7 syvähengityksen loistavaa hyötyä

Syvähengitys on uskomaton tapa. Sen lisäksi että se auttaa rentoutumaan, se on myös loistava tapa vapauttaa myrkkyjä ja parantaa jopa ruoansulatusjärjestelmän terveyttä.
7 syvähengityksen loistavaa hyötyä

Viimeisin päivitys: 25 tammikuuta, 2019

Syvähengitys, eli hidas hengittäminen, tuo rauhaa ja hyvää oloa sitä säännöllisesti harjoittavalle henkilölle. Tällainen hengitystekniikka on hyvin tavallinen joogassa ja mindfulness-menetelmässä.

On kuitenkin sanomattakin selvää, että näitä edellä mainittuja, perinteisesti buddhalaisuuteen ja meditaatioon liitettyjä menetelmiä lukuun ottamatta syvähengitys ei ole kovinkaan tavallista jokapäiväisessä elämässämme. On siis erittäin harvinaista, että edes pysähtyisimme miettimään, kuinka hengitämme.

Mielenkiintoista on se, että Stanfordin yliopisto on tehnyt kiehtovan tutkimuksen joka osoittaa, millä tavoin voimme hyötyä tällaisesta hengitystavasta.

Mark Krasnow, biokemisti ja tutkimuksen johtava tutkija kertoo, että he ovat tunnistaneet pienen joukon hermosoluja, jotka yhdistävät tämän tyyppisen hengittämisen rentoutumiseen, keskittymiseen ja jopa tehokkuuteen tunteiden säätelyssä ja ahdistuksen vähentämisessä.

Se, mistä tässä on epäilemättä kyse, on yksinkertainen ja helposti käytettävissä oleva menetelmä, jota kaikkien tulisi harjoittaa. Sinun täytyy vain avata suusi ja hengittää syvään, rauhallisesti ja hitaasti.

Joko teet sitä? Mahtavaa!

Näin hyödyt tällaisesta hengittämisestä.

1. Syvähengitys säätelee stressiä ja ahdistusta

nainen hengittää syvään

Hengitys on toiminto, jota teemme automaattisesti. Hengitämme sisään happea saadaksemme ja synnyttääksemme energiaa solutasolla. Sitten hengitämme ulos hiilidioksidia, soluhengityksen sivutuotetta.

Tämä lähes taianomainen prosessi hyödyttää meitä merkittävällä tavalla, kunhan se tehdään hitaasti, rytmisesti ja syvään.

Asia, jonka suurin osa meistä on kuitenkin kokenut vähintään kerran elämässään on se, että hengityksemme muuttuu katkonaiseksi ja hyvin nopeaksi pelästyessämme tai joutuessamme paniikkiin. Toisin sanoen hengitysprosessi rikkoutuu ja muuttuu, saaden sydämen hakkaamaan.

Onneksi syvähengityksellä on kyky säädellä parasympaattista hermostoa ja aktivoida näin rentoutumisen tila. Tämä rauhoittaa sekä sydämen että mielen.

Antamalla elimistöllemme happea hitaammin, tasaisemmin ja vakaammin lihaksistakin häviää kireys. Tällöin sympaattinen hermosto lakkaa lähettämästä elimistöön kortisoli- ja adrenaliinipiikkejä.

Koko elimistömme ja mielemme menevät rauhallisuuden tilaan.

2. Poistaa myrkkyjä

Tämä on mielenkiintoinen seikka: elimistömme on suunniteltu vapauttamaan monia myrkkyjä uloshengityksen aikana.

Hiilidioksidi on luonnollista myrkkyjätettä, jota syntyy elimistömme aineenvaihduntaprosesseissa, ja näin ollen se pitää päästää ulos säännöllisesti.

Kun keuhkomme ovat tottuneet nopeisiin hengenvetoihin, emme saa poistettua kaikkia näitä jätteitä.

Näin ollen olisi kannattavaa olla tästä tietoinen. Meidän tulisi käyttää vähintään 10 minuuttia syvähengitykseen ainakin 2-3 kertaa päivässä.

3. Syvähengitys vähentää kipua

kipupisteet

Pidätämme usein lähes tiedostamattamme hengitystämme, kun tunnemme kipua. Tämä on luonnollinen aivojen mekanismi, joka ilmenee silloin, kun saamme osuman jostain tai loukkaannumme.

Jos kuitenkin kärsit kroonisesta ja säännöllisestä kivusta nivelreuman, punahukan tai fibromyalgian takia, on parempi pyrkiä hengittämään kuin pidättää hengitystä.

Kokeile olla hengittämättä muutaman sekunnin ajan ja ota sitten syvä, hidas henkäys. Näin vapautat endorfiineja, jotka ovat elimistön omia luonnollisia kipulääkkeitä.

4. Auttaa parantamaan ryhtiä

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin tästä päivästä eteenpäin tapahtuva syvähengitys saa ryhtisi ja ennen kaikkea selkä-niskalinjasi paranemaan.

Täyttämällä keuhkosi ilmalla stimuloit selkärangan asettumista harmonisempaan, tasapainoisempaan ja oikeampaan asentoon.

Kokeile!

5. Syvähengitys stimuloi lymfajärjestelmää

bakteeri

Lymfajärjestelmä on oleellinen osa elimistön immuunijärjestelmää, ja se koostuu monimutkaisesta verkostosta lymfasuonia, kudoksia, elimiä ja imusolmukkeita, jotka suorittavat monia tehtäviä.

Yksi näistä lymfanesteen suorittamista tehtävistä on kuolleiden solujen jäänteiden ja muiden elimistön jätteiden poistaminen. Syvähengitys auttaa saavuttamaan tämän antamalla veriplasman kiertää kunnolla, niin että elimistömme voi toimia tehokkaammin.

6. Hoitaa sydäntä

Mielenkiintoinen asia on myös se, että aerobinen liikunta käyttää rasvaa energiana, kun taas anaerobinen liikunta (painoharjoittelu) käyttää glukoosia.

Jos totuttelet tekemään syvähengitystä joka päivä, saat samalla loistavaa aerobista treeniä. Tämä parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä ja auttaa polttamaan rasvaa.

7. Parantaa ruoansulatusta

terve keho

Syvähengitys parantaa jopa ruoansulatusta.

Syy tähän on hyvin yksinkertainen. Antamalla elimistölle enemmän ja tasaisemmin happea sitä kulkeutuu myös ruoansulatuselimille. Näin ne pystyvät toimimaan tehokkaammin.

Lisäksi tämä auttaa lisäämään veren virtausta ja stimuloimaan suolen toimintaa.

Emme voi myöskään unohtaa, että tällainen hengitys säätelee hermostoa. Se saa olon tyynemmäksi ja mahdollistaa sen, että ruoansulatus toimii rauhallisella ja tehokkaalla tavalla.

Jopa ravintoaineet imeytyvät paremmin!

Oletko vakuuttunut tämän yksinkertaisen hengitystavan uskomattomista hyödyistä? Ala harjoittaa sitä jo tänään, niin tunnet päivä päivältä olosi paljon paremmaksi!

Pääkuvan on antanut käyttöön © wikiHow.com

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • A. Fuente. Respiración anaerobia. Solid Converter. 2008
  • L. Barrios, M. Puente, A. Castillo et al. Hábito de respiración bucal en niños. Revista Cubana Ortodoncia.
  • E. García-Garu, A. Fusté Esclano, A. Bados López. Manual de Entrenamiento en respiración. Universidad de Barcelona. 2008

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.