Logo image
Logo image

Näyttelijä Miguel Ángel Muñozin vatsalihasrutiini

3 minuuttia
Miguel Ángel Muñozilla ei ole kuntosalirutiinia. Hänen merkittävät lihaksensa ovat kuitenkin osoitus aktiivisesta elämäntyylistä.
Näyttelijä Miguel Ángel Muñozin vatsalihasrutiini
Leonardo Biolatto

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Leonardo Biolatto

Kirjoittanut Leonardo Biolatto
Viimeisin päivitys: 09 toukokuuta, 2023

Jos sanomme, että Miguel Ángel Muñozin vatsalihasrutiini ei perustu rutiiniin, siinä ei näyttäisi olevan mitään järkeä. Totuus kuitenkin on, että tämä 39-vuotias näyttelijä ei näytä noudattavan tiukkaa treenirutiinia.

Hän ei ole kuntosalin ystävä, hän harrastaa CrossFitiä ilman ylilyöntejä ja juoksee paljon. Mutta eikö juokseminen olekaan lihasmassan muodostumista ja kiinteytymistä vastaan?

Kuvat madridilaissyntyisen näyttelijän vatsalihaksista kumoavat huhut. Vaikka hän ei olekaan ahkera ottamaan itsestään kuvia vähissä vaatteissa ja esittelemään niitä sosiaalisissa verkostoissa, joissakin on näkynyt hänen treenattu vatsansa.

Jooga

“Astuin joogan pariin, koska sitä suositeltiin minulle selkä- ja niskavaivojen lievittämiseksi.”

-Miguel Ángel Muñoz

Näyttelijä on ilmaissut joissakin yhteyksissä olevansa huolissaan sisimmästään. Hän haluaa ymmärtää, miten hänen mielensä reagoi, jotta hän osaa ymmärtää muita ihmisiä. Tässä mielessä jooga vaikuttaa täydelliseltä harjoitukselta.

On myös loogista, että hän on turvautunut siihen selkä- ja niskakipujensa takia. Tieteellisten tutkimusten mukaan joidenkin joogavaihtoehtojen on osoitettu lievittävän luusto- ja lihaskipuja. Suorittamalla oikeita asentoja ja välttämällä monimutkaisempia asentoja potilaat saavat selviä parannuksia selkävaivoihinsa.

Muñoz harrastaa Bikram-joogaa ollessaan Espanjassa, mutta kun velvollisuudet vievät hänet Yhdysvaltoihin, hän valitsee siellä kuuman joogan. Mitkä ovat niiden erot?

Saatat nauttia tämänkin artikkelin lukemisesta: Millaista F1-kuljettajien treeni on?

Bikram-jooga

Tämä joogavaihtoehto on nimensä velkaa luojalleen Bikram Choudhurylle. Hänen ehdotuksensa koostuu 26 asennosta ja hengitysharjoituksista, jotka suoritetaan lämpimässä ympäristössä, jossa huoneen lämpötila on yli 40 astetta.

Jokaisessa Bikram-joogan istunnossa toistetaan samat asennot samassa järjestyksessä. Tässä se eroaa kuumasta joogasta, kuten tulet kohta huomaamaan.

Näin kuumassa ympäristössä suorittamiseen liittyy omat hankaluutensa, sillä kaikki ohjaajat eivät salli veden ottamista välillä. On siis syytä olla tietoinen nestehukan riskistä.

Joka tapauksessa on loogista olettaa, että istunnon aikana menetetään merkittävästi kaloreita. Asentojen saavuttaminen, lihasjännityksen ylläpitäminen ja ympäristön lämpötila edistävät rasvanpolttoa.

Some figure
Joogaa suositellaan usein särkyjen ja kipujen hoitoon. Sitä tulisi aina harrastaa koulutettujen ohjaajien kanssa.

Kuuma jooga

Kuumaa joogaa voidaan pitää eräänlaisena Bikram-joogan muotona, ja niiden olennainen ero on asennoissa. Tässä ei noudateta tiukkaa, toistuvaa rutiinia. Se on vapaampaa ja perustuu hathajoogan dynamiikkaan.

40 asteen lämpötilan lisäksi varmistetaan 40 prosentin ilmankosteus. Näissä olosuhteissa hikoilu kasvaa, ja niin myös riski nestehukasta, mutta samalla kalorinpoltto lisääntyy.

