Logo image
Logo image

Kuubalainen voileipä: 2 helppoa ja herkullista reseptiä

2 minuuttia
Sika on herkullista lihaa, joka ei vaadi valmistukselta ihmeitä maistuakseen maukkaalle, ja se on myös kuubalaisen voileivän salaisuus!
Kuubalainen voileipä: 2 helppoa ja herkullista reseptiä
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kuubalainen voileipä tunnetaan maailmanlaajuisesti suussa sulavana herkkuna, ja se valmistuu käden käänteessä keneltä tahansa!

Kuubalainen voileipä on Kuubasta lähtöisin oleva alkupala, mutta siitä on tullut suosittu myös Yhdysvalloissa. Nykyään sitä näkee usein myytävän erilaisina muunnelmina kaikenlaisissa pikaruokapaikoissa ja ruokarekoissa.

Kuubalaisen voileivän salaisuus piilee kastikkeessa ja voileipägrillissä, jossa kaikki maut sulautuvat hyvin yhteen. Kuubalainen voileipä valmistuu vain 20 minuutissa, ja siihen tulevat ainekset ovat edullisia.

Kuubalainen voileipä

Ainekset

Some figure

Tutustu: Gluteenittomat välipalat ilman leipää

Näin valmistuu kuubalainen voileipä

1. Laita pannulle hieman öljyä ja voita, jotta sianliha ei tartu paistaessa pohjaan kiinni. Paista liha kummaltakin puolelta. Kun se on vielä kypsymässä, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa leipä kahteen osaan ja levitä sinappia kummallekin puolelle.
3. Viipaloi suolakurkut.
4. Laita leipien päälle sianlihaviipaleet, cheddar-juustoviipaleet, kinkkuviipaleet ja suolakurkkuviipaleet. Yhdistä leivänpuolikkaat.
5. Paahda lopuksi leipää leipägrillissä muutama minuutti, kunnes se on kunnolla ruskistunut. Leipä on valmista, kun juusto on sulanut ja pursuaa yli reunoista.
6. Ota leipä pois leipägrillistä ja halkaise kahtia. Leivän kanssa sopii jokin hyvä mehu.

Toinen kuubalainen voileipä

Some figure

Tästä leivästä tuli suosittu Yhdysvalloissa jo monia vuosia sitten, ja ajan myötä reseptiä on muunneltu jossain määrin. Tässä siis kuubalainen voileipä hieman toisella tapaa.

Ainekset

 • 1 leipä
 • 8 viipaletta salamia
 • 5 viipaletta sveitsiläistä juustoa
 • 6 viipaletta vuoristokinkkua
 • 3 viipaletta sianlihaa (n. 60 g)
 • kirsikkatomaatteja
 • sinappia
 • majoneesia
 • oliiviöljyä
 • suolaa
 • pippuria

Ennen kuin menet, käy lukemassa: Herkullista porsaan kyljysselkää homejuustolla

Näin valmistuu kuubalainen voileipä

1. Leikkaa leipä kahteen osaan ja paista sianliha.
2. Viipaloi kirsikkatomaatit ja lisää niihin ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Laita sivuun.
3. Sinapin lisäksi voit levittää leiville majoneesia oman maun mukaan. Valitse joko perinteinen majoneesi tai esimerkiksi persiljalla tai valkosipulilla maustettu versio.
4. Laita leipäviipaleiden väliin sianliha, juusto, salami, vuoristokinkku ja tomaattiviipaleet. Laita leipä leipägrilliin.
5. Kuubalainen voileipä on valmis, kun juusto on sulanut. Nauti lempijuomasi kanssa!

Sianlihan ravintoarvo

Kaikki eivät tiedä, että sika on ravinteikasta lihaa ja merkittävä proteiinin lähde. Siinä on paljon muun muassa B6-, B12- ja B3-vitamiineja. Lisäksi se sisältää monia elimistön toimintaa edistäviä kivennäisaineita: sinkkiä, fosforia, magnesiumia ja kaliumia.

Lääkärit suosittelevat sianlihaa kasvaville lapsille, erityisesti koska se auttaa kudosten rakentumisessa. Sen tiamiinipitoisuus auttaa jaksamaan. Se parantaa ruoansulatusta ja pitää vastustuskyvyn vahvana.

Muista kuitenkin, että sianlihan liiallinen syönti voi johtaa liialliseen tyydyttyneiden rasvojen saantiin. Tämä riippuu tietysti myös sen valmistustavasta, sillä sianlihassa on rasvaa normaalisti 2,4 g.

Sika on herkullista lihaa, jonka valmistus ei vaadi ihmeitä maistuakseen maukkaalle, ja se on myös kuubalaisen voileivän salaisuus!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.