9 vaihtoehtoista käyttötapaa kynsilakalle

Kynsilakalla on monia käyttötapoja. Tässä artikkelissa listaamme 9 elämääsi helpottavaa, vaihtoehtoista tapaa käyttää kynsilakkaa.
9 vaihtoehtoista käyttötapaa kynsilakalle

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Kynsilakkaa on saatavilla monessa eri värissä ja vaikka se keksittiinkin naisten käsien kaunistamiseksi, voidaan sitä käyttää myös monella muulla tapaa.  Jos olet utelias ihminen, joka haluaa ottaa kaiken irti kotona olevista tuotteista, tulevat seuraavat yhdeksän käyttötapaa kynsilakalle kiinnostamaan sinua varmasti!

1. Eroon syylistä

monta erikoista käyttötapaa kynsilakalle: känsien poisto

Kirkas kynsilakka on loistava kotihoitokeino syylien poistamiseksi. Miksi? Se on hyvin yksinkertaista. Kerros kynsilakkaa vahingoittuneelle alueelle ehkäisee sitä hapettumasta, mikä puolestaan auttaa pysäyttämään syylän kasvun ja pääsemään siitä eroon.

Huomioi kuitenkin, että kyseessä ei ole ihmeparannus. Riippuen siitä, kuinka usein levität kynsilakkaa syylälle, sen poistamiseen voi mennä päiviä tai viikkoja.

Kuinka kynsilakkaa käytetään syyliin

 • Pese alue saippualla ja vedellä.
 • Kuivaa huolella pyyhkeellä.
 • Levitä kerros kirkasta kynsilakkaa koko syylän päälle.
 • Anna kuivua muutaman minuutin ajan ja toista noin 6 kertaa.
 • Peitä alue mikrohuokoisella haavateipillä.
 • Toista päivittäin, kunnes syylä katoaa.
 • Vältä käyttämästä samaa kynsilakkaa muihin asioihin. Jos olet jo alkanut käyttää sitä syylän hoitamiseen, älä käytä sitä mihinkään muuhun.
 • Kun olet lopettanut hoidon, on se paras heittää pois.

2. Sulje kirjekuoret

Koska kirjekuorien sulkeminen syljen avulla ei ole kovin hygieenistä, on paras käyttää liimapuikkoa. Monilla ihmisillä ei kuitenkaan ole liimapuikkoa kotona, joten voit käyttää sen sijaan kynsilakkaa. Lakkaa sillä vain kirjekuoren reunat ja paina yhteen hetken ajan, kunnes se on täysin sulkeutunut ja valmista on!

3. Tee kodin etiketeistä pitkäkestoisempia

hauskaa käyttötapaa kynsilakalle

Jos pidät ruokaa etiketein merkatuissa purkeissa kaapissa tai pakastimessa, voi kirkas kynsilakka auttaa suojaamaan etikettejä kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta.

Sinun tulee vain levittää etiketteihin kerros kirkasta kynsilakkaa. Sillä tavalla sinun ei tarvitse turvautua teippiin tai muovikelmuun ja pystyt pitämään etiketin täydellisessä kunnossa.

4. Peitä auton naarmut

Kynsilakka voi myös auttaa peittämään autoon tulleet naarmut. Varmista vain, että se on samaa väriä kuin autosi maali. Levitä useita kerroksia kynsilakkaa, kunnes huomaat naarmun peittyneen täysin. Se on helppo ja halpa vaihtoehto pienille naarmuille.

5. Löydä kaukosäädin

maalaa kynsilakalla kaukosäädin

Jos käytät pimeässä loistavaa kynsilakkaa, on aina häviävän kaukosäätimen löytäminen paljon helpompaa. Levitä vain kerros tai kaksi yhden painikkeen päälle ja anna kuivua.

6. Lanka neulansilmään

Kaikki ihmiset eivät ole riittävän taitavia saamaan lankaa neulansilmään ensimmäisellä yrityksellä, joten jotkut turvautuvat temppuihin. Voit käyttää kirkasta kynsilakkaa langan neulansilmään laittamiseen. Sinun tulee vain levittää sitä hieman langan päähän. Se kovettuu, ja sitten liukuu suoraan neulansilmästä läpi.

7. Erota avaimet toisistaan erivärisin kynsilakoin

merkkaa kynsilakalla avaimet

Mikäli sinulla on lukuisia avaimia avaimenperässäsi, etkä yleensä pysty erottamaan niitä toisistaan, voit käyttää kynsilakkaa!

Käyttö

 • Ota avain pois avainketjusta ja laita se tasaiselle pinnalle.
 • Valitse kynsilakka ja levitä kerros sitä johonkin kohtaan avainta.
 • Vältä lakkaamasta avaimen hammasosaa.
 • Ole luova!

8. Peitä kengillesi aiheutunut vahinko

Kynsilakka voi myös auttaa peittämään kenkien kuluneita osia. Valitse sellainen väri, joka täsmää parhaiten kenkiisi ja levitä sitä kuluneelle alueelle. Anna kuivua ja jatka, kunnes kulunut osa on peittynyt hyvin.

9. Pidennä korujen elinikää

maalaa kynsilakalla korvikset

Voit käyttää kirkasta kynsilakkaa myös korujen suojaamiseen ruosteesta värjäytymiseen. Tai voit vain levittää kerroksen tehdäksesi niistä kiiltävämmät.

Kuten huomaat, kynsien lakkaamisen lisäksi on olemassa monen monta käyttötapaa kynsilakalle. Mitä niistä sinä aiot kokeilla?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.