Logo image
Logo image

Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta: 7 vinkkiä

4 minuuttia
Tiesitkö, että taulujen ripustaminen onnistuu seiniä pilaamatta? Tässä artikkelissa jaamme kahdeksan kätevää vinkkiä.
Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta: 7 vinkkiä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta on paitsi mahdollista, myös helppoa ja taloudellista. Jos sinulla on jokin maalaus tai muuta seinätaidetta kotona lojumassa, meillä on sinulle erinomainen ehdotus. Jaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla tuot kotiisi persoonallisuutta ja ripustat taulusi seinälle pilaamatta maalia tai rappausta.

Saatat pelätä seinien vahingoittamista monestakin syystä, ja tämän vuoksi epäröit ripustaa niihin mitään. Sinulla ei esimerkiksi välttämättä ole poraa, tai kenties asut vuokralla ja sopimuksesi kieltää reikien tekemisen seiniin. Katsotaanpa nyt siis muutamaa tapaa, joilla taulujen ripustaminen onnistuu seinää pilaamatta.

Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta: muutamia vinkkejä

Ennen sopivimman menetelmän valitsemista on tärkeää tietää taulujen paino. Tämän perusteella valitaan paras tapa.

Taulut ovat kevyitä, jos ne painavat enintään 4,5 kiloa. Keskipainoiset taulut painavat 4,5–11 kiloa, kun taas raskaammat voivat painaa jopa 22 kiloa. Nämä lukemat on tärkeää pitää mielessä valittaessa käytettävää tekniikkaa.

Tämän lisäksi on tiedettävä, mitä materiaalia seinä on, koska kaikki ripustustavat eivät sovi samaan tapaan kipsiin, tiileen tai puuhun.

Kun tiedät taulun painon ja seinämateriaalin, on aika päättää mitä menetelmää haluat käyttää.

Some figure
Tauluja on erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja. Tämä vaikuttaa niiden painoon ja ripustustapaan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Neljä ideaa muuttaa seinä pystysuoraksi puutarhaksi

1. Tarrakoukut

Ensimmäisenä listallamme on tutut tarrakoukut. Pidä kuitenkin mielessä, että ne kestävät enintään 4 kilon painoisia tauluja. Ne ovat hyvin simppeli ratkaisu, joista voi laittaa roikkumaan myös henkareita, koruja, pyyhkeitä tai laukkuja.

2. Seinäkoukut

Nämä ovat pieniä muovisia koukkuja, joissa on kahdesta kolmeen väkästä. Tässä tapauksessa seinän tulee olla kipsilevyä tai betonia.

Ne tulee vain napauttaa vasaralla paikalleen, jotta väkäset saadaan kiinni seinään. Ne kestävät jopa 4 kilon painoa, mutta jos laitat kaksi koukkua yhteen, voit ripustaa jopa 8 kilon taulun. Kun haluat ottaa taulun pois seinältä, huomaat, että seinässä on minimaaliset jäljet.

3. Taulukoukut

Nämä toimivat samaan tapaan kuin edelliset, mutta ne ovat muodoltaan erilaisia. Niissä on kolme pientä naulaa, jotka ovat kiinni muovisessa laitteessa. Vaikka niiden jättämät reiät ovat syvempiä, ne eivät yllä yhtä syvälle kuin pora.

4. Kiinnityspalat

Nämä ovat melko kestäviä ja kannattelevat keskipainoisia tauluja. Poistettaessa ne voivat kuitenkin vahingoittaa maalia tai tapettia.

Liimanauhat ovat samankaltainen vaihtoehto. Niitä suositellaan tiiliseinään, koska poistettaessa liima voi jättää jälkiä.

5. Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta liimalla

Voit etsiä tuubeissa myytävää erikoisliimaa, joka muistuttaa silikonia. Tämä menetelmä on kätevä silloin, kun haluat ripustaa tauluja ja muita esineitä tiili-, lasi- tai muihin tämän kaltaisiin pintoihin.

