Näillä ruoka-aineilla saat kauniit kynnet, ihon ja hiukset
Ulkonäkömme kertoo paljon yleisestä terveydentilastamme. Kun hiukset, iho ja kynnet voivat hyvin ja näyttävät vahvoilta, huokuu koko olemuksesta terveys ja kauneus. Tässä artikkelissa opit enemmän siitä, mitä ruokia sinun kannattaa syödä pitääksesi hyvää huolta kynsistä, hiuksista ja ihosta.
Mitä ruokia kannattaa syödä kynsien, ihon ja hiusten kaunistamiseksi?
Aina kannattaa aloittaa kokonaiskuvasta ruokavalion suhteen. On tärkeää, että syöt monipuolisesti ja terveellisesti, eikä ruokavalioon saa kuulua paljon pikaruokaa tai rasvaisia aterioita. Herkutteluhetki kerran kuussa hampurilaisaterian merkeissä on täysin sallittua, mutta muuten tulisi pyrkiä syömään terveellisesti.
Prosessoitu ja rasvainen ruoka tekee hallaa koko elimistölle, myös iholle, kynsille sekä hiuksille. Tutkimusten mukaan terveellinen ruokavalio vaikuttaa sekä sisäisesti että ulkoisesti.
Se, mitä ravintoa kehoosi laitat, on hyvin tärkeää. Ruokavalion tulisi sisältää runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, Omega-3 -rasvahappoja, mineraaleja, sinkkiä, biotiinia ja antioksidantteja. Jos haluat pitää hyvää huolta ihosta, kynsistä ja hiuksista, lisää näitä ruoka-aineita ruokavalioosi:
Lohi
Lohi on kalalaaduista suosituin ja terveellisin. Lohi sisältää paljon kosteuttavia Omega-3 -rasvahappoja, jotka pitävät hiukset sileinä ja kiiltävinä, kynnet vahvoina sekä ihon kosteutettuna. Lohta tulisi nykysuositusten mukaan syödä kaksi tai kolme kertaa viikossa. Omega-3:n lisäksi lohi sisältää B12-vitamiinia, joka vahvistaa kynsiä ja estää niiden katkeilun ja liuskottumisen.
Vihreät lehtivihannekset
Vihannekset kuten pinaatti, lehtikaali ja kaali ovat täynnä hyviä vitamiineja, kuten A-, B- ja C-vitamiinia, sekä sinkkiä. Sinkki on tunnetusti hyväksi kynsille, iholle ja hiuksille. Syömällä lehtivihanneksia vahvistat hiuksia ja uudistat ihoa. Erilaiset kaalit ja pinaatti taipuvat helposti moniin eri resepteihin.
Pavut
Pavut ovat herkullinen ja täyttävä ruoka-aine, ja ne sopivat niin pataruokiin kuin kevyisiin salaatteihin. Pavut ovat täynnä rautaa, biotiinia ja proteiinia. Lisää siis linssejä, kikherneitä ja papuja ruokailuusi – ne pitävät huolta kynsien ja hiusten terveydestä. Etenkin kasvissyöjien kannattaa syödä paljon papuja, ne kun korvaavat osan eläinperäisistä tuotteista saatavista proteiineista.
Täysjyvät
Kaura, vehnä, tumma riisi ja versot sisältävät kunnon annoksen antioksidantteja. Antioksidantit hillitsevät vapaiden radikaalien aiheuttamia negatiivisia solumuutoksia ja solujen vanhenemista, mikä näkyy suoraan iholla ja hiuksissa. Täysjyvästä saat piioksidia, joka tukee hiusten kasvua.
Pähkinät
Jokaisen tulisi syödä pähkinöitä, sillä ne ovat loistava energiaa antava välipala tai lisuke erilaisiin ruokiin. Etenkin parapähkinät sopivat hiusten, kynsien ja ihon kaunistamiseen, mutta kaikki pähkinälaadut toimivat yhtä hyvin.
Pähkinät sisältävät seleeniä, joka pitää huolta päänahasta (toimii etenkin niillä, jotka kärsivät hilseestä). Lisäksi seleeni toimii antioksidanttina, joka tehostaa vastustuskyvyn toimintaa ja ehkäisee jopa ihosyöpää. Pähkinöistä saa paljon Omega-3 -rasvahappoja, jotka ovat elintärkeitä kauniin ihon ja hiusten kannalta.
