5 hyödyllistä vinkkiä sairaalassa käyntiä varten

Oletko menossa katsomaan ystävää tai läheistä sairaalaan? Tässä artikkelissa tarjoamme joitakin hyödyllisiä neuvoja sairaalassa vierailua varten.
5 hyödyllistä vinkkiä sairaalassa käyntiä varten

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

“Puhu hiljempaa.” “Odota ulkopuolella.” “Vierailuaika päättyy kello 18.” Sairaala on yksi niistä ihmisten instituutioista, joissa on ehkä tarkimmat säännöt. Kuinka käyt potilaan luona sairaalassa?

Hoitolaitokset asettavat tiettyjä sääntöjä niin, että ne sopivat lääkäreille, sairaanhoitajille, potilaille ja perheille. Niiden tavoitteena on ylläpitää järjestystä stressaavina hetkinä.

Mitä monikaan ei muista on se, että jotkut noista säännöistä koskien potilaan luona käymistä ovat olemassa siksi, että niillä varjellaan potilaiden ja vierailijoiden fyysistä ja psyykkistä tilaa.

Seuraavat neuvot voivat olla hyödyllisiä, kun käyt sairaalassa katsomassa perheenjäsentä tai ystävää.

Neuvoja sairaalassa käyntiä varten

1. Puhu hiljaa potilaan luona käydessä

Sairaalassa tulee puhua hiljaa.

 

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta hiljaisuus sairaaloissa on olennainen asia potilaiden toipumisen sekä hoitohenkilökunnan työn kannalta.

Yksi ainoa kirkaisu saattaa saada kirurgin tekemään haitallisen viillon. Tämän seurauksena potilas saattaa vahingoittua vakavasti.

Huomioitava on myös se, että jotkut potilaat ovat sairaalassa sydänongelmien takia. Mikä tahansa muutos ympäristössä saattaa olla heille kuolettava.

Tämä sääntö koskee kaikkia sairaanhoitolaitoksia. Olit missä tahansa, on parasta mennä sisään varovaisella ja yhteistyöhaluisella asenteella alusta lähtien.

On myös oleellista noudattaa jokaisen sairaalan tai klinikan sääntöjä.

2. Maksimoi hygienia

Sairaalassa on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta.

Klinikat ja sairaalat ovat suljettuja tiloja, jotka majoittavat valtavan määrän ihmisiä, joilla on kaikentyyppisiä virus- ja bakteeriperäisiä tauteja ja infektioita.

Siisteys on sairaaloille tunnusomaista. Ne ovat kuitenkin myös tyypillisesti sairauksien ja tartuntojen pesä.

On viisasta tehdä tiettyjä hygieniatoimenpiteitä vierailun aikana.

  • Ensiksi on elintärkeää desinfioida kädet alkoholilla ja nestesaippualla ennen potilaaseen koskemista.
  • Seuraavaksi, vältä koskettamasta käsilläsi mihinkään kohtaan kasvojasi, suutasi tai nenääsi ennen kuin peset kädet uudestaan.
  • Lisäksi kannattaa myös desinfioida kännykkä saapuessasi ja lähtiessäsi, ennen kuin syöt mitään.

Näiden varotoimenpiteiden tarkoituksena on estää tartuntatautien leviäminen.

3. Vältä yhteenottoja

Odotushuoneet ovat täynnä keskustelua ja ahdistusta. On tarpeen ylläpitää ystävällistä äänensävyä ja välttää aiheita, jotka voisivat aiheuttaa jännitettä.

Kultainen sääntö koskien potilaan luona vierailua on välttää poliittisia, uskonnollisia ja muita vastaavia aiheita. Ne voivat saada aikaan väittelyä ja eripuraa.

Perhekiistat voivat myös aiheuttaa tappeluita. Näitä ei tietenkään hyväksytä sairaalaympäristössä.

Rakkaan ihmisen terveydestä huolehtiminen voi aiheuttaa vihaa, pelkoa, turhautumista ja hermostuneisuutta. Näissä tapauksissa suositellaan yksinkertaista jutustelua ja aktiivista kuuntelua.

4. Sairaalat eivät ole hyviä paikkoja lapsille

Sairaala ei ole lapsille sopiva paikka.

 

Sairaalat ovat kylmiä, tylsiä ja hiljaisia. Yleisesti ottaen lapset eivät pidä paikoista, joille on ominaista nämä kolme piirrettä. Yleensä syntyykin ongelmia, kun laitamme lapset kestämään tunteja jäykissä ympäristöissä.

Ellei lapsi ole potilaana, on parasta jättää perheen pienin kotiin lastenvahdin tai perheenjäsenen hoitoon.

Riski, joka liittyy lapsen ottamiseen mukaan sairaalaan on se, että lapsi on paljon alttiimpi saamaan viruksen kuin aikuinen. Lisäksi lapsi tylsistyy suurella todennäköisyydellä. Tämä saa hänen käytöksensä huononemaan, mikä ei ole soveliasta odotushuoneessa tai – mikä vielä pahempaa – potilaan huoneessa.

5. Ole kärsivällinen potilaan luona vieraillessa

On aivan eri asia olla huolissaan kuin olla riesana.

Läheisen voinnin tarkastaminen 20 minuutin välein ei nopeuta hänen paranemistaan. Se vain hermostuttaa hoitohenkilökunnan. Rauhallisuus ja keskittymiskyky on se, mitä heiltä todella tarvitaan.

Yksi lääkäri saattaa olla vastuussa 8-10 potilaasta samana yönä. Tästä syystä he säntäilevät jatkuvasti sinne ja tänne.

On myös epäasiallista painostaa hoitajia nopeuttamaan hoitoa tai jotain tiettyä toimenpidettä, joka pitää suorittaa. Klinikka haluaa vierailijoiden olevan kärsivällisiä, jotta työrauha ei häiriinny.

Jos noudatamme näitä toimia, autamme osaltamme sen järjestyksen luomista, jota tarvitaan potilaiden hoitamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.