5 ruokaa, jotka auttavat kuorsaamisen lopettamisessa

5 ruokaa, jotka auttavat kuorsaamisen lopettamisessa

Viimeisin päivitys: 27 helmikuuta, 2019

Olet ehkä jo kokeillut joitakin kikkoja, jotka voivat olla avuksi kuorsaamisen lopettamisessa, tai ehkä olet yrittänyt päästä eroon joistakin kuorsaamista aiheuttavista tavoista. Voimme auttaa kuorsaamisen lopettamisessa myös ruokavaliolla, sillä on olemassa joitakin ruokia, jotka helpottavat tämän vaivan hoidossa.

Avuksi ärsyttävän kuorsaamisen lopettamiseksi

On olemassa joitakin tehokkaita keinoja, jotka auttavat kuorsaamisen lopettamisessa, kuten nenäteipit ja lääkkeet, ja nämä voivat auttaa pitkäkestoisestikin joidenkin ihmisten kohdalla. Mutta on hyvä tietää, että on olemassa joitakin yksinkertaisia ruokia, jotka kykenevät kontrolloimaan ja poistamaan tämän erittäin häiritsevän tavan.

Jatka lukemista ja ota kokeiluun nämä vinkit kuorsaamisen selättämiseksi!

Hunaja

Hunajalla lopetat kuorsaamisen

Tämä on erittäin herkullinen tapa lopettaa kuorsaaminen, koska voit lisätä sitä kaikkiin juomiisi, joita juot päivän aikana. Hunajalla on tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja se voi auttaa puhdistamaan ilmatiet ja tämän ansiosta voit saavuttaa rauhallisen unen.

Piparminttutee

Piparminttutee on erittäin tehokas apu puhdistamaan kurkun ja yleisesti ottaen kaikki ilmatiet, koska se poistaa limaa.

Kala

Kala lopettaa kuorsaamisen

Kalan syöminen on erittäin terveellistä, joten sen pitäisi olla tärkeä osa ruokavaliotasi. Jos syöt useammin kalaa (ja yleensäkin valkoista lihaa) kuin punaista lihaa, voit saada avun kuorsaamisen.

Tämä johtuu siitä, että yleensä punainen liha ja tyydyttyneet rasvat voivat saada aikaan kouristuksia, jotka luovat tulehduksen nenäkäytäviin, joten se ei paranna ainoastaan unen laatua, vaan se parantaa myös yleistä terveydentilaa.

Oliiviöljy

Tämä on paras öljy käytettäväksi tässä tilanteessa, koska oliiviöljyn tyydyttyneen rasvan saanti on minimaalista, sekä se on luonnollinen tulehduksia estävä valmiste, joten se parantaa unen laatua estämällä kuorsaamista.

Soijamaito

soija lopettaa kuorsaamisen

On suositeltavaa korvata tavallinen maito (lehmänmaito) soijamaidolla, koska lehmänmaito tuottaa enemmän limaa kurkun alueelle, mikä lisää kuorsaamista.

Muista…

Jos voit liittää näitä ruokia päivittäiseen ruokavalioosi, saat varmasti paremman elämänlaadun saavuttamalla rauhallisen unen. Myös ihmiset ympärilläsi hyötyvät, koska tämä ongelma vaikuttaa yleensä enemmän kumppaneihin, joiden täytyy sietää kuorsaamista.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Nuku paremmin – 6 vinkkiä riittävään lepoon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Nuku paremmin – 6 vinkkiä riittävään lepoon

Toisinaan huomion kiinnittäminen riittävään lepoon voi tuottaa ongelmia, mutta onneksi on olemassa keinoja, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin...  • Pandya, C., & Guilleminault, C. (2014). Snoring. In Encyclopedia of the Neurological Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-385157-4.00577-7
  • Ulualp, S. O. (2010). Snoring and obstructive sleep apnea. Medical Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2010.05.002
  • Dobrosielski DA, Papandreou C, Patil SP, Salas-Salvadó J. Diet and exercise in the management of obstructive sleep apnoea and cardiovascular disease risk. Eur Respir Rev. 2017;26(144):160110. Published 2017 Jun 28. doi:10.1183/16000617.0110-2016

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.