5 hoitavaa, luonnollista meikinpoistoainetta
Estääksesi ikäviä ihomuutoksia, on tärkeää että käytät meikinpoistossa asianmukaisia tuotteita; mieluummin tietysti luonnollista meikinpoistoainetta kuin kemikaaleja.
Jos ohitat tämän vaiheen, sekaannut ihosolujen uudistumisprosessiin kun jätät kosmetiikkatuotteet iholle. Jonkin ajan kuluttua iho alkaa kärsimään epäpuhtauksista.
Meikki tukkeuttaa ihohuokoset, ja jos meikin rippeitä jätetään iholle yöksi, aknen ja muiden iho-ongelmien riski kasvaa.
Tämä on juurikin syy siihen, miksi on välttämätöntä käyttää muutama minuutti ihon kunnolliseen puhdistamiseen ja likajäämien poistamiseen sen pinnalta, vaikka olisimmekin väsyneitä.
Tiedämme, että monilla meikkiä käyttävillä ihmisillä ei välttämättä ole meikinpoistoainetta tai kaupan kasvojenpuhdistustuotetta käytettävissä. Haluammekin siis jakaa 5 luonnollista meikinpoistoainetta, joista voi olla apua.
Miksi et siis kokeilisi niitä kotona?
1. Hunaja-kauravoide
Yhdistämällä hunajan ja kauran, voit valmistaa puhdistustuotteen meikin ja päivän aikana kerääntyvien epäpuhtauksien poistamiseksi.
Sen kosteuttavat ja antioksidanttiset ainesosat uudistavat ihoa ja ajan myötä säätelevät öljyn tuotantoa.
Ainesosat
- 1 rkl kaurahiutaleita
- 3 rkl hunajaa
Valmistus
- Laita kaurahiutaleet kulhoon ja sekoita hunajan kanssa, kunnes ne muodostavat paksun tahnan.
Käyttö
- Kosteuta kasvot ja levitä voidetta hellin, pyörivin liikkein.
- Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan ja huuhtele pois.
- Käytä joka ilta meikinpoistossa.
Suosittelemme sinua lukemaan: 3 hoitokeinoa kaurasta kolesterolin alentamiseen
2. Aloe verasta ja manteliöljystä tehty voide
Jos etsit meikinpoistoainetta, joka kasvojen puhdistamisen lisäksi uudistaa ihoasi ja ehkäisee ryppyjä, älä jätä väliin tätä aloe verasta ja manteliöljystä tehtyä voidetta.
Se on täynnä rasvahappoja, antioksidantteja ja aminohappoja, joten tämä puhdistustuote auttaa säilyttämään terveen ihon ja suojaamaan sitä.
Ainesosat
- 2 rkl aloe vera -geeliä
- 2 rkl manteliöljyä
Valmistus
- Yhdistä aloe vera -geeli manteliöljyn kanssa.
Käyttö
- Levitä seos kasvoille hieroen sitä hellin, pyörivin liikkein.
- Pyyhi ylimääräinen voide kostealla pyyhkeellä tai huuhtele se vain pois.
- Käytä päivittäin tai tarvittaessa.
3. Kookosöljy-hunajavoide
Koska siinä on runsaasti kosteuttavia ainesosia, on tämä kookos-hunajahoito mainio vaihtoehto meikinpoistoon kuivuuteen taipuvaisilla ihotyypeillä.
Sen rasvahapot ja antioksidantit auttavat uudistamaan ihosoluja. Sen lisäksi ne jättävät ihon pehmeäksi ja kirkkaaksi meikinpoiston jälkeen.
Ainekset
- 2 rkl luonnollista kookosöljyä
- 1 rkl hunajaa
Valmistus
- Yhdistä kookosöljy hunajaan.
Käyttö
- Hiero tuotetta kaikkialle ihoon ja anna vaikuttaa 5 minuutin ajan.
- Huuhtele lämpimällä vedellä täydentääksesi puhdistuksen.
4. Ruusuvesi-kurkkuvoide
Ruusuveden ja kurkun yhdistäminen ei ainoastaan poista iholle kerääntyneitä meikkijäämiä, vaan se myös auttaa ajan myötä kiinteyttämään ja sävyttämään silmäluomia ja poskia.
Ainesosat
- 6 rkl ruusuvettä
- 3 kurkkuviipaletta
Valmistus
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaista.
Käyttö
- Hiero seosta kaikkialle kasvoihin käyttäen helliä, pyöriviä liikkeitä.
- Anna vaikuttaa 5 minuutin ajan ja huuhtele kylmällä vedellä.
Lue myös: 5 ihoa kaunistavaa hoitoa ruusuvedestä
5. Vaseliini-sokerivoide
Vaseliinin rasvainen koostumus tekee siitä hyvän ihonhoitotuotteen, joka poistaa meikin nopeasti.
Suosittelemme, että lisäät tähän reseptiin hieman karheaa sokeria antamaan voiteelle kuorivan ja uudistavan vaikutuksen.
Ainesosat
- 1 rkl vaseliinia
- 1 rkl karheaa sokeria
Valmistus
- Laita vaseliini purkkiin ja sekoita karhean sokerin kanssa, kunnes seos on rakeista.
Käyttö
- Hiero tuotetta kaikkialle ihoon hellin, pyörivin liikkein 2-3 minuutin ajan.
- Huuhtele runsaalla vedellä ja käytä aina kun sinun täytyy poistaa meikki.
Haluatko esitellä pehmeää, uudistunutta ihoa? Vaikka meikinpoistoaineita onkin monia, voit kokeilla tässä artikkelissa mainitsemiamme hoitokeinoja, jotka ovat 100 % luonnollisia.
Niiden käyttäminen ei auta ainoastaan poistamaan kosmetiikkatuotteiden jäämiä, vaan myös parantamaan ihonsävyä ja suojaamaan sitä ajan tuomilta vahingoilta.
Parasta on se, että verrattaessa näitä kaupan vastaaviin tuotteisiin, säästät rahaa ja hyödyt enemmän. Valmista siis helposti omaa, luonnollista meikinpoistoainetta!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058
- Danby, F. W. (2010). Nutrition and aging skin: Sugar and glycation. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.018
- Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
- Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
- Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology : A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.