Tuorepuristettujen mehujen munuaisia puhdistava vaikutus
Halautko puhdistaa munuaisia ja kohottaa energiatasoasi? Jos haluat nauttia hyvästä terveydestä, on sinun ehdottomasti kiinnitettävä huomioita sisäelimiisi, syötävä hyvin ja toisinaan nauttia ravinteita, jotka auttavat elimistöä puhdistamaan itseään, erityisesti lomien ja juhlapäivien jälkeen.
Tässä artikkelissa selitämme, miksi on niin tärkeää puhdistaa munuaisia ja miten sen voi tehdä juomalla erilaisia vastapuristettuja hedelmä- ja vihannesmehuja, jotka ovat terveysvaikutustensa lisäksi myös yllättävän herkullisia.
Miksi munuaisia kannattaa puhdistaa?
Munuaisesi ovat sisäelin, joka on vastuussa veresi puhdistamisesta mahdollisesti harmillisista aineista poistaen ne elimistöstä virtsan kautta. Lisäksi ne auttavat säännöstelemään elimistön nestekertymää. Kyseessä on selviytymisen kannalta elintärkeä elin, josta huolehtiminen on suositeltavaa. Munuaisten tasapainoa ja hyvinvointia voi ylläpitää syömällä terveellisesti ja erityisesti puhdistamalla elimistöä erilaisilla puhdistavilla ruuilla ja ravinteilla.
Tuorepuristetut mehut
Tuorepuristetut mehut ovat helppo ja terveellinen keino saada runsaasti ravinteita lyhyessä ajassa.
Suosittelemme päivän aloittamista yhdellä näistä mehuista, joiden vaikutus alkaa näkyä jo viikon sisällä. Alat tuntemaan olosi kevyemmäksi, sillä mehu auttaa pääsemään eroon liiallisesta nesteestä elimistössä. Kun muistat puhdistaa munuaisia, olosi tuntuu energisemmältä ja pystyt paremmin vastustamaan erilaisia munuaisen vajaatoimintaan liittyviä ongelmia.
Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista tai – vielä parempaa – vaihdella näiden eri vaihtoehtojen välillä. Niiden valmistus on yksinkertaista: soseuta vain kaikki ainekset tehosekoittimessa ja näin sinulla on helppo tapa puhdistaa munuaisia!
Omena-sellerimehu
Selleri on yksi parhaista virtsaneritystä lisäävistä vihanneksista ja hennon makunsa ansiosta sitä voi lisätä melkeinpä mihin tahansa mehusekoitukseen kuten esimerkiksi tähän reseptiin. Tässä tapauksessa yhdistämme sen omenaan. Omenat saavat juomassa aikaan miellyttävän, makean maun, ja koska omena sisältää runsaasti eri ainesosia, sen voi yhdistää melkeinpä mihin tahansa ruokaan. Lisäksi se auttaa vähentämään munuaisen toimintahäiriöitä.
Ainekset:
- Tuoreen, vihreän sellerin varsi sisältäen sen päätyosan sekä lehdet.
- 3 omenaa (mikäli kyseessä on luomutuote, voit käyttää ne kuorineen).
- Vapaaehtoinen: muutama mintunlehti
Vihersalaatti-fenkolimehu
Tämä yllättävä yhdistelmä maistuu suussasulavalta ja tarjoaa roppakaupalla hyödyllisiä ravinteita sekä uuden tavan käyttää vihersalaattia sopien siten loistavasti myös niille, joilla on vaikeuksia sulattaa tätä vihannesta.
Vihersalaatti sisältää runsaasti diureettisia eli virtsaneritystä edistäviä ominaisuuksia, jotka auttavat säännöstelemään hermojärjestelmää. Siksi se onkin täydellinen juoma iltapäivällä tai illalla nautittavaksi.
Fenkolin erityinen maku lisää juomaan ripauksen makeutta. Lisäksi fenkoli auttaa poistamaan elimistöstä tarpeetonta nestekertymää.
