Logo image
Logo image

Neljä merkkiä siitä, että todella rakastat kumppaniasi

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme sinulle neljä merkkiä, joista tiedät, että todella rakastat kumppaniasi - tai että kyseessä onkin vain ihastus. Kohtaa pelkosi ja selvitä todelliset tunteesi.
Neljä merkkiä siitä, että todella rakastat kumppaniasi
Viimeisin päivitys: 28 toukokuuta, 2019

Toisinaan saatat tuntea olosi epävarmaksi tai epäilet tunteitasi. Siksi päätimme jakaa kanssasi merkkejä, jotka kertovat, että todella rakastat kumppaniasi. Jatka lukemista niiden selvittämiseksi!

Jotkin asiat elämässä ovat ihmisille välttämättömiä, kuten rakastaminen ja rakastetuksi tuleminen. Vaikka saatatkin käydä läpi taloudellisia tai henkilökohtaisia ongelmia, tunnet olosi paremmaksi, jos koet rakkautta. Saatat kuitenkin joskus kysyä itseltäsi, rakastatko todella kumppaniasi vai et.

Entä jos et tunne samalla tavalla kuin kumppanisi?

Some figure

Ensinnäkin on tärkeää hyväksyä omat tunteet ja olla huijaamatta itseään. Se on ainoa tapa oppia katsomaan sisälleen ja selvittämään mitä todella tunnet kumppaniasi kohtaan.

Ensimmäinen vaihe on siis hyväksyä se mahdollisuus, että se mitä tunnet ei ole rakkautta. On rohkeaa hyväksyä se mahdollisuus, että suhde saattaa päättyä.

Kukaan ei ole syypää siihen, että ei tunne rakkautta toista kohtaan. Vaikka kumppanisi saattaakin haluta enemmän, et voi pakottaa itseäsi tuntemaan asioita, joita et tunne.

Epäröinti ei ole huono asia. Lisäksi sinun tulee tietää, että on hetkiä, jolloin molemmat saattavat tuntea olonsa etäiseksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se on parisuhteen loppu.

Älä tunne syyllisyyttä asioiden analysoinnista ja introspektiivisempänä olemisesta sen suhteen mitä tunnet. Myötä- ja vastoinkäymisissä on tärkeää hyväksyä tunteiden todellisuus ja olla huijaamatta itseään. Käytä niin paljon aikaa, kuin sinun vain tarvitsee.

Katsotaan siis tarkemmin näitä neljää merkkiä, joista tiedät, että todella rakastat kumppaniasi, mikäli sinulla on epäilyksiä sen suhteen.

Lue myös: 8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

Neljä merkkiä siitä, että rakastat kumppaniasi

1. Mietit häntä ja hänen hyvinvointiaan

Some figure

Kun toisen ihmisen onnellisuus ja hyvinvointi astuvat ajatuksiisi, tunnet ehdottomasti voimakkaita tunteita kumppaniasi kohtaan.

Selvä merkki siitä, että todella rakastat kumppaniasi on se, että ajattelet häntä ja hänen hyvinvointiaan. Ajatukset yhdistävät, viehättävät, herättävät ja ruokkivat haluasi olla hänen kanssaan ja varmistaa, että hän voi hyvin. Se, että haluat viettää kumppanisi kanssa aikaa, on merkki siitä, että rakastat häntä.

Jos sen sijaan ajattelet aina jonkun toisen kanssa olemista tai muistelet entisiä kumppaneitasi, on mahdollista, että sinulla ei ehkä ole enää samanlaisia tunteita kumppaniasi kohtaan. Näin tapahtuu yleensä asteittain, minkä takia onkin hyvä tarkkailla omaa käytöstä ja ajatuksia.

2. Kumppanisi voimaannuttaa sinua

Kumppanisi tulee aina auttamaan sinua tarjoamaan maailmalle parhaimman puolen itsestäsi.

Kun rakastat jotakuta, näytät itsesi hänelle sellaisena kuin todella olet, piilottamatta tai naamioimatta mitään osaa persoonallisuudestasi. Se tarkoittaa sitä, että kumppanisi tulisi rakastaa sinua sellaisena kuin olet.

Rakkaus saa ihmiset haluamaan olla parempia ja kehittymään. Rakkaus antaa sinulle lisää energiaa joka päivä.

Halu aloittaa uusia projekteja yhdessä, sisustaa koti yhdessä, käydä illallisella suosikkiravintolassanne tai matkustaa yhdessä ovat kaikki merkkejä siitä, että todella rakastat kumppaniasi.

Sinun kannattaa myös lukea: Kuinka päästä yli parisuhteen päättymisestä ja olla itsenäinen?

3. Suhteessa ei ole epävarmuutta tai mustasukkaisuutta

Some figure

Sinun ei pitäisi epäillä kumppanisi tunteita tai tekoja. Mustasukkaisuudella voi olla tuhoava vaikutus parisuhteeseen.

Mustasukkaisuus syntyy periaatteessa luottamuksen ja itsevarmuuden puutteesta. Kun luotat kumppaniisi ja kunnioitus on aitoa, sinun ei tarvitse vakoilla häntä tai tarkistaa hänen sosiaalista mediaansa, puhelintaan, taskujaan tai vaatteitaan.

Tämän kyseenalaistaminen saa sinut vain uskomaan siihen, että kumppanisi pettää sinua. Se johtaa myös negatiivisiin ajatuksiin, jotka vahingoittavat parisuhdetta.

Ihmisen, joka päättää rakastaa, tulisi tehdä se ehdoitta, altistaa itsensä satutetuksi tulemisen mahdollisuudelle, eikä laittaa nykyistä kumppania maksamaan kivusta, jonka muut aiheuttivat hänelle menneisyydessä.

4. Sinun ei tarvitse kysyä kumppaniltasi rakastaako hän sinua

Kun todella rakastat kumppaniasi, sinun ei tarvitse kysyä häneltä mitä hän tuntee sinua kohtaan. Annat itsesi tulla kaikkien hyvien asioiden vietäväksi ja autat kumppaniasi vaikeina aikoina tai kun tunnet hänen tarvitsevan tukea.

Vaikka aika kuluu kuin siivillä ollessanne yhdessä, osaatte myös olla erillään, sillä ette ole riippuvaisia toisistanne. Suhteenne perustuu luottamukseen, kärsivällisyyteen, ystävällisyyteen ja kunnioitukseen. Kaikki mahdolliset välillänne olevat erimielisyydet vain tekevät suhteestanne vahvemman.

Nämä ovat merkkejä aidosta, rakastavasta parisuhteesta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.