Hauraiden kynsien vahvistaminen luonnollisesti
Hauraiden kynsien vahvistaminen edellyttää turvautumista joihinkin ravitseviin ainesosiin. On nimittäin kaksi syytä sille, miksi kynnet voivat liuskoittua ja haurastua. Ensimmäinen syy on käsien pitäminen jatkuvasti veden alla (esimerkiksi tiskatessa). Tämä heikentää kynsiä ja tekee niistä epäterveen näköiset. Toinen syy on kehno ruokavalio. Matala rauta- ja kalsiumtaso voivat heikentää kynsiä ja saada ne katkeilemaan.
Haluatko torjua tätä luonnollisesti? Siinä tapauksessa jatka lukemista!
Lue lisää aiheesta: Hauraiden kynsien hoito: 9 kotikonstia
Hauraiden kynsien vahvistaminen luonnollisesti
Rauta- ja kalsiumtaso olisi ensiksi hyvä tarkistuttaa lääkärissä, mutta tässä on joitakin luonnollisia tuotteita hauraiden kynsien hoitamiseksi tehokkaasti, jos kyseessä on pelkkä esteettinen ongelma.
1. Oliiviöljy
Oliiviöljy on monikäyttöinen tuote. Se ei ainoastaan auta vahvistamaan hauraita kynsiä, vaan hoitaa myös esimerkiksi kuivaa ihoa. Syy tähän piilee sen ominaisuuksissa, joista puhutaan tarkemmin useissa artikkeleissa, kuten tässä. Kaiken kaikkiaan oliiviöljy:
- Kosteuttaa ihoa syvältä.
- Tekee kynsistä kauniit.
- Tekee kynsistä kiiltävät.
- Ravitsee kynsinauhoja.
Oliiviöljy sisältää rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka auttavat vahvistamaan hauraita kynsiä.
Paras tapa hyödyntää oliiviöljyä on hieroa sitä suoraan kynsiin. Tämä on parempi tehdä illalla ja mennä nukkumaan käsiä pesemättä, jotta öljy saa imeytyä rauhassa kynsiin.
2. Avokadoöljy
Avokadossa on paljon terveellisiä rasvahappoja, kuten Omega-3:a, sekä muita hyviä ominaisuuksia hauraille kynsille. Avokadoöljy kosteuttaa kynnet syvältä sekä ravitsee ja vahvistaa niitä.
Voit joko ostaa valmista avokadoöljyä tai tehdä avokadosta tahnaa kotona kuorimalla avokadon ja muussaamalla sen kulhossa. Levitä tätä tahnaa sitten kynsiin.
3. Valkosipuli
Olet jo saattanut kuulla valkosipulilakasta, joka on yksi vaihtoehto hauraiden kynsien hoitamiseen. Mutta on olemassa eräs luonnollisempikin keino.
- Pilko muutama valkosipulinkynsi, laita ne vesiastiaan ja anna olla.
- Jonkin ajan päästä uita kynsiä vedessä noin kymmenen minuutin ajan.
- Voit sitten antaa kynsien kuivua luonnollisesti valkosipulin vaikutusten tehostamiseksi.
Yksi parhaista luonnollisista ainesosista hauraiden ja liuskoittuvien kynsien hoitoon on valkosipuli.
Valkosipulilla on antimikrobisia ominaisuuksia, joista on apua hauraisiin kynsiin silloin, kun se johtuu kynsisienestä. Tätä hoitoa voi käyttää päivittäin.
4. Risiiniöljy
Tämä on listamme viimeinen ainesosa hauraiden kynsien hoitamiseksi luonnollisesti. Risiiniöljy auttaa kosteuttamaan kynsiä tunkeutumalla niiden kerrosten väliin ja vahvistamaan niitä. Tämäkin öljy koostuu rasvahapoista, kuten mainitaan artikkelissa “Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production“.
Samoin kuin kahta aiemmin mainittua öljyä, voit hieroa risiiniöljyäkin suoraan kynsiin. Tämä kannattaa tehdä joka päivä, kunnes kynnet näyttävät terveemmiltä.
Käy tutustumassa myös tähän artikkeliin: Kynsien keltaisuus: syyt ja luontaishoidot
Hauraiden kynsien vahvistaminen: muita vinkkejä
Näiden luontaishoitojen lisäksi on hyvä pitää mielessä muutamia muita vinkkejä, jotka voivat nopeuttaa kynsien tervehtymistä ja ehkäistä ongelmaa ilmaantumasta uudelleen:
- Pidä käsineitä käsissä, jos kyntesi ovat veden alla pitkiä aikoja. Käsineet suojaavat kynsiä ja ehkäisevät tätä ongelmaa.
- Jos kynsien katkeilu johtuu kehnosta ruokavaliosta, on tärkeää syödä terveellisemmin. Ruokailutottumuksiin saa apua ravitsemusasiantuntijalta.
- Kummassakin tapauksessa, tai muutoin vain osana kauneudenhoitorutiiniasi, voit hyödyntää tässä artikkelissa mainittuja aineksia ja pitää kynnet aina hyvässä kunnossa riippumatta siitä, näkyykö niissä mitään mainittuja tai muita ongelmia.
Oletko koskaan kokeillut käyttää mitään näistä hoidoista hauraiden kynsien hoidossa? Tehosivatko ne?
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Cardona V, S. M., González C, R., Franco C, A., Cardeño L, F., & Ríos, L. A. (2010). Production of monoglycerides from castor oil using crude and refined glycerin. Study of the main variables of the process. Vitae, 17(2), 128–134.
- Carrillo, P. Propiedades del aceite de oliva en el mantenimiento de la integridad cutánea
- Chalar Vargas, Luis Rodrigo, Moya Mamani, Juan Carlos, Vargas Alvarez, Elmer, Sejas Rebollo, Magaly, & Romero, Betzabe. (2014). Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli. Revista Científica Ciencia Médica, 17(1), 26-28.
- Guzmán Vera, Carmen Karina, Baldeon Santos, Margaret Karen, Rodrigues Barata, Ana Rita, & Conde-Salazar Gómez, Luis. (2012). Afectación ungueal de origen ocupacional. Medicina y Seguridad del Trabajo, 58(229), 321-326.
- Jiménez, Ma. Elena, Aguilar, Ma. del Rosario, Zambrano, Ma. de la Luz, & Kolar, Eva. (2001). Propiedades físicas y químicas del aceite de aguacate obtenido de puré deshidratado por microondas. Revista de la Sociedad Química de México, 45(2), 89-92.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.