Sudet eivät menetä yöuniaan lampaiden mielipiteistä

Mielipiteet eivät ole absoluuttisia totuuksia. Opettele suhtautumaan mielipiteisiin realistisesti, äläkä menetä yöuniasi muiden sanojen tai mielipiteiden takia.
Naissusi ja muiden mielipiteet

 

Eleanor Roosevelt sanoi aikoinaan: ”Kukaan ei voi saada oloasi ala-arvoiseksi, jos et anna heidän tehdä sitä.” Uskoitpa sen tai et, muiden ihmisten mielipiteet vaikuttavat sinuun aina tavalla tai toisella. Kukaan ei ole immuuni muiden sanoille tai teoille.

Yksi suurimmista virheistä, jonka ihminen voi tehdä, on luulla että heidän ajatuksensa tai arvionsa ovat aina absoluuttisen totta. Jos luulet olevasi aina oikeassa, käytät mielipidettäsi myös varmasti muiden arvostelemiseen ja muiden alistamiseen.

Jokaisella meistä on oikeus puolustaa mielipiteitämme, mutta henkilökohtaisen mielipiteen ei koskaan tule muodostua tuomioksi muita ihmisiä kohtaan. Meidän tulee olla tietoisia omista mielipiteistämme, mutta samalla emme voi antaa valtaa muille ihmisille ohjailla ja tuomita meitä.

Sudet eivät menetä yöuniaan lampaiden mielipiteiden takia, sillä sudet ovat vahvoja ja tuntevat omat hyveensä ja voimansa. Sudet eivät anna lauman ohjailla heitä. Tutustutaan tarkemmin tähän ilmiöön.

Älä menetä yöuniasi haitallisten mielipiteiden takia

Haitalliset mielipiteet ovat sellaisia, joilla on eniten valtaa sinuun ja ne tulevat usein läheisiltä ihmisiltä, jotka merkitsevät sinulle paljon. Tuntemattomien mielipiteillä on vain vähän painoarvoa, mutta kun läheinen kritisoi tekemisiäsi, se vaikuttaa paljon.

Tulet kohtaamaan monia tilanteita elämän aikana, joissa saat osaksesi tuomitsemista ja kritisointia kaikilta läheisiltäsi. Usein satuttavimmat kommentit tulevat rakkaiden ja läheisten ihmisten suusta.

  • Psykologien mukaan suurin murheenkryyni lasten ja vanhempien välisissä ja romanttisissa suhteissa aiheutuu tuomitsemisesta ja mielipiteistä, jotka joku läheinen ihminen meistä muodostaa.
  • Uskomus tai mielipide. Näihin ihmiset usein tarrautuvat, sillä he uskovat niiden olevan totta.
  • Kun mielipide on muotoutunut ja päästetty ilmoille keskustelussa, muodostuu siitä usein konfliktin lähde.

Esimerkkitilanteita:

“Sinusta ei koskaan tue mitään”, ”Olet niin epävarma, että epäonnistut varmasti,” ”Et pysty koskaan laihtumaan, sillä sinulla ei ole mielenlujuutta.”

Tällaiset mielipiteet vaikuttavat itseluottamukseen vakavasti.

Nainen suden vaatteissa

En anna mielipiteidesi heikentää itseluottamustani

Jossain vaiheessa elämää jokainen on kohdannut tai tulee kohtaamaan satuttavia kommenteja perheenjäseniltä tai ystäviltä. Jotta tilanteesta ei pääse muodostumaan konfliktia, pysyttelemme usein hiljaa, teeskentelemme etteivät toisen sanat satuta ja piilotamme vihamme.

Jokainen mielipide pakottaa sinut miettimään, onko se totta vai ei. Mutta pidä näissä tilanteissa seuraavat neuvot mielessäsi:

Toisen mielipide… määritteleekö se sinua vai ei?

Sinun ei tarvitse reagoida muiden negatiivisiin mielipiteisiin itseäsi puolustellen ja niskavillat pystyssä. Opi kuuntelemaan muita rauhallisesti ja analysoi heidän mielipiteensä realistisesti.

  • On hyvin mahdollista, että perheenjäsen tai ystävä kertoo sinulle totuuden jostain tilanteesta, mutta et itse suostu näkemään totuutta. Kyseessä voi olla esimerkiksi parisuhde tai työtilanne, jossa et ole onnellinen. ”Luulenpa, että miehesi tekee sinut onnettomaksi. Ette sovi yhteen, teidän tulisi erota.” Tämä lause voi tuntua satuttavalta ja ärsyttävältä, jos et vielä itse ole valmis eroamaan.
  • Mieti muiden kommentteja rauhallisesti. Jos luulet heidän olevan oikeassa, ehkä sinun tulisi hyväksyä heidän ajatuksensa ja kiittää heitä jakamastaan mielipiteestä.

Jos mielipide on väärä tai sopimaton, sen ei tarvitse määrittää sinua. Sinun tulee järkeistää kommentti ja välttää negatiivisia tunnereaktioita, kuten vihaa, raivoa tai surua.

Jos olet antanut toisten mielipiteen määrittää sinua, päästä siitä irti. Älä tuhlaa aikaasi ja terveyttäsi johonkin sellaiseen, josta ei ole sinulle mitään hyötyä.

Susi ja avaruus

Typerät ja tyhjät mielipiteet kaikuvat kuuroille korville

Asiat jotka tekevät vihaiseksi ja täyttävät sinut raivolla vangitsevat sinut. Jos perheessäsi esiintyy paljon tuomitsemista ja haitallisia mielipiteitä, ei raivolla reagoiminen ja itsesi puolustaminen vihaisena auta asiaa.

  • Muista, että ihmiset jotka haluavat satuttaa sinua sanoin tai teoin, eivät osaa olla empaattisia muita kohtaan, eikä heiltä heltiä kunnioitusta muille.
  • Välttääksesi negatiivisten tunteiden kertymisen kanssakäymisessä tällaisten ihmisten kanssa, on joissain tapauksissa parasta erkaantua heistä ja välttää heitä. Näin suojaat itseluottamustasi.

Kun olet selvillä siitä, kuka olet, mikä on sinulle tärkeää, mitä olet saavuttanut ja mitä ansaitset, et loukkaannu muiden typeristä sanoista. Älä anna ihmisten mielipiteiden satuttaa, älä uhriudu.

Sudet ovat ylpeitä ja reviiritietoisia eläimiä. Sudet ymmärtävät luontonsa ja aistinsa. Sudet eivät sovellu kesytettäväksi, eivätkä ne koskaan unohda juuriaan ja omia voimiaan.

Luonto on viisas ja siitä sopii ottaa mallia. Tämä auttaa sinua pitämään huolta omista totuuksistasi, identiteetistäsi ja itseluottamuksestasi. Typerät mielipiteet kaikuvat kuuroille korville.