Kondensaatiokattiloiden edut ja haitat
Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina
Kondensaatiokattilat ovat yksinkertaisia ja käytännöllisiä, ja ne auttavat säästämään kuukausittaisessa energiankulutuksessa. Niiden lämmitysteho on huomattavasti parempi kuin perinteisissä lämmitysjärjestelmissä. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä. Harkitsetko lämmitysjärjestelmäsi uusimista? Jatka lukemista ennen kuin teet päätöksen. Alla opit kondensaatiokattiloiden ominaisuuksista sekä niiden eduista ja haitoista.
Kondensaatiokattilat
Tämäntyyppinen kattila kehittyi perinteisistä kaasukattiloista. Se kehitettiin maksimoimaan laitteen tuottama energia ja samalla minimoida jätteen tuotantoa.
Lämmitetty höyry on palamisen sivutuotetta, joten lämpöä häviää vähemmän.
Lue myös: Ilmastointilaitteen veden uusiokäyttö
Kuinka kondensaatiokattilat toimivat?
Ensinnäkin, muista, että kattila on vastuussa lämmön tuottamisesta ja sen siirtämisestä rakennuksen vesitankissa olevaan veteen. Perinteiset lämmityskattilat kuitenkin tuottavat lämpöä vesihöyryn avulla.
Kondensointikattiloiden mekanismi on tehokkaampi, koska kondensoituessa tapahtuu kemiallinen reaktio ja höyry muuttuu nesteeksi. Tämä muutos tuottaa eräänlaista energiaa, jota kutsutaan myös piileväksi lämmöksi ja jota syntyy palamisen sivutuotteena.
Palaminen on kemiallinen prosessi, jossa tietty polttoaine (kaasu) reagoi hapen kanssa sekoittuessaan ja luovuttaa lämpötehoa energian muodossa. Siitä syntyy hiilidioksidia (CO2) ja höyryä (H2O).
Tämä piilevä lämpö poistuu palamisprosessissa syntyvän höyryn kondensoituessa ja siirtyy veteen lämmittämään sitä. Näin voidaan säästää jopa 30 % kaasunkulutuksesta. Myös saastuttavien kaasujen päästöt vähenevät ottamalla tämä energia talteen.
Kondensaatiokattiloiden edut
Kondensaatiokattiloiden etuja on monia ja ne vaihtelevat taloudellisista ympäristöön. Tarkastellaanpa joitain niistä.
Korkea energiatehokkuus
Kuten yllä selitettiin, vesihöyryn sisältämän energian valjastaminen on tehokkaampaa kuin perinteisissä lämmitysjärjestelmissä. Kondensaatiokattilat voivat olla jopa 100 % tehokkaampia.
Hiljainen
Kondensaatiokattilat säätelevät liekkiään tarpeen mukaan eivätkä kytkeydy päälle ja pois silloin tällöin. Näin et kuule palamisen ääntä.
Taloudelliset säästöt
Kuten edellä mainittiin, tämän tyyppisten kattiloiden kulutusta säädellään siten, että sillä on positiivinen vaikutus kaasulaskuun. Toisin sanoen saat takaisin ylimääräiset kustannukset kondensaatiokattilan hankinnasta muutamassa vuodessa.
Vähemmän negatiivisia ympäristövaikutuksia
Kondensoitumispisarat kuljettavat pois osan ympäristöä saastuttavasta polttojätteestä. Tämä johtuu siitä, että se vähentää happi-, typpi- ja hiilidioksidipäästöjä jopa 70 %.
Kondensaatiokattiloiden laaja käyttö auttaisi hallitsemaan myrkyllisten päästöjen määrää, jotka synnyttävät happosateita ja pahentavat kasvihuoneilmiötä ilmakehässä.
Yksinkertainen asentaa
Moderneihin kattilamalleihin kuuluu metallipohja, jossa on seinään kiinnitettävät kielekkeet. Laite napsahtaa sitten helposti ja nopeasti paikoilleen.
Kondensaatiokattiloiden haitat
Vaikka näillä kattiloilla on lukuisia etuja, niillä on myös joitain haittoja, joita listaamme alla. Näin voit arvioida hyvät ja huonot puolet.
Hinta
Kondensaatiokattilat ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Ne kuitenkin maksavat itsensä takaisin energiansäästöjen ansiosta muutamassa vuodessa, kuten edellä mainittiin.
Viemäröinti
Nämä kattilat vaativat lisätyhjennyksen kondensoituneiden kaasujen poistamiseksi.
Lue myös: Miten ehkäistä tulipaloja kotona?
Kondensaatiokattilat: muutoksen arvoinen
Kondensaatiokattilat ovat mahtavia, koska hyödyt ovat haittoja suuremmat. Et vain valitse ympäristöystävällistä lämmitysjärjestelmää, vaan käytät myös energiaa tehokkaammin.
Huomaat pian, kuinka lämmityskustannuksesi pienenevät. Näin ollen kondensaatiokattila on järkevä investointi pitkällä aikavälillä. Joten, olemmeko jo vakuuttaneet sinut?
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Básica, G. Calderas de condensación. Comunidad de Madrid.
- Pozo, I. L. (2008). El gas en la edificación: Calderas de condensación. Gas actual, (108), 46-51.
- Fernández, A. B. (2018). BANCO DE ENSAYOS DE CALDERAS DE CONDENSACIÓN DE GAS NATURAL.
- Prieto, U. (2019). Calderas de gas de condensación: confort, seguridad y sostenibilidad en casa. Gas actual, (153), 44-46.
- San José, R. G. CALDERAS DE AGUA CALIENTE.
- Pérez, S. P. (2015). Los nuevos reglamentos sobre Ecodiseño y Etiquetado Energético, la gran oportunidad para el mercado de la condensación. El Instalador, (525), 41.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.