Laita tippa taulun jokaiseen kulmaan, laita taulu seinälle, ota se pois ja odota muutama sekunti, ennen kuin ripustat sen lopullisesti. Jälkien on osuttava yhteen. Kun otat taulun pois seinältä, liimajäljet on erittäin helppo poistaa.

6. Kaksipuolinen teippi

Kaksipuolinen teippi on hyvin kätevä ja helppokäyttöinen vaihtoehto. Sitä löytyy erityyppisinä, ja kestävimmät voivat kannatella jopa 7 kilon painoa.

7. Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta: hyllyt

Emme tarkoita ostettavia ja seinään kiinnitettäviä hyllyjä, vaan luonnollisia kotoa löytyviä tasoja. Esimerkiksi takanreunus, sohva tai koristepöytä.

Tutustu myös: Seinien puhdistus liasta 4 vinkin avulla

Vinkkejä ja ideoita sisustamiseen tauluilla

Nyt kun osaat ripustaa taulut seinää pilaamatta, katsotaan muutamia vinkkejä, joiden avulla lopputulos on täydellinen. Tarkka paikka, useamman taulun sommittelu yhteen ja ihanteellinen korkeus ovat muutamia sellaisia yksityiskohtia, jotka – jos osaat valita nämä oikein – säästävät aikaa ja vaivaa.

Merkkaa seinään se kohta, johon haluat taulun ripustaa. Ensiksi sinun on katsottava, millainen kiinnitys taulussa on: onko se rengas vai metallilanka. Edellisessä tapauksessa ota mitta kehyksen yläosasta renkaaseen asti ja renkaasta alaosaan. Siirrä nuo mitat sitten seinälle ja merkkaa se kohta, jossa rengas sijaitsee.

Jos taulussa taas on metallilanka, venytä lankaa ja mittaa korkein kohta, johon se ylettyy. Ota sitten mitta tuosta kohdasta kehyksen yläosaan. Kun olet ottanut nämä mitat, tiedät mihin kohtaan seinää laitat merkin.

Mitä taas taulujen ripustamiskorkeuteen tulee, voimme määrittää eräät perusparametrit. Hyvä vinkki on leikata ripustettavien taulujen kokoisia neliöitä ja suorakulmioita ja kiinnittää ne seinään teipillä. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, miltä varsinaiset taulut tulevat näyttämään.

Taulun tulisi olla hieman silmien korkeuden yläpuolella. Yleisesti ottaen 170 cm on hyvä korkeus. Jos kuitenkin haluat asettaa taulun esimerkiksi sängynpäädyn ylle, sen tulisi olla lähempänä sitä kuin kattoa, noin 30 cm.

Etäisyyden taulujen välillä tulisi olla 5–10 cm. Suosittelemme käyttämään paperisten leikkitaulujen kikkaa, ennen kuin teet reikiä seiniin.

Some figure
Tauluilla sisustaminen on yksi keino koristaa seinät, joten porattomat vaihtoehdot ovat ihanteellisia.

Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta on mahdollista

Kuten näet, taulut voi ripustaa monin tavoin seinää pilaamatta. Löydät varmasti sopivimman menetelmän itsellesi, tauluillesi ja seinillesi.

Muista, että sommitelman tulisi aina olla tasapainoinen, jos ripustat seinälle useita tauluja tai kuvia. Horisontaalinen asetelma on ihanteellinen eteisiin tai seinään sohvan yläpuolella. Pyri aina pitämään muodot, tekstuurit ja värit sopusoinnussa keskenään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ventura, A. T., & González, S. C. (2006). Ideas prácticas en decoración. Lexus Editores, Lima (Perú)..
  • Schittich, C. (Ed.). (2013). Interiores: espacio, luz, material. Walter de Gruyter.
  • Dong, W., & Ríos Garza, C. R. T. (2000). Técnicas de presentación en color: Una guía para arquitectos y diseñadores de interiores. McGraw-Hill.
  • Posada Monsalve, A. M., & Laverde Torres, D. C. Decoración de interiores para hogar y oficina: www. decoralo. com.
  • Gerling, H. (2000). Alrededor de las máquinas-herramienta. Reverté.
  • Hernández-Minguillón, R. (1995). Silicona y construcción.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.