7 yleisintä kodin remontointivirhettä
Saatamme joutua remontoimaan joitain kotimme rakenteita tai huoneita esimerkiksi vesivahingon, lämpötilan muutosten aiheuttamien vahinkojen tai materiaalien vanhentumisen vuoksi. Siksi on tärkeää olla tietoinen uusittavien rakenteiden tilasta, jotta ne voidaan korvata aina tarpeen niin vaatiessa.
On myös tärkeää että pidetään yllä talon kuntoa, modernia tyyliä ja mahdollisesti nostetaan talon markkina-arvoa. Peruskorjaukset ovat välttämättömiä, koska ne mahdollistavat uusien elementtien sisällyttämisen sekä ehkäisevät vanhojen rakenteiden hajoamisen.
Kylpyhuoneet ja keittiöt kärsivät eniten kulumisesta, koska ne altistuvat päivittäin kosteudelle, kuumuudelle ja rasvalle. Joten osittaisia kodin peruskorjauksia voi tapahtua näillä alueilla.
Voit myös suorittaa kiinteistön kokonaisvaltaisen remontin. Toisin sanoen remontoida kaikki kodin huoneet uusiksi.
Tässä artikkelissa siitä, mitä seitsemää yleistä remontointivirhettä sinun tulee välttää kodissasi!
Kuinka usein minun pitäisi remontoida kiinteistöni?
Seinien ja lattioiden perusrakenne sekä maalipinta voivat vahingoittua vuosien kuluessa. Materiaalien ominaisuuksia heikentävät usein runsas käyttö, suora auringonvalo ja erilaiset sääolosuhteet.
Kokonaisvaltainen kodin remontointi on joskus tarpeen rakennuksen turvallisuuden sekä sen asukkaiden mukavuuden varmistamiseksi. Lisäksi on mahdollisuus päivittää kodin ilmettä muodikkailla sisustusesineillä, tarjota enemmän mukavuutta ja kehittyneempää teknologiaa.
Prosessi vaatii suuria taloudellisia investointeja, koska se muuttaa kokonaisen talon tai asunnon ominaisuuksia. Asiantuntijat suosittelevat, että tämän tyyppinen peruskorjaus tehdään 10-15 vuoden välein. Laskelmissa tulee ottaa huomioon maksimiaika, jonka materiaalit kestävät hyvällä huolenpidolla.
7 yleisintä kodin remontointivirhettä
Talon kunnostaminen on monimutkainen prosessi. Siinä tulee ottaa huomioon monia pieniä ja suuria yksityiskohtia, jotta rakentaminen saadaan onnistuneesti päätökseen ja lopputuloksesta tulee kaikkia osapuolia tyydyttävä.
Virheet voivat aiheuttaa vakavia seurauksia lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Alla on mainittu seitsemän yleisintä remontointivirhettä, joita sinun tulisi välttää.
1. Ei selkeää suunnitelmaa
Huolellinen suunnittelu on välttämätöntä, jotta tunnet muutettavat alueet, tiedät kaikki haluamasi yksityiskohdat ja osaat jakaa tilan oikealla tavalla.
On välttämätöntä selventää ideoita, luoda ajatus siitä mitä haluat saavuttaa ja välittää nämä ajatukset ammattilaiselle väärinkäsitysten välttämiseksi.
Suunnittelemattomuus voi johtaa tarpeettomien elementtien ostamiseen, vahinkojen korjaamatta jättämiseen tai virheellisiin purkuihin, mikä voi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisuja.
2. Budjettia ei ole laadittu
Remonttia suunnitellessa ihmiset haluavat ostaa kaikenlaisia muodikkaita sisustusratkaisuja. On kuitenkin välttämätöntä arvioida käytettävissä olevan rahan määrä, määritellä prioriteetit ja ostettavat materiaalit.
Budjetin määrittelemättä jättäminen voi johtaa siihen, että saldo ylittyy tai että olet suunnitellut remontin tuotteilla, joihin sinulla ei ole varaa. Siksi on välttämätöntä pitää kirjaa remontin kustannuksista ja tehdä yksityiskohtaisia tarjouksia.
