3 tapaa sytyttää parisuhteen kipinä uudelleen

Tunnet olosi hyväksi mukavuusalueellasi, mutta rutiinit ja monotonia ovat kaksi pahinta vihollista seksihaluille. Muista olla kekseliäs, sillä pääset pitkälle.
3 tapaa sytyttää parisuhteen kipinä uudelleen

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Parisuhteessa tulee koettua kaikkea mahdollista taivaan ja maan välillä. Pitkässä parisuhteessa tulee joskus vastaan vaihe, kun on aika yrittää saada takaisin sitä seurusteluvaiheen kipinää.

Parisuhdetta voi aina kehittää ja parantaa.

Monet valittavat, etteivät he rakastele tarpeeksi usein ja se tuntuu oudolta, koska ei näin ollut suhteen alussa. Mieleen saattaa nousta kysymyksiä, kuten mahtaako toinen vielä olla kiinnostunut tai olenko enää hänen mieleensä.

Kaikilla näillä valituksilla ja kysymyksillä on jokin perä. Syitä voivat olla samat rutiinit, velvollisuudet, lapset, ihan vain normaali elämä… ja ne muuttuvat tekosyiksi, miksi parisuhteen rakkauden liekin kipinää ei tule pidettyä yllä olettaen, että se kyllä pysyy siellä vaikka sitä joskus vähän laiminlöisi.

Annamme sinulle kolme keinoa, jotta sinulla ei enää ole tekosyitä. Ota nämä askeleet kohti sitä kipinää, joka oli suhteenne alussa ja jonka voit saada takaisin parantaaksesi parisuhdettanne.

1. Opi tuntemaan paremmin itseäsi (itsetutkimus)

itsetutkiskelu

Monet luulevat tuntevansa itsensä hyvin, vaikka tosiasiassa niin ei olisikaan. Tämä tulee esille kun olet parisuhteessa, etkä tiedä miten saisit kipinän taas syttymään kumppanisi kanssa.

Mikä saa minut innostumaan? Mikä saa minut kiihottumaan? Ovatko menneet intiimit suhteet jättäneet minuun jälkensä? Haluan kokeilla jotain uutta, mutta se nolostuttaa minua…

Vastaa itsellesi rehellisesti näihin kysymyksiin, sillä se antaa sinulle hyvän aloituspaikan seuraavan tehtävään.

Mikäli et tiedä mistä pidät, et saa kipinää millään takaisin, koska et tiedä mistä aloittaisit tai miten kommunikoisit kumppanisi kanssa mieltymyksistäsi.

Varaa itsellesi aikaa pohdiskella ja työnnä pelkosi ja väärät uskomuksesi syrjään, sekä muut ajatukset, jotka haittaavat parisuhdettasi ja pitävät sinua loitolla intiimeistä hetkistä rakkaasi kanssa.

2. Vaihda ajatuksia kumppanisi kanssa

onnellinen pariskunta sängyssä

Kun olet ottanut ensiaskeleen kohti itsetuntemusta, on avoimen keskustelun aika kumppanisi kanssa. Älä peittele mitään, älä ole nolostunut, älä aseta rajoja.

Oman alastoman itsensä näyttäminen saattaa tuntua aluksi oudolta ja voi tuntua nololta kertoa mistä pitää, minne voi koskettaa ja millä tavalla, jotta sinä tuntisit nautintoa.

Luottamuksen tulee olla läsnä parisuhteen joka alueella ja tämä sisältää myös kaiken intiimiin kosketukseen ja hyväilyyn liittyvän. Et voi olettaa, että toinen henkilö osaisi lukea ajatuksiasi, koska niin ei tapahdu.

On aika lopettaa arvailu ja puhua selvästi. Ole rehellinen ja saat sen hivelevän kipinän takaisin, jota kaipaat.

Mistä sinä pidät? Haluatko kokeilla jotain? Mistä et pidä ja mitä haluat muuttaa?

3. Toiminnan aika

pari suukottelee sängyssä

Kaiken edellä mainitun lisäksi tuleekin sitten toiminnan aika. Tämä on se hauska osa! Sinun täytyy hypätä hieman ulos mukavuusalueeltasi ja tutkailla uusia alueita, jotta pääset alkuun.

Muistatko, kuinka hermostunut olit suhteenne alussa? Muistatko seksuaalisen jännitteen välillänne, joka kesti jonkin aikaa? Voit saada sen kaiken takaisin, jos molemmat teistä haluavat niin.

Se jännittävä tunne, kun et tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu tai kun unelmoit että se tapahtuisi uudelleen. Tämä ruokkii sitä kipinän syttymistä ja huomaat haluavasi kumppaniasi uudestaan.

Omalta mukavuusalueeltasi poistuminen vaatii huomattavan paljon vaivaa ja halukkuutta. Saatat tuntea, että edellä mainitut vinkit eivät auta yhtään. Vinkkejämme seuraamalla pääset ponnistamaan tältä mukavuusalueelta.

Älä anna periksi. On hyvin yleistä, että tuli sammahtaa monissa parisuhteissa ja seksinnälkä katoaa.

Sinä aiot kuitenkin muuttaa suuntaa tänään, koska nyt on aika saada se kipinä takaisin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.