Eri liikuntamuodot saavat painon tippumaan

22 huhtikuun, 2019
Useimpien kuntosalien tarjoamat kuntosaliohjelmat ja -rutiinit antavat usein hyviä tuloksia. On olemassa useita vaihtoehtoja, jotka auttavat polttamaan rasvaa, eli vähentämään kehon painoa.

Liikunta ja eri liikuntamuodot ovat tapoja

Liikunta ja eri liikuntamuodot ovat tapoja joilla ihmiset ympäri maailman yrittävät saada painoansa tippumaan. Yleensä syynä on esteettisyys, mutta todellisuudessahan liika paino on terveydelle vahingollista. Laihdutus voi tuntua hyvin monimutkaiselta, etenkin jos sinun täytyy ponnistella paljon ja muuttaa elintapojasi. Siksi ihmiset etsivät yksinkertaisia ​​ja tehokkaita vaihtoehtoja. Niinpä kerromme lisää muutamista liikuntamuodoista, joita suositellaan avuksi painon pudotukseen.

Aerobiset liikuntamuodot

Asiantuntijat kehottavat, että painoa pudottaaksesi sinun tulisi harjoittaa aerobista liikuntaa. Nämä ovat tunnetuimpia ja suosituimpia liikuntamuotoja. Nämä liikuntamuodot käyttävät pääasiassa hengityselimiä ja rasvaa ”polttoaineena” ja siksi ne edistävät vähentämään lihaksiin varastoitunutta rasvaa. Aerobisia liikuntamuotoja ovat uinti, kävely, juoksu, tanssi, lenkkeily, jne.

Tämän tyyppinen liikunta ei ainoastaan ​​auta pudottamaan painoa, vaan siitä on myös paljon muuta hyötyä. Hyötyjä ovat esimerkiksi verenpaineen laskeminen, kolesterolin ja verensokerin alentuminen, keuhkojen tilavuuden parantuminen ja siten parempi hapenottokyky, sekä kudosten kiinteytyminen.

Uinti

Uinti on yksi hyödyllisimmistä liikuntamuodoista painon pudotukseen. Tämä johtuu siitä, että uiminen kohdistaa valtavasti liikunnallista harjoitusta moniin vartalon osiin.Sinun ei edes tarvitse uida pitkiä aikoja; ui kolme tuntia viikossa ja tulet näkemään tuloksia.

Harrasta jotain urheilulajia

Urheilulajit on toinen loistava vaihtoehto painon pudotuksen tukena. Kun pelaat jotakin urheilupeliä, elimistö polttaa paljon rasvaa ja samalla käyttää vartalon eri osia.On parasta valita urheilulaji joka antaa tietyn vakiomäärän liikuntaa. Tässä mielessä parasta olisi pelata jalkapalloa, lentopalloa tai koripalloa.

Pidä yllä kuntosaliohjelmaa tai -rutiinia

löysät housut

Useimpien kuntosalien tarjoamat kuntosaliohjelmat ja -rutiinit antavat usein hyviä tuloksia. On olemassa useita vaihtoehtoja, jotka auttavat polttamaan rasvaa, eli vähentämään kehon painoa. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi zumba, spinning tai joku muut aerobiset liikuntamuodot.

Tanssi

Tanssi on erittäin tehokas liikuntamuoto joka edistää laihduttamista. Niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin, tanssi auttaa polttamaan suuren määrän rasvaa, etenkin jos harrastat sitä usein. Tanssi säännöllisesti vähintään kolme kertaa viikossa niin se auttaa sinua pudottamaan painoa. On tietenkin hyvä, jos harrastamasi tanssit vaativat enemmän ponnistelua.

Kävely 

Monet asiantuntijat suosittelevat kävelyä. Vaikka kävely saattaa tuntua yksinkertaiselta, todellisuudessa sillä on merkittäviä hyötyjä terveydelle. Päivittäinen (vähintään) 30 minuutin kävely voi auttaa polttamaan rasvaa ja siten auttaa pudottamaan painoa.

Pyöräily

nainen ja pyörä

Pyöräily on loistava tapa liikkua ja siten pudottaa painoa. Pyöräilylle on helppo lähteä vaikkapa perheen tai ystävien kanssa. Pyöräile ulkona tai vaihtoehtoisesti voit myös hankkia kuntopyörän. Molemmat liikuntamuodot ovat hyviä vaihtoehtoja.

Chan, K. M., Anderson, M., & Lau, E. M. C. (2003). Exercise interventions: Defusing the world’s osteoporosis time bomb. Bulletin of the World Health Organization. https://doi.org/S0042-96862003001100010 [pii] Kool, J., de Bie, R., Oesch, P., knüsel, O., van den Brandt, P., & Bachmann, S. (2004). Excercise reduces sick leave in patients with non-acute non-specific low back pain: A meta-analysis. Journal of Rehabilitation Medicine. https://doi.org/10.1080/16501970310020104