Persilja
Tämä aromaattinen yrtti sopii moneen eri reseptiin. Persiljasta saa kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia. Persilja pitää huolta verisuonien (etenkin hiusverisuonien) toiminnasta ja terveydestä. Sillä on positiivinen vaikutus myös kudoksiin ja se pitää ihon kimmoisana ja pehmeänä.
Persiljaa kannattaa ripotella salaatteihin tai tehosteeksi erilaisiin ruokiin, se sopii myös keittoihin, leivän päälle ja jopa mehujuomiin. Heitä nippu persiljaa tehosekoittimeen (varsineen kaikkineen), lisää pari desiä vettä ja kokonaisen sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi ja nauti pitkin päivää tyhjään mahaan.
Porkkana
Porkkanat sisältävät paljon A-vitamiinia ja antioksidantteja, mikä tekee niistä loistavan apulaisen hiusten vahvistamiseen ja korjaamiseen, sekä ihon nuorekkaana pitämiseen. Antioksidantit ja A-vitamiini ravitsevat koko kehoa. Juo porkkanamehua päivittäin ja huomaat pian muutoksen entiseen.
Kurkku
Mehukas kurkku sopii salaatteihin ja sinällään naposteltavaksi. Kurkku auttaa hiuksia kasvamaan ja ehkäisee niiden ennenaikaista katkeilua ja putoilua. Kurkku sisältää paljon rikkiä ja piioksidia, jotka vahvistavat hiuksia. Yhdistä kurkkua porkkanaan tai selleriin ja saat todella tehokkaan soluja ravistevan juoman.
Alfalfa (sinimailanen)
Alfalfa sisältää paljon kaliumia, kalsiumia, rikkiä ja tärkeitä entsyymejä. Alfalfa sopii nautittavaksi esimerkiksi raastetun porkkanan kanssa salaateissa. Alfalfa ravitsee hiuksia ja ihoa, tehostaa solutasolla tapahtuvaa uudistumista ja lisäksi alfalfan ainesosat poistavat ylimääräistä rasvaa ja myrkkyjä kehosta.
Oliiviöljy (extra virgin)
Neitsytoliiviöljystä saat E-vitamiinia, joka ravitsee ja suojaa ihoa. Oliiviöljyllä on antioksidanttinen vaikutus, joka ehkäisee ennenaikaista vanhenemista ja pitää ihon nuorekkaana ja kauniina. Käytä korkealaatuista öljyä ja nauti sitä ainakin muutama ruokalusikallinen päivässä.
Paprika
Piditpä sitten punaisesta, vihreästä tai keltaisesta paprikasta, nauti sitä estoitta, sillä paprikat sisältävät fluoria ja piitä. Nämä kaksi ainesta ovat tärkeitä ihon ja kynsien terveyden kannalta. Kokeile terveellistä mehua porkkanasta ja paprikasta.
Sipuli
Sipulia tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä, sillä sipuli sopii lähes kaikkiin ruokiin makua antamaan. Mahtavan makunsa lisäksi sipulilla on loistava terveydellinen vaikutus elimistöön. Sipuli sisältää rautaa, fosforia, piitä, kalsiumia ja kaliumia. Nämä ainekset pitävät hiukset tuuheina ja vahvoina. Lisäksi sipuli puhdistaa maksaa ja munuaisia ja estää myrkkyjen kertymisen elimistöön. Nauti sipulia raakana esimerkiksi salaatissa tai kypsennä kevyesti pannulla tai uunissa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
[featured-post url=”https://mejorconsalud.as.com/3-formas-cuidar-cabello-naturalmente/”]
- López García, E. (2017). Instrumentos de medición de la dieta. Escuela Nacional de Sanidad Instituto de Salud Carlos III Ministerio de Economía, Industria Y Competitividad. Retrieved from http://gesdoc.isciii.es/gesdoccontroller?action=download&id=11/01/2018-5fc6605fd4
- Corio Andújar, R., & Arbonés Fincias, L. (2009). Nutrición y salud. Nutrition and Health, 35, 9, 423–479. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(09)72843-6
- Rozano Ladrón, V., Quiróz Santiago, C., Acosta Pulido, J. C., & Pimentel Ayaquica, L. A. (2004). Hortalizas, las llaves de la energía. Revista Digital Universitaria, 5. Retrieved from http://www.revista.unam.mx/vol.6/num9/art88/sep_art88.pdf
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.