6 ruokaa, joilla vähennät ruoanhimoa

Jotta voisit välttää ruoanhimoa ja painon lisääntymistä, kannattaa ottaa avuksi sellaiset ruoat, joista saat lisää energiaa, kestävyyttä ja kylläisyyden tunnetta pitkäksi aikaa. Jatka lukemista ja saat kuulla, kuinka voit välttää ruoanhimoa tehokkaammin!

Ruoanhimo on yksi suurimmista syistä siihen, että painoa on vaikea pudottaa ja pitää poissa. Jos sinulla on jatkuvasti halu syödä ja teet huonoja valintoja ruokien suhteen, painonhallinta muuttuu vaikeammaksi.

Ruoanhimo vaikuttaa ihmisin eri tavoilla. Joka tapauksessa se pääsee lähes aina häiritsemään aineenvaihdunnan toimintaa, ja lisäksi se on haitaksi sen kannalta, että voisit polttaa kaloreita tehokkaasti.

Onneksi tämä on kuitenkin ongelma, jota voidaan hallita. On tärkeää syödä terveellisempää ruokaa, ja lisäksi tulisi valita sellaisia tuotteita jotka saavat ruokahalun vähenemään.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa kuudesta hyvästä vaihtoehdosta, jotta voisit edistää ruoanhimon vähenemistä. Kannattaa syödä kyseisiä tuotteita joka kerta, kun tunnet haluat syödä enemmän kuin on hyväksi.

Mikäli painon pitäminen kurissa terveellisesti on tavoitteenasi, jatka lukemista ja laita seuraavat neuvot muistiin!

1. Banaanit

banaani vähentää ruoanhimoa

Monien vuosikymmenten ajan ajateltiin, että banaani aiheuttaa painonnousua. Tänä päivänä kuitenkin tiedetään, että ne ovat itse asiassa loistava apu näläntunteen hallintaan ja painon pudottamiseen tehokkaammin.

Niiden sisältämät luonnolliset sokerit, kuitu ja antioksidantit lisäävät aineenvaihdunnan terveyttä. Samalla ne edistävät painonpudotusta ilman, että tällä olisi haitallisia seurauksia terveyden kannalta.

Keho imeyttää helposti banaanien sisältämät ravinteet. Tämän vuoksi ne ovatkin täydellistä ruokaa silloin, kun haluat lisätä energiaasi sekä saada paremman suorituskyvyn.

 • Syö hiukan banaania joka kerta, kun tunnet halua syödä lisää.
 • Lisää banaania esimerkiksi smoothieisiin ja salaatteihin, jotta voisit edistää tunnetta kylläisyydestä päivän kuluessa.

2. Avokado

Tämä hedelmä tunnetaan sen erityisestä vihreästä väristä, ja avokado on tuote, jossa on erittäin runsaasti ravinteita. Voit ottaa sen avuksi nälkäsi rauhoittamiseksi jo ennen kuin saat varsinaisia ruoanhimoja.

Avokadon sisältämä runsas kuitu, yksityydyttymättömät rasvahapot ja mineraalit ovat suureksi avuksi kehollesi. Ne vähentävät niitä hormoneja jotka aiheuttavat nälkää, ja lisäävät myös tunnetta kylläisyydestä.

Samalla saat myös ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia sekä voit parantaa sydämesi ja verisuontesi terveyttä. Nämä ovat yleisesti ottaen sellaisia järjestelmiä, jotka kärsivät ylipainon seurauksena.

Kuinka avokadoa kannataa syötä?

 • Varmista, että syöt ainakin yhden avokadon kolme kertaa viikossa.
 • Lisää tätä hedelmää smoothiesiin ja keittoihin.

3. Chia-siemenet

chia-siemenet vähentävät ruoanhimoa

Chia-siemenillä on hoikentavia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia, ja voit saada näiden siementen hyödyt käyttämällä niitä lisänä erilaisissa aterioissasi.

Niiden sisältämä runsas ravinnekuitu, kuten myös antioksidantit, auttavat vähentämään ruoanhimoja. Samalla ne edistävät myös jätteen poistumista kehosta.

Kuinka chia-siemeniä kannattaa nauttia?

 • Lisää ruokalusikallinen näitä siemeniä kupilliseen jogurttia tai smoothieseen.
 • Toinen vaihtoehto on laittaa chia-siemeniä muhennoksiin tai salaatteihin.

4. Papaija

Tämä on yksi kaikkein suositeltavimmista tuotteista nälän torjumiseksi, ja lisäksi papaija edistää terveellistä painonpudotusta.

Siinä on ruoansulatusta edistäviä entsyymejä, antioksidantteja ja kuitua. Yhdessä nämä tekijät tehostavat niitä aineenvaihdunnan prosesseja, joiden avulla painonpudotus onnistuu helpommin.

Lisäksi tämän hedelmän sisältämät luonnolliset sokerit toimivat energianlähteenä kehollesi, ja ne lisäävät fyysistä ja henkistä tehokkuutta.

Kuinka papaijaa tulee nauttia?

 • Syö viipale papaijaa aina silloin, kun tunnet ruoanhimoa.
 • Lisää tätä hedelmää smoothieisiisi tai luonnollisiin mehuihin.

5. Kananmuna

kananmunat vähentävät ruoanhimoa

Kananmuna on täyttävää ruokaa, ja lisäksi se auttaa sinua kasvattaman lihasmassaasi.

Siinä on runsaasti elintärkeitä aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja, ja yhdessä nämä tekijät lisäävät energian määrää kehossasi.

Kuinka kananmunia kannattaa nauttia?

 • Syö yksi keitetty kananmuna aamiaisella.
 • Lisää kananmunaa suosikkipastaasi tai kasvisruokiisi.

6. Kaura

Tämä vilja tunnetaan monella puolen maailmaa todellisena ”viljojen kuningattarena”, ja kaura onkin yksi parhaimmista tuotteista ruokaan liittyvän ahdistuksen ja himon vähentämiseksi.

Siinä on runsaasti kuitua, ja kyseistä ravinnetta pidetään luonnollisena ruokahalun estäjänä. Samalla kuitu hallitsee kehossa kolesterolin ja triglyseridien määrää.

Kauraa syömällä voit lisätä ghrelin-nimisen hormonin tuotantoa kehossasi – tämä on hormoni, joka kertoo aivoillesi, että kehosi on jo saanut tarpeeksi ravintoa.

Kuinka kauraa kannattaa nauttia?

 • Lisää kauraa smoothieisiisi tai hedelmämehuihisi.
 • Valmista perinteistä kaurapuuroa, ja nauti sitä aamiaisella tai aterioiden välillä.
 • Nauti 2-3 lasillista kauramaitoa päivän aikana.

Oletko valmis kokeilemaan näitä terveellisiä tuotteita ruoanhimon vähentämiseksi, jotta voisit sanoa hyvästit turhille kaloreille, jotka saavat painon nousemaan?

UUTISIA VERKOSSA