Ainekset:
- 5 lehteä viher- tai punasalaattia pestynä (vältä jäävuorisalaattia, joka ei juurikaan sisällä ravinteita).
- Pala tuoretta fenkolin juurta
- Teelusikallinen hunajaa
Tomaatti-sipuli-suolavesimehu
Sipulit ovat yksi parhaimmista syötävistä munuaistesi kannalta. Tässä reseptissä yhdistetään kaliumpitoinen tomaatti tilkkaan suolavettä. Suolavesi on luonnollinen ravintolisä, joka auttaa tasapainottamaan elimistöä.
Vaikka tämä ainesosa on suolainen, se sisältää kaikki elimistösi tarvitsemat mineraalit juuri oikeissa mittasuhteissa ja ehkäisee nesteen kertymistä auttamalla munuaisia pääsemään eroon ylimääräisistä nesteistä ja puhdistaa munuaisia.
Ainekset:
- 4 kypsää tomaattia
- Puolikas sipuli
- 1 ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä
- 4 ruokalusikallista suolavettä
Muita vinkkejä
Munuaisesi yhdessä maksasi kanssa ovat ainoat sisäelimet jotka hyötyvät suoraan kohdistuvasta lämmöstä, sillä näillä elintärkeillä elimillä on taipumus kylmettyä. Lisäksi munuaisesi ovat vahvasti yhteydessä energiatasoosi, joten niiden lämpimänä pitäminen voi myös parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi.
Yritä kohdistaa lämpöä munuaistesi tienoille päivittäin puolen tunnin ajan lämpöpeitolla, kuumavesipullolla tai peittämällä koko alue luonnonvillalla.
Suosittelemme tätä vinkkiä erityisesti kylminä vuodenaikoina.
Lisäksi sinun tulee välttää aineita, jotka ovat haitallisia munuaisillesi:
- Maito ja maitotuotteet
- Valkoinen sokeri
- Suola
- Lääkkeet
- On suositeltavaa vähentää nauttimiesi proteiinien määrää, erityisesti eläinperäisiä proteiineja, sillä ne rasittavat munuaisia.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Los riñones y su funcionamiento. https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-rinones/rinones-funcionamiento
- Al-ameedi, Ali. (2018). Comparative Evaluation of Diuretic Activity of Ethanolic Extracts of (Celery) Apium graveolens and (Parsley) Petroselinum crispum in Male Rats Address for Correspondence. 10.13140/RG.2.2.22565.14560.
- Fundación Española de la Nutrición. Apio. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/apio.pdf
- J Evid Based Complementary Altern Med. 2017 Oct; 22(4): 1029–1034. Published online 2017 Jul 13. A Review of the Antioxidant Activity of Celery (Apium graveolens L). doi: 10.1177/2156587217717415
- Fundación Española de la Nutrición. Manzana. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/manzana.pdf
- Fundación Española de la Nutrición. Lechuga. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/lechuga.pdf
- Pallavi, Tripathi & Sandeep, Arora & Gupta, Rajiv & R, Mali. (2011). DIURETIC ACTIVITY OF PISTIA STRATIOTES LEAF EXTRACT IN RATS. International Research Journal of Pharmacy. 2.
- Avicenna J Phytomed. 2014 Mar-Apr; 4(2): 110–117. Effect of the aqueous extract of Foeniculum vulgare (fennel) on the kidney in experimental PCOS female rats. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103710/
- Fundación Española de la Nutrición. Cebolla. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/cebolla.pdf
- Fundación Española de la Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/cebolla.pdf
- Fundación Española de la Nutrición. Aceite de oliva. http://www.fen.org.es/MercadoAlimentosFEN/pdfs/aceiteoliva.pdf
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Comer correctamente en la enfermedad de los riñones. https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-rinones/informacion-general/alimentos-nutricion
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.