Avaa tukkeutuneet ihohuokoset näiden kolmen vinkin avulla
Tukkeutuneet ihohuokoset suurenevat niiden sisälle kerääntyvän aineen vuoksi. Se voi johtaa mustapäiden syntymiseen.
Mitä tapahtuu kun ihohuokoset tukkeutuvat?
Kun ihohuokoset laajenevat, ovat ne paljon näkyvämpiä. Se on todella rumannäköistä ja vaatii monia eri keinoja puhdistaa iho läpikotaisin ja avata tukkeutuneet ihohuokoset. Tavallinen ihonhoitorutiini ei auta tällaisissa tapauksissa.
Avaa tukkeutuneet ihohuokoset näiden vinkkien avulla
Kuorinta auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ja niiden jäämät.
Ihmiset yrittävät yleensä avata tukkeutuneet ihosolut hieromalla ihoaan saippualla tai käyttämällä kasvoharjaa. Ne eivät kuitenkaan johda haluttuun lopputulokseen.
On monia muita tehokkaampia ratkaisuja, jotka auttavat sinua avaamaan tukkeutuneet ihohuokoset ja poistamaan kerääntyneen lian ihoa ärsyttämättä. Tässä kolme luonnollista ratkaisua, joita sinun tulisi käyttää saadaksesi halutun lopputuloksen.
Sinua saattaa myös kiinnostaa: Poista ihon epäpuhtaudet näillä naamioilla
1. Yrttinen höyryhoito
Tämä on yksi parhaista tavoista avata tukkeutuneet ihohuokoset. Se on välttämätön askel, joka auttaa sinua avaamaan ihohuokoset tehden niiden puhdistamisesta paljon helpompaa. Jos ohitat tämän vaiheen, on sinun todella vaikea puhdistaa ihohuokoset läpikotaisin ja vapauttaa kaikki kerääntynyt lika.
Höyry avaa ihohuokoset ja herkistää ihon.
- Sinun tulee käyttää höyryä kasvoille vain viiden minuutin ajan.
- Voit lisätä kamomillaa, sitruunavoidetta tai jopa laventelia veteen, jota käytät kasvojen höyrytykseen.
2. Lämpöhauteet
Lämpö auttaa avaamaan ihohuokoset, jotta voit puhdistaa ne oikealla tavalla.
Viiden minuutin kasvojen höyrytyksen jälkeen sinun tulee puhdistaa ihohuokoset varovasti. Jos ihohuokoset eivät ole avautuneet tarpeeksi joillakin alueilla – kuten nenällä – voit käyttää lämpöhaudetta.
Liota harsoa vedessä, jota käytit höyrytykseen ja laita se hoitoa tarvitsevalle alueelle viiden minuutin ajaksi. Toista kasvopaperin kanssa poistaaksesi loput mustapäistä.
3. Avaa tukkeutuneet ihohuokoset savinaamion avulla
Tämä on viimeinen vaihe toteutettuasi ensimmäiset kaksi vaihetta. Savinaamio jättää ihon erittäin pehmeäksi, puhtaaksi ja uudistuneeksi. On kuitenkin tärkeää olla jättämättä naamiota kasvoille liian pitkäksi aikaa, sillä se voi ärsyttää ja vahingoittaa kasvojen ihoa, mikäli sinulla on herkkä iho.
Vaikka kaupoissa onkin saatavilla monia eri savinaamioita, voit myös valmistaa sellaisen itse kotona. Suosittelemme, että käytät tätä naamiota vain kerran kahdessa viikossa.
Sinua saattaa kiinnostaa myös: 8 tehokasta keinoa laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen
Kasvojen puhdistuksen tärkeys
Kasvojen päivittäinen puhdistus ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista, auttaa ihoa uudistumaan sekä minimoi iho-ongelmia, kuten aknea.
Yllä mainittujen keinojen lisäksi on tärkeää pitää mielessä kaksi vinkkiä tukkeutuneiden ihohuokosten avaamiseksi:
- Puhdista iho joka ilta. Se on paras puhdistaa tähän aikaan päivästä ennemmin kuin aamuisin, sillä iho uudistuu yön aikana.
- Toinen vinkki, jonka haluamme jakaa kanssasi on se, kuinka tärkeää on poistaa kaikki meikki kasvoilta. Jos et puhdista ihoa asianmukaisella tavalla, saattaa kasvoille jäädä meikin jäämiä. Se on erittäin haitallista, sillä se tukkeuttaa ihohuokoset, eikä anna ihon hengittää.
Näiden hyvien tapojen omaksuminen ehkäisee rumia mustapäitä ilmestymästä iholle. Lisäksi hyvä kasvojenpuhdistusrutiini auttaa ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä ja huonosta ihonhoidosta johtuvien ennenaikaisten ryppyjen ilmestymistä.
Kuinka sinä huolehdit ihostasi? Puhdistatko sen oikealla tavalla?
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Mora Ochoa, M., Savigñon, O., Rosa, A., González Gross, T. M., & Castro Mela, I. (2010). El sol:¿ enemigo de nuestra piel?. Medisan, 14(6), 0-0.
- Pérez, J. P., Comas, L. V., & Ramos, P. P. (2011). Diseño y desarrollo de dos mascarillas faciales para el acné con quitina como sustancia bioactiva. Revista Cubana de Farmacia, 45(2), 251-263.
- Vila, M. A. B. (2014). Técnicas de higiene facial y corporal. Ediciones Paraninfo, SA.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.