Monet kuuman joogan harrastajat väittävät, että lämpö parantaa elastisuutta. Siksi saattaa olla helpompi saavuttaa asentoja, jotka muuten olisivat vaikeita tehdä.

Surffaus

Tämä espanjalainen näyttelijä on surffauksen ystävä. Tässä lajissa on suuri energiakuormitus. Tarvitaan erittäin luja keskivartalo, jotta lautaa voi käsitellä.

“Ajauduin mukaan lajin pariin meksikolaisen ystäväni kautta. Aloitin Venice Beachilla, joka on rennompi ja vähemmän ammattimainen kuin Malibu.”

-Miguel Ángel Muñoz

On mielenkiintoista huomata, että surffaus on vakiinnuttanut asemansa terveellisenä harrastuksena. Ennen sitä pidettiin vain rannalla asuvien teini-ikäisten hauskanpitomuotona.

Espanjan surffausliitto käynnistikin kampanjan nimellä #surfingesvida (“surffaus on elämä”). Useat lääketieteen ammattilaiset liittyivät mukaan ja suosittelivat lajia potilailleen tukemaan kroonisten sairauksien, kuten korkean verenpaineen, liikalihavuuden ja jopa psoriasiksen hoitoa.

Surffauksessa vatsalihakset vahvistuvat, koska keskivartalon liikkeet ovat välttämättömiä laudan suunnanmuutosten kannalta. Laudalle nousun jälkeen lihasjännitys ja isometrinen harjoitus muuttuvat jatkuvaksi.

Toisin sanoen tämä urheilulaji on jo sinällään vatsalihasrutiini, ilman että tarvitsee tehdä istumaannousuja. Se ei tietenkään ole sama asia, mutta ulkoilun ja kiinteyttämisen yhdistelmä on enemmän kuin mielenkiintoinen.

Some figure
Surffaus ei ole vain ammattilaisten laji. Yhä useammat harrastavat sitä amatööreinä.

Piditkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea: Chris Hemsworthin harjoitusrutiini

Muñozin urheilullinen monipuolisuus

Miguel Ángel Muñoz ei harrasta pelkästään joogaa ja surffausta. Hän pelaa myös säännöllisesti jalkapalloa Real Madridin veteraanien kanssa ja käy juoksemassa.

Selittääkö tämä monipuolisuus hänen vatsalihaksensa, ilman että hänellä olisi tiukka vatsalihasrutiini? Se voi olla mahdollista, sillä urheilullinen henkilö voi sitkeydellä kiinteyttää lihaksiaan yleensäkin.

Joka tapauksessa meidän on muistettava ruokavalion merkitys. Näyttelijä on kommentoinut haastatteluissa, että hän pyrkii noudattamaan yleistä kehonhuoltoa. Tämä on linjassa joogan kanssa.

Ruokavalio on osa kokonaisvaltaista itsehoitoa. Huoli sisäisestä ja ulkoisesta terveydestä ovat pilareita hyvinvoinnin etsimisessä.

“Olen jo vuosia ollut enemmän huolissani siitä, mitä sisälläni tapahtuu, kuin ulkonäöstäni. Minulle on tärkeää tuntea oloni hyväksi.”

-Miguel Ángel Muñoz

Miguel Ángel Muñozilta ei löydy vatsalihasrutiinia, jonka voisi luokitella sellaiseksi. Hänellä on kuitenkin tietty elämäntapa, tapa kohdata arki, josta voimme oppia.

Urheilu, ulkoilma, yhteys itseen… Kyse on harmoniasta, joka ei hukuta meitä hoikan vartalon tavoitteluun, vaan joka parantaa fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksiamme.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Kim, Sang-Dol. “Twelve weeks of yoga for chronic nonspecific lower back pain: a meta-analysis.” Pain Management Nursing 21.6 (2020): 536-542.
  • Ross, Alyson, and Sue Thomas. “The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies.” The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.
  • ElMahdy, Yasmine Mounir. “A case-study of the benefits acquired by surfers in Jæren, Norway.”
  • Braun, Tosca D., et al. “Yoga participation associated with changes in dietary patterns and stress: A pilot study in stressed adults with poor diet.” Complementary Therapies in Clinical Practice 45 (2021): 101472.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.