Munakoiso helpottaa painonpudotusta

Sen lisäksi, että munakoiso auttaa sinua saamaan nopeasti kylläisyyden tunteen syödessäsi, se edistää kehon puhdistumista myrkyllisistä aineista sekä poistaa nestettä. Jos siis haluat pudottaa painoa vähentämällä ylimääräistä nestettä, munakoiso on ihanteellinen tuote.
Munakoiso helpottaa painonpudotusta

Viimeisin päivitys: 30 marraskuuta, 2018

Tiesitkö, että munakoiso on yksi kaikkein lääkinnällisimmistä ruoista, joita kaupoista löytyy? Se sisältää erittäin runsaasti fytoravinteita, jotka suojaavat solujasi vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta. Tässä artikkelissa kerromme, miten munakoiso helpottaa painonpudotusta sen sisältämien lääkinnällisten ominaisuuksiensa avulla.

Munakoisoa voi kokata lukemattomilla tavoilla, ja voit myös käyttää sitä pudottaaksesi painoa munakoisoveden avulla, joka toimii nestettä poistavana ravinnelisänä. Munakoiso parantaa myös ruoansulatusta, joten sen hyödyt ovat suuret.

Voidaan sanoa, että munakoiso on yksi kaikkein terveellisimmistä vihanneksista, ja jos et vielä käytä sitä arkipäivän ruoanlaitossasi, kannattaa ehdottomasti ottaa munakoiso säännölliseksi osaksi ruokailutottumuksia.

Oletko siis valmis kokeilemaan, vai onko munakoiso sinulle jo tuttu tuote? Jatka joka tapauksessa lukemista, sillä seuraavassa kerromme lisää tästä loistavasta kasviksesta – älä jätä munakoison terveyshyötyjä käyttämättä!

Millä tavoin munakoiso helpottaa painonpudotusta?

1. Munakoiso on kevyt ja ruoansulatusta parantava kasvis

Ravitsemuksen asiantuntijat vahvistavat, että munakoiso on yksi kevyimmistä vihanneksista, mitä on saatavilla. Siinä ei ole rasvaa, mutta sen sijaan paljon kuitua ja vettä, joten se sopii erinomaisesti niille, jotka yrittävät pudottaa painoaan terveellisesti.

Toinen munakoison mahtava ominaisuus painon vähennykseen liittyen on se, että se auttaa estämään nesteen liiallista kertymistä kehoon. Munakoisossa on runsaasti mineaalia nimeltä kalium, joka auttaa pitämään yllä kehon pH-tasapainoa, johon kuuluvat myös nesteiden tasot.

2. Munakoiso auttaa suojelemaan sydäntäsi

Munakoiso auttaa suojelemaan sydäntä.

anti-angiogeeninen.

Mutta mitä tuo äskeinen tarkoittaa? Angiogeneesi on se prosessi, joka edistää uusien verisuonten kehittymistä. Tämä tarkoittaa sitä, että riski saada kasvaimia tai sydämen sairauksia vähenee, mikäli otat munakoison osaksi ruokavaliotasi.

Lisäksi munakoison sisältämät runsaat määrät kuparia, foolihappoa, magnesiumia ja flavonoideja suojelevat kehosi soluja haitallisilta bakteereilta, ja munakoiso auttaa myös vähentämään huonon eli LDL-kolesterolin määrää.

Älä myöskään unohda sitä, että kalsiumin, magnesiumin ja kaliumin tehokas yhdistelmä, joka munakoisosta löytyy, auttaa vahvistamaan sydänlihasta, mikä luo puolestaan vahvemmat sydämenlyönnit.

3. Munakoiso on hyväksi ruoansulatukselle

Munakoiso helpottaa painonpudotusta esimerkiksi siksi, että sillä on hyviä vaikutuksia ruuansulatukseen.