3. Ei varata rahaa odottamattomiin ongelmiin
Kaikissa rakennusprojekteissa voi tapahtua odottamattomia asioita. Tämä johtuu siitä, että kun talon tai asunnon rakenteita lähdetään purkamaan, voi vastaan tulla odottamattomia ongelmia. Näiden ongelmien ratkaiseminen saattaa vaatia lisämateriaalien ostamista.
On myös otettava huomioon, että työkaluja tai materiaaleja voi mennä rikki kesken remontoinnin. Siksi sinun tulisi jättää budjettiin tilaa odottamattomiin ongelmiin.
4. Ei palkata asiantuntijoita
Asunnon täydellinen peruskorjaus on prosessi, joka on jätettävä asiantuntijoiden käsiin. Heillä on tarvittava tieto ja taito muuttaa kodin perusrakenteita turvallisesti sekä valita tehokkaimmat toteutustavat.
Kokematon henkilö voi vaarantaa kaikkien turvallisuuden. Tämä johtuu siitä, että mikäli seinien ja katon rakenteita ei vahvisteta kunnolla, muodostavat ne sortumisvaaran. Lisäksi ne voivat jopa jättää epätasaisuuksia aiheuttaen halkeamia, kosteuden kertymistä tai vesivahinkoja.
5. Oikeudellisten menettelyjen huomioimatta jättäminen
Suurten remonttien tekemiseen tarvitaan erillisiä lupia. Rakennusluvan hyväksymiseksi sinun on toimitettava asiakirjat, jotka vahvistavat kaikki työntekijöiden tekemät työt. Tämän oikeudellisen toimen tarkoituksena on varmistaa, että vaatimukset täyttyvät, jotta että työ voidaan tehdä turvallisesti ja vaikuttamatta ympäröiviin koteihin.
Jos henkilöllä ei ole lupaa tehdä remontteja, se voi johtaa oikeudenkäynteihin ja projektin keskeyttämiseen. Lisäksi on tärkeää informoida naapureita remontista ja siitä syntyvistä haitoista, esimerkiksi melusta.
6. Keskitytään estetiikkaan, mutta unohdetaan toiminnallisuus
Remontoinnissa tulisi kiinnittää huomiota sisustukseen ja uusiin tyyleihin. Estetiikan lisäksi tulisi muistaa myös toiminnallisuus. Älä unohda välttämättömien toimintojen, kuten valaistuksen ja pistorasioiden, asennuksia.
Suunnittele valaistus-, virta- ja viemäripaikat ennen sisustamista. Näin vältetään se että asennukset vahingoittavat jo viimeisteltyä estetiikkaa.
7. Sopimusten ja takaussopimusten laiminlyönti
Sinulla on oltava kirjallinen sitoutumissopimus. On välttämätöntä allekirjoittaa sopimukset asunnon omistajan ja ammattilaisen välillä, jotta työn arvot, toimitusajat ja takuuajat määritetään kirjallisessa muodossa.
Sinulla on oltava kopiot kaikista asiakirjoista, jotka asiaankuuluvat osapuolet ovat allekirjoittaneet. Näin vältetään väärinkäsitykset, jotka vain tuottavat ongelmia.
Vättele näitä seitsemää remontointivirhettä ja muista:
Talon kunnostamiseksi sinun on noudatettava asiantuntijoiden neuvoja. He auttavat sinua tekemään parhaat päätökset kokemuksensa perusteella. Varmista, että kaikki paperiasiat ovat varmasti kunnossa.
Sinun tulisi kysyä tarjouksia useista eri paikoista ja käyttää korkealaatuisia materiaaleja. Nämä kaksi toimenpidettä auttavat pitämään kiinni budjetista ja takaamaan, että rakennuksessa tehdyt parannukset kestävät.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Revelli D. De Rosso F. Remodela Tu Casa: Guía Técnico-Emocional De Obra Residencial [Internet]. Argentina: Ediciones Granica; 2019 [citado 23 de marzo de 2021]
- Garay Agudelo, Diego, El sistema presupuestal del proyecto de construcción. Tecnura [Internet]. 2009; 12 (24): 76-85.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.