Valkosipulitee on mahtava juoma
Valkosipulitee ei ole monelle tuut. Mutta, on tunnettu tosiasia, että valkosipulitee oli käytössä jo antiikin Kreikassa. Siitä on apua kehon vahvistamiseksi, yleisen terveydentilan parantamiseksi sekä energian ja nuorekkuuden lisäämiseksi. Tämä saattaa tietysti kuulostaa hiukan liioittelevalta, mutta valkosipuli todella on kyvykäs hyvinvoinnin edistäjä. Sen ominaisuudet luonnollisena antibioottina ja antioksidanttien lähteenä ovat kiistattomat, joten miksipä et kokeilisi tätä hauduketta, joka on sekä terveellinen, herkullinen että omalaatuinen?
Valkosipuliteen ällistyttävät terveyshyödyt
Olemme jo aikaisemmin kertoneet, että valkosipulia kannattaa syödä aamulla aikaisin, mutta kokonaisen valkosipulinkynnen rouskuttaminen aamun ensimmäisinä hetkinä ei välttämättä ole houkutteleva idea. Niinpä voitkin kokeilla erästä toista vaihtoehtoa, josta saat kaikki samat loistavat terveyttä edistävät hyödyt, jotka tämä edullinen luonnontuote tarjoaa.
Miksi sitten valkosipulihauduke on niin loistava juoma? Jatka lukemista, ja ota valkosipuli osaksi päivittäistä ruokavaliotasi!
- Valkosipulitee on ihanteellinen apu, jos haluat pudottaa painoasi terveellisesti vähitellen. Tämä juoma on mahtava kehon puhdistaja, ja se edistää elimistön kykyä käsitellä ylimääräisiä rasvoja. Kannattaa myös pitää mielessä, että valkosipuli voi auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa, joten jos teet tavan tämän haudukkeen juomisesta joka aamu, et paranna ainoastaan yleistä terveyttäsi, vaan muutat myös siluettiasi.
- Valkosipulitee on edullinen ja tehokas hoito sydämen terveyden parantamiseksi. Se stimuloi verenkiertoa, vähentää huonoa kolesterolia (LDL-kolesterolia), laajentaa verisuonia sekä estää niiden kalkkiutumista.
- Tiedätkö, kuinka paljon vitamiineja voit saada jo yhdestä kupillisesta valkosipuliteetä päivittäin? Hyvin paljon! Saat A-, B1- ja C-vitamiineja sekä eräitä fantastisia antioksidantteja, jotka ovat täydellinen apu näköä ja ihoa ajatellen. Lisäksi pystyt estämään ennenaikaista vanhenemista, joten ei kannata jättää valkosipulia pois ruokavaliostasi!
- Kuten jo kerroimmekin, valkosipuli on mahtava luonnollinen antibiootti. Tämä tarkoittaa, että sen avulla voi estää vilustumisia sekä vahvistaa vastustuskykyä – näin torjut monia sairauksia helpommin. Itse asiassa on tiedossa, että kreikkalaiset sotilaat joivat valkosipuliteetä parantaakseen tulehduksia. Tätä tuotetta pidettiinkin muinoin eräänlaisena ihmeapuna, ja nykyaikainenkin ihminen voi helposti nauttia sen luonnollisista ja tehokkaista terveyttä parantavista ominaisuuksista.
Kuinka valkosipuliteetä valmistetaan?
Haluamme tällä kertaa tarjota reseptin, jolla saat aikaiseksi yhden kupillisen valkosipulihauduketta. Ota muistiin seuraavat ohjeet, ja ala valmistaa herkullista terveysjuomaa ilman valkosipulin epämiellyttäviä hajuja!
