynnet kiinnitetään?

Geelikynsien tekemiseen kuuluu viisi eri työvaihetta. Kynsiteknikko saa aikaan ensiluokkaisen lopputuloksen. Katsotaanpa seuraavia vaiheita.

1. Puhdistus ja kiillotus

Tämä on valmisteluvaihe. Antiseptisen puhdistuksen jälkeen kynnen pintaa viilataan ja kiillotetaan. Tällä tavalla kynnet ovat valmiita vastaanottamaan geelin.

2. Kynsinauhoja työnnetään taaksepäin

Kiillotuksen lopuksi kaikki ylimääräinen kynsijäämä poistetaan. Kynsinauhoja työnnetään sivuun kynsinauhan työntimellä tai appelsiinipuusta valmistetulla tikulla. On aina parempi työntää kynsinauhaa sivuun kuin leikata, koska kynsinauha kiinnittää ihon kynteen, ja jos se poistetaan, on olemassa infektioriski, kuten Mayo Clinicin julkaisemassa artikkelissa kerrotaan.

3. Geelin levitys

Ohut kerros geeliä levitetään kynnen päälle, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Jokaista kerrosta kovetetaan lampun alla muutaman minuutin ajan. Vain lämpö ja valo varmistavat kiinnityksen.

4. Kynsien lakkaus

Jotkut ihmiset pitävät tätä valinnaisena vaiheena, koska he pitävät luonnollisesta ilmeestä. Mikäli asiakas haluaa ranskalaisen manikyyrin, vaaleanpunainen tai kirkas geeli on paras vaihtoehto. Jos kynsitaide on sinun juttusi, voit myös leikkiä sävyillä ja ideoilla.

5. Käsien kosteutus

Lopuksi on vuorossa käsien kosteutus ja kynsinauhojen hoitaminen öljyillä. Manteli-, kaakao-, auringonkukka- ja kookosöljy ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja.

Geelikynsien edut

Geelikynsien käytön tärkein etu on, että ne voivat kestää useita viikkoja, kun huolehdit kynsistäsi oikein. Voit myös valita minkä tahansa muodon, koristelun ja pituuden. Mitä muita etuja siinä sitten on?

  • Ne ovat erittäin kestävät.
  • Geelikynnet maksavat vähemmän kuin muut tekniikat.
  • Sinun ei tarvitse käydä salongissa joka viikko.
  • Geelikynnet näyttävät luonnollisemmalta kuin muut rakennekynnet.
  • Ne mahdollistavat korjaukset manikyyriprosessissa.
  • Ne toimivat jatkeena ja estävät kynsien pureskelun. Täten ne ovat myös esteettisempi vaihtoehto.
Some figure
Geelikynsien poistamiseen voidaan käyttää joitain kotitekniikoita, kuten alumiinifolio, mutta on parasta käydä ammattilaisen luona poistamassa ne.

Lue myös: Kuinka poistaa geelikynnet kotona?

Onko geelimanikyyreillä vasta-aiheita?

Kuten kaikki keinotekoiset kynsirakenteet, geelikynsien väärinkäyttö heikentää omaa kynttä. On tärkeää ottaa taukoja geelikynsistä ja antaa oman kynnen vain hengittää.

Toisaalta on olemassa opetusohjelmia kynsien tekemiseen kotona. Tämä on kuitenkin erittäin riskialtista, joten on parasta mennä ammattilaiselle. Actas Dermo-Sifilográficasmainokset kertovat, että akrylaatteja sisältävät kynsituotteet voivat aiheuttaa allergista ihottumaa.

Ja mitä tulee manikyyrin kautta välittyvään kynsisieneen, yksi varotoimi on ottaa omat työkalut mukaan tai varmistaa, että kynsiteknikko steriloi työkalut jokaisen asiakkaan jälkeen.

Pidä huolta kynsistäsi

Kun poistat geelikynnet, sinun tulee huolehtia omista kynsistäsi, koska kynnen pinta on vielä varsin pehmeä. Kysy kynsiteknikolta, ​​mitä tuotteita voit käyttää kynsien hoitoon geelikynsien poiston jälkeen.

Lisävinkkejä ovat kynsien viilaaminen ja leikkaaminen, niiden kosteuttaminen öljyillä tai vaseliinilla sekä kovettuvan lakan käyttö. Lopuksi, anna kynsien levätä hetken ennen lakkaamista tai käytä pohjalakkaa saadaksesi paremman lopputuloksen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.