5 luonnollista närästyslääkettä
Närästys on epämukava tunne. Sen aiheuttaa liian suuri vatsahapon määrä. Tämä happo kerääntyy kurkun alaosaan. Sitä esiintyy yleensä muiden ruoansulatusoireiden kanssa, ja se johtuu melkein aina liiasta ruoan syömisestä. Onneksi luonnolliset närästyslääkkeet voivat lievittää tätä kipua.
Närästys ei yleensä ole vakavaa ja se katoaa nopeasti. Siihen on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota, sillä se voi aiheuttaa haavaumia, tulehduksia ja muita mahalaukun ongelmia, jotka vaativat lääkehoitoa.
Onneksi perinteisten antasidien lisäksi on 100 % luonnollisia närästyslääkkeitä, jotka voivat säädellä vatsasi pH-tasoa. Ne neutralisoivat ongelmaa.
Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssasi 5 mielenkiintoista vaihtoehtoa. Tällä tavalla sinulla on ne mielessäsi silloin kun huomaat närästyksen ensimerkit.
1. Kanelitee
Kaneli tunnetaan tulehduksen ja kouristuksen vastaisista ominaisuuksista. Siitä syystä se on hyvä luonnollinen ratkaisu, joka voi vähentää vatsan polttelua. Sitä tapahtuu varsinkin ärsytystä aiheuttavien ruokien syömisen jälkeen.
Sen luonnolliset öljyt auttavat vähentämään vatsan ärsytystä. Se myös neutralisoi vatsahappoja.
Ainesosat
- 1 tl kanelia
- 1 rkl hunajaa
- 2,5 dl vettä
Valmistus
- Laita vesi kiehumaan ja lisää kaneli.
- Anna hautua 10 minuutin ajan. Siivilöi ja makeuta hunajalla.
Käyttö
- Juo teetä 30 minuuttia ruokailun jälkeen.
2. Salaattitee
Salaattiteessä on antasideja ja tulehduksen vastaisia ainesosia. Nämä ainesosat vähentävät vatsan ärsytystä, jota ruoansulatus ja närästys aiheuttavat.
Tämä tee rauhoittaa närästystä ja nopeuttaa ruoansulatusta.
Ainesosat
- 3 tuoretta salaatinlehteä
- 2,5 dl vettä
Valmistus
- Silppua tuoreet salaatinlehdet useisiin suikaleisiin. Laita ne sitten kiehuvaan veteen.
- Anna niiden hautua 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile tee.
Käyttö
- Juo kupillinen tätä teetä kivun ensimmäisten merkkien tullessa.
3. Aloe vera -mehu
Johtuen sen ruoansulatukseen vaikuttavista ja parantavista ominaisuuksista, aloe vera -mehu on yksi suositelluimmista luonnollisista närästyslääkkeistä. Se auttaa hallitsemaan happojen liikatuotantoa ja ehkäisee haavaumien muodostumista.
Sen välttämättömät ravintoaineet ruokkivat suoliston bakteerikasvustoa. Se vähentää ruoansulatushäiriöiden ja tartuntojen riskiä.
Ainesosat
- 5 rkl aloe vera -geeliä
- 1,25 dl vettä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistus
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita niitä kunnes saat tasaisen nesteen.
Käyttö
- Juo mehua, jos tunnet närästyksen tulevan.
- Vältä sen liiallista juomista. Sillä on laksatiivisia vaikutuksia, joilla voi olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia liikaa juotuna.
4. Fenkoli
Fenkolin lääkevaikutusta on käytetty satojen vuosien ajan. Se auttaa vähentämään ruoansulatushäiriöitä. Se vähentää myös oireita, joita liiallinen happo aiheuttaa.
Sekä sen siemenet että sen varsi toimivat antasideina ja tulehduksen vastaisina aineina. Ne rauhoittavat ruoansulatusta ja poltetta.
Ainesosat
- 1 rkl raastettua fenkolia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 2,5 dl vettä
Valmistus
- Raasta pieni pala fenkolin juurta ja lisää se kiehuvaan veteen.
- Anna vaikuttaa 5 minuuttia. Lisää sitten sitruunamehu ja hunaja.
5. Persiljatee
Johtuen sen puhdistavista ja ruoansulatusta edistävistä ominaisuuksista, persiljaa voidaan pitää vaihtoehtoisena lääkkeenä närästyksen, happorefluksin ja vatsatulehdusten hoitoon.
Sen ainesosat auttavat taistelemaan hidasta ruoansulatusta vastaan. Ne myös neutralisoivat vatsahappojen epätasapainoa.
Ainesosat
- 2,5 dl vettä
- 1 rkl tuoretta persiljaa
Valmistus
- Laita vesi kiehumaan. Kun se alkaa kiehua, poista liedeltä ja lisää persilja.
- Peitä juoma ja anna hautua 5-10 minuuttia.
Käyttö
- Juo teetä silloin kun tunnet ruoansulatukseen liittyviä oireita tai hapokkuutta kurkussasi.
- Lisäksi jos haluat käyttää sitä ehkäisevänä keinona, juo sitä kolmesti päivässä ennen aterioita.
Jos tunnet raskasta tunnetta tai poltetta vatsassasi, kokeile yhtä näistä luonnollisista närästyslääkkeistä lievittääksesi sitä niin nopeasti kuin mahdollista.
Jos kärsit närästyksestä jatkuvasti, käy lääkärissä tarkastamassa johtuuko se ruoansulatushäiriöistä.
Välttele myös liiallisen ärsytystä aiheuttavan ruoan syömistä. Näihin kuuluvat rasvaiset, mausteiset ja sokeriset ruoat.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Guadalupe Aldrete Rodríguez, M., Navarro Meza, C., González Baltasar, R., Graciela León Cortés, S., & Hidalgo Santacruz, G. (2017). ESTRÉS Y SALUD EN PERSONAL DE ENFERMERÍA DE UNA UNIDAD DE TERCER NIVEL DE ATENCIÓN STRESS. Revista Cubana de Salud y Trabajo.
-
Wirtz, V. J., Dreser, A., & Leyva, R. (2009). El debate sobre la automedicación. Salud Pública de México. https://doi.org/10.1590/S0036-36342009000300004
-
Súarez, J. L., Reyes, G. C., & Herreros, L. del M. (2011). Helicobacter pylori: revisión de los aspectos fisiológicos y patológicos. MÉD UIS.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.