Logo image
Logo image

Kuinka päästä eroon ihonalaisista finneistä

2 minuuttia
Ihonalaiset finnit voivat olla todella kivuliaita. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit hoitaa niitä ja päästä niistä eroon.
Kuinka päästä eroon ihonalaisista finneistä
Viimeisin päivitys: 08 maaliskuuta, 2023

Ihonalaiset näppylät voivat tulehtua pahasti ja aiheuttaa punoitusta ja epämukavuutta. Ihonalaisista finneistä on yleensä vaikeampi päästä eroon kuin tavallisista, ihon päällä olevista finneistä.

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä kun huomaat ihonalaisen finnin, on olla puristamatta sitä! Finnin puristelu ja hypistely voi olla erittäin haitallista, koska se voi tehdä siitä vieläkin tulehtuneemman ja infektio voi muuttua vakavammaksi.

Näin pääset eroon ihonalaisista finneistä

1. Pese kasvosi

Hoidon aloittamiseksi on tärkeää pestä kasvot vedellä ja hyvälaatuisella antibakteerisella saippualla. Tämä poistaa iholta kaikenlaisen ulkoisen lian, kuten hien, ylimääräisen öljyn ja jopa tietyt bakteerit.

2. Käytä höyryä

Auttaaksesi huokosten avautumista ja saamaan näppylän pois ihon alta, on parasta käyttää kuuman veden tuottamaa höyryä. Laita vesikattila kiehumaan ja siirrä sitten kasvosi sitä kohti varovaisen etäisyyden päähän. Peitä pääsi pyyhkeellä maksimoidaksesi höyryn vaikutuksen.

Voit auttaa huokosia avautumaan myös höyrystimen avulla. Monissa kauneuskeskuksissa käytetään näitä ihonpuhdistuksessa, ja niitä voi ostaa kotiinkin. Kattila ja vesi ovat kuitenkin edullisempi vaihtoehto.

Yksi tapa auttaa näppylän muodostumista ihon pinnalle on levittää iholle kuuma kompressi. Kostuta pieni pyyhe kuumaan veteen, tarkista lämpötila jottet polta itseäsi, ja aseta pyyhe finnin päälle.

Huomaa, että sinun ei pitäisi kiirehtiä prosessissa. On parempi tehdä asteittain lyhyitä lämpö- tai höyryjaksoja sen sijaan, että yrität nopeuttaa prosessia, sillä niin saatat vahingoittaa ihoa.

3. Kuorinta

Kun näppylän pää on muodostunut, älä vieläkään purista sitä saadaksesi mätää ulos. Höyryn avulla sen pitäisi tulla ulos itsestään. Tietenkin jäännösten puhdistus tulisi tehdä heti, kun mätä ilmaantuu, sillä se estää sitä tukkeutumasta uudelleen.

Kun huokoset on puhdistettu, voit jatkaa hellävaraisella kuorinnalla. Tämä auttaa poistamaan epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut.

Lue myös: Luonnollinen kuorintavoide aspiriinista ja hunajasta

4. Levitä ruokasoodaa

Tiesitkö, että ruokasooda on yksi tehokkaimmista keinoista päästä eroon ihonalaisista finneistä? Se imee ylimääräistä öljyä ja auttaa poistamaan likaa iholta.

Sinun tarvitsee vain tehdä tahna yhdistämällä ruokasoodaa ja vettä, ja levitä se sitten vaurioituneelle alueelle. Levityksen jälkeen anna sen vaikuttaa noin 20 minuuttia ja poista sitten lämpimällä vedellä.

5. Aseta kylmäpakkaus

Kun ihonalaiset finnit on poistettu, käytä kylmägeelipakkausta tulehduksen torjumiseksi. Muista kääriä se kankaaseen tai ohueen liinaan, jotta iho ei kylmety.

On suositeltavaa käyttää kylmägeelipakkausta noin 10 minuuttia, sitten levätä noin 20 minuuttia ja käyttää pakkausta uudelleen. Tällä tavalla vältyt altistamasta aluetta liikaa kylmälle.

Naamio ihonalaisille finneille

Seuraava naamio on erittäin tehokas virkistämään, puhdistamaan ja kosteuttamaan ihoa syvältä. Tämä naamio sisältää teepuuöljyä, joka on tehokas antibakteerinen aine, ja se auttaa torjumaan ylimääräistä öljynmuodostusta ja siten epäpuhtauksia.

Ainesosat

  • ½ kurkku
  • 0,5 dl hienonnettua korianteria
  • 10 tippaa teepuuöljyä
  • Vettä (tarvittaessa)

Valmistus

  • Pese ja viipaloi puolikas kurkku.
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Lisää vettä vain, jos seos tuntuu liian paksulta.
  • Sekoita minuutti tai pari, kunnes saat tasaisen, paakuttoman tahnan.
  • Kaada tahna purkkiin ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  • Levitä iholle ja anna vaikuttaa 20 minuuttia.
  • Pesi antibakteerisella saippualla ja huuhtele kylmällä vedellä.

Saatat olla kiinnostunut: Eroon nenän finneistä näiden 4 kotihoitokeinon avulla

Käy ihotautilääkärillä

Jos sinulla on taipumus saada ihonalaisia finnejä paljonkin, eivätkä ne häviä tällä hoidolla, on suositeltavaa käydä ihotautilääkärillä perusteellisempaa arviointia varten.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.