Tarvittavat ainekset
- Yksi valkosipulinkynsi
- Yksi lasillinen vettä (200 ml)
- Hiukan raastettua inkivääriä (3 gr)
- 1 ruokalusikallinen sitruunamehua (15 ml)
- 1 ruokalusikallinen hunajaa (25 gr)
Näin valmistat juoman
- Valkosipuliteetä on hyvin helppo valmistaa. Ensiksi sinun tarvitsee vain laittaa lasillinen vettä kiehumaan. Kun odotat veden kuumentumista, paloittele valkosipuli hyvin pieniksi paloiksi – voit myös hienontaa sen, mikäli haluat, kumpi tahansa vaihtoehto toimii. Saat näin nautittua valkosipulin terveyttä parantavista ominaisuuksista tehokkaimmalla tavalla keitettyyn veteen yhdistettäessä.
- Kun vesi on alkanut kiehua, laita sekaan 3 grammaa raastettua, tuoretta inkivääriä sekä paloitellun tai hienonnetun valkosipulin. Anna kiehua ainakin 15-20 minuutin ajan, ja tämän kuluttua laita lämpö pois päältä. Anna haudukkeen sitten seisoa noin 10 minuutin ajan.
- Nyt se on melkein valmis! Siivilöi juoma ja kaada neste kuppiin. Lisää siihen ruokalusikallinen luonnollista sitruunamehua ja ruokalusikallinen hunajaa, jotta voisit makeuttaa juomasi luonnollisella tavalla. Tuloksena on luonnollinen, erityislaatuinen ja herkullinen valkosipuliin perustuva tee.
- Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko juomalla hengitystäsi ajatellen negatiivisia vaikutuksia. Ihmiset eivät tule välttämään sinua, sillä inkivääri ja sitruuna saavat valkosipulin pahan hajun katoamaan suussasi täysin. Täten voit nauttia tästä loistavan tehokkaasta terveysjuomasta ilman huolta siitä, että sosiaalinen elämäsi kärsisi terveellisen valkosipulin nauttimisen seurauksena.
Milloin valkosipuliteetä kannattaa juoda?
Voit juoda tätä superjuomaa joka päivä aamuisin tyhjään vatsaan, ja tämä kannattaa tehdä jo pian sängystä nousemisen jälkeen. Saat samat terveyttä parantavat tulokset kuin luonnollisen kokonaisen valkosipulinkynnen syönnistä, ja saat samalla myös hyvän annoksen inkivääriä ja sitruunaa. Tämä on fantastisen parantava resepti, joka on täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja – valkosipuliteen juonnista kannattaa ehdottomasti tehdä jokapäiväinen rutiini, mikäli haluat kohentaa hyvinvointiasi.
Tämän helpon reseptin avulla saat itsellesi mahtavan ja edullisen terveyttä edistävän tottumuksen, jonka avulla pystyt suojelemaan elimistöäsi monilta tavallisilta sairauksilta. Ota siis oppia antiikin kreikkalaisten tavoista, ja ala juomaan valkosipulihauduketta aina aamuisin!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- AA. VV. (2002). Diccionario integral de Plantas Medicinales. Madrid: RBA Libros.
- Balch, P. A. (2000). Prescription for Nutritional Healing, 3ª ed. New York: Avery.
- Salunkhe, D. K., and Kadam, S. S. (1998). Handbook of Vegetable Science and Technology. New York: Marcel Dekker.
- Richard S. Rivlin, Historical Perspective on the Use of Garlic, The Journal of Nutrition, 131(3), 951S–954S, https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
- Ebrahimi, T., Behdad, B., Abbasi, M.A. et al. (2015). RETRACTED ARTICLE: High doses of garlic extract significantly attenuated the ratio of serum LDL to HDL level in rat-fed with hypercholesterolemia diet. Diagnostic Pathology, 10(74). https://doi.org/10.1186/s13000-015-0322-0
- Majewski, M. (2014). Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 65(1),1-8. https://www.researchgate.net/publication/263431830_Allium_sativum_facts_and_myths_regarding_human_health
- Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
- Guo, J. J., Kuo, C. M., Chuang, Y. C., Hong, J. W., Chou, R. L. and Chen, T. I. J. J. (2012). The effects of garlic-supplemented diets on antibacterial activity against Streptococcus iniae and on growth in orange-spotted grouper. Epinephelus coioides. Aquaculture, 364–365, 33-38. https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2012.07.023
- Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology, 7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.