 

 • Munakoisossa on runsaasti vettä, mutta vain vähän hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiinia. Se on helppo tuote ruoansulatukselle, ja se on suolistolle helppo käsiteltävä ravinteiden imeyttämistä ajatellen.
 • Siinä ei ole ollenkaan sokereita, ja vaikka se ei myöskään sisällä paljon vitamiineja, munakoison suurimmat hyödyt ovat sen sisältämissä mineraaleissa ja sen kyvyssä tasapainottaa kehon pH-tasoa.
 • Tiesitkö, että munakoiso on jopa 55-prosenttisesti tärkeimmistä mineraaleista koostuva tuote? Siten se edistää kehon puhdistumista myrkyllisistä aineista sekä parantaa sen erilaisten elinten toimintaa.
 • Munakoiso vahvistaa myös maksaa, stimuloi sappinesteen erittymistä sekä vähentää virtsahapon määrää, mikäli nämä nesteet ilmenevät elimistössä liiallisissa määrin.

Miksi siis sanoisit “ei” kaikille näille loistaville terveyshyödyille?

Resepti: sitruuna ja munakoiso painonvähennyksen tukena

Valmista juomaa munakoisosta ja sitruunasta helpottaaksesi painonpudotusta.

Ota huomioon, että tätä reseptiä ei kuitenkaan tulisi käyttää aterioiden korvikkeena, vaan lisänä terveelliseen ja vähän rasvaa sisältävään ruokavalioon. Tällä tavalla munakoiso- ja sitruunavesi voivat auttaa sinua suuresti parantamaan ruoansulatustasi. Kokeile päivittäin, ja tulet kyllä huomaamaan tuloksia!

Tarvittavat ainekset

 • 1 keskikokoinen munakoiso, mieluiten luonnonmukaisesti tuotettu
 • yhden sitruunan mehu
 • 1 litra vettä
 • 1 suuri lasipurkki

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Pese munakoiso hyvin. Jos haluat varmistua siitä, että kaikki myrkylliset aineet ovat huuhtoutuneet pois, käytä hiukan omenaviinietikkaa, tai vettä ruokasoodaan yhdistettynä. Näin voit päästä eroon hyönteismyrkyistä, joita kasvatuksessa on saatettu käyttää.
 • Viipaloi sitten munakoiso. Palojen tulisi olla paksuudeltaan noin 1,5 senttiä, ja kuoren tulisi olla paikoillaan.
 • Keitä sitten munakoisoa puolessa litrassa vettä. Kun koostumus muuttuu pehmeäksi, ota kattila pois liedeltä ja laita vesi purkkiin.
 • Laita toinen puoli litraa vettä sekaan, ja lisää myös sitruunamehu. Sekoita seosta hyvin ja laita se sitten jääkaappiin säilöön.
 • Sen sijaan, että keittäisit munakoisoa, voit myös antaa palojen olla vedessä yön yli, jotta saisit niistä talteen kaikki terveyttä edistävät hyödyt. Voit siis valita kumman tahansa menetelmän munakoisoveden valmistamiseksi.

Kuinka munakoisovettä tulisi nauttia?

 • Juo tätä mehua koko päivän mittaan pudottaaksesi painoa tehokkaammin, ja nauti sitä aina ennen aterioita. Näin saat helpommin kylläisyyden tunteen sekä edistät ruokasi tehokkaampaa käsittelyä ja rasvan poistumista.
 • Voit kokeilla tätä hoitoa aina 2-3 viikkoa kerrallaan. Kun yhdistät sen vain vähän rasvaa sisältävään ruokavalioon, johon kuuluu myös paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, tulet varmasti saamaan tuloksia!

Kuten koskee painonpudotusta muutenkin, valitse vain terveellisiä ruokia ja laita lautaselle parhaita luonnon tarjoamia tuotteita. Munakoiso on tässä mielessä hyvin varma valinta, sillä se on yksi loistavimmista tuotteista, joita voit kaupoista löytää ja munakoiso helpottaa painonpudotusta tunnetusti!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 terveydelle hyödyllistä munakoisohoitoa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 terveydelle hyödyllistä munakoisohoitoa

Oli sinulla sitten korkea verenpaine, yrität laihduttaa tai sinun tarvitsee alentaa kolesteroliasi, niin munakoiso voi auttaa. Kokeile munakoisohoi...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.