Hiljaisuus antaa vastauksen silloin, kun sitä kipeimmin tarvitset

tammikuu 14, 2018
Älä pelkää istua yksin hiljaisuudessa, sillä näin tekemällä voit löytää ratkaisun moniin ongelmiisi. Hiljaisuus tarjoaa sinulle nimittäin ne vastaukset, joita etsit.

Nykypäivän maailma on niin meluisa, että ihmiset tuskin pystyvät kuuntelemaan itseään. Muiden seuraan hakeutuminen ja yksinolon vältteleminen niin paljon kuin vain mahdollista tarkoittaa sitä, että juostaan pakoon jotakin sellaista asiaa, joka on itse asiassa hyvin tärkeä – tämä asia on hiljaisuus.

Moni pelkää melun puuttumista, tai etenkin he pelkäävät sitä, että ovat poissa tuttujen äänien luota. Nämä äänet voivat olla peräisin monesta lähteestä: ulkona kulkevat autot, paloauto, ihmisten puhe ja muut tavalliset äänet.

Lue aiheesta lisää: Joogan psyykkiset hyödyt

Kun ihminen on yksin luonnossa, olo saattaa muuttua hermostuneeksi. Mikä tahansa outo ääni voi tällöin saada aikaan pelästymisen.

Tämän reaktion ytimessä on kuitenkin se, että halutaan paeta sisäistä hiljaisuutta, joka vainoaa ihmisen mieltä. Miksi näin sitten on – miksi pakenemme?

Miksi me kaikki kiiruhdamme pakoon hiljaisuutta?

sateenvarjot ja punainen liikennevalo

 

Ihmiset juoksevat karkuun hiljaisuutta, jotta voisimme päästä kauas ongelmistamme, jotka mieltämme vaivaavat joka päivä. Sinun ei tarvitse ajatella tällöin pulmiasi, eikä sinun tarvitse kohdata kipuasi – ongelmia ei tarvitse katsoa suoraan päin kasvoja.

Se hiljaisuus jota pakenet, voi kuitenkin antaa vastauksen silloin, kun ajattelet että olet menettänyt kaiken ja että elämälläsi ei ole enää merkitystä.

Ihminen, joka on jumissa tai ei pysty päättämään ihmissuhdettaan, ei pääse pois tästä tyytymättömyyden myrskystä, sillä hän pelkää kuunnella itseään.

On aina helpompaa pysyä itsepetoksessa, tai ainakin näin ihmiset ajattelevat. Pysy odotustesi alla ja piiloudu siihen meluun joka saa olosi epämukavaksi, mutta jota tästä huolimatta ruokit.

Lue aiheesta lisää: Hiljaisuus voi kätkeä huudon

Sinusta tulee uhri, vaikka itse asiassa tiedät, missä ratkaisusi on. Valitset piiloutumisen sen sijasta, että keräisit kaiken voimasi ja saisit päätökseen sen kaiken, joka aiheuttaa sinulle kovin paljon vahinkoa ja joka saa sinut kärsimään voimakkaasti.

On vaikeaa olla rohkea ja etsiä vastauksia hiljaisuudesta. On vaikeaa pysyä hiljaa ja tarkkailla maailmaa ja sitä mitä tapahtuu niin, että et tuomitse tai kritisoi.

Vastaukset ovat sisälläsi

 

yksinäinen tyttö laiturilla

Kun elämä kääntyy sinua vastaan ja kun olet mielestäsi saanut kokea huonoa onnea, sinun täytyy alkaa etsiä itsestäsi.

Luonnollinen askel tässä tilanteessa on jutella ongelmista ystävälle tai perheenjäsenelle ja antaa heidän yrittää tarjota sinulle ratkaisu. Tällaisessa tilanteessa vastuu on kuitenkin täysin sinun omasi, ei muiden.

Jos olet joskus kääntynyt ammattilaisen puoleen, tiedät jo, mistä tässä on kyse. Psykologi ei tuomitse sinua eikä anna sinulle ratkaisua. Hän opastaa sinua siten, että voit löytää ne vastaukset, joita etsit.

Joskus epäilemme itseämme, ja siksi meillä on taipumus keskittyä ulkoisiin asioihin. Tämä on kuitenkin virhe, sillä ratkaisu kaikkeen on omassa itsessäsi.

Saatat ajatella että et pysty, että olet heikko, tai että et osaa päästä takaisin oikealle raiteelle. Kaikki tämä on selkeä merkki siitä, että et kuuntele itseäsi.

Lue aiheesta lisää: Kärsivällisyys ja hiljaisuus – viisaiden hyveet

 

muumiotyttö ja varjotyttö

Sisälläsi on pieni ääni, joka kertoo sinulle mihin sinun tulee mennä. Sinun tulee vain kuunnella sitä, ja tätä varten hiljaisuus on paras liittolaisesi.

Sisimpääsi sukeltaminen

Syvälle itseesi katsominen voi joskus olla kauhistuttavaa, sillä siihen sisältyy sen haavoittuneen lapsen kohtaaminen, johon vieläkin sisimmässäsi sattuu.

Toisinaan sisääsi katsominen voi tarkoittaa sellaisten osien näkemistä omasta itsestäsi, jotka kiellät tai torjut. Tässä tapauksessa on tärkeää pitää mieli avoimena ja hyväksyä se fakta, että sinulla on lupa tehdä virheitä.

Oletko koskaan käynyt kävelyllä luonnossa hiljaisuuden vallitessa, vai haluatko aina kuunnella musiikkia?

Jo tämä tarve on merkki siitä, että pelkäät kohdata melun puuttumista.

Älä pelkää katsoa ongelmiasi suoraan niitä kohti. Tämä ei tarkoita sitä, että et tule tuntemaan kipua, mutta tunnet sitä joka tapauksessa, mikäli juokset pakoon kaikkia niitä vaikeuksia, jotka lopulta saavat sinut kiinni.

On aika lopettaa tämän haitallisen taktiikan käyttö, sillä se ei ratkaise yhtään mitään, ja itse asiassa se pahentaa ongelmiasi.

nainen kietoo lankaa itsensä ympärille

 

Hiljaisuudessa tulet löytämään itsesi, sen parhaan ystäväsi joka tietää mitä tehdä, ilman pelkoja, odotuksia tai ”mitä jos” -pohdintoja.

Nyt on oikea aika lopettaa tekosyiden käyttö ja ryhtyä työhön. Jos jatkat samalla tavalla, et pysty muuttamaan asioita parempaan suuntaan.

Kun tunnet olevasi hukassa, ja kun koko maailmasi tuntuu kaatuvan, ota itseesi yhteys hiljaisuudessa. Näin voit saada ratkaisun siihen vaikeaan tilanteeseen, josta itsesi löydät.

UUTISIA VERKOSSA