Logo image
Logo image

Tiesitkö, että ylityöllä voi olla vaikutus sydämeesi?

2 minuuttia
Tiesitkö, että on tärkeää jakaa päiväsi osioihin välttääksesi ylityötä vaikuttamasta terveyteesi? On tärkeää harrastaa erilaisia aktiviteetteja levon ja hauskuuden lisäksi.
Tiesitkö, että ylityöllä voi olla vaikutus sydämeesi?
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Nykymaailma on erittäin vaativa ja hektinen. Jännitteet ja ahdistus ovat valmiina räjähtämään hetkellä millä hyvänsä. Aika menee nopeasti ja työ vaikuttaa vain lisääntyvän koko ajan.

Monet ihmiset hukkuvat työmääräänsä. Valitettavasti se on sydänsairauksien kehittymisen päätekijä.

Nykyään on paljon ihmisiä, jotka tekevät ylitöitä. Sen lisäksi että heillä ei ole aikaa nauttia elämästä, se voi myös aiheuttaa vakavia terveysongelmia sekä lisätä sydänkohtauksien riskin todennäköisyyttä.

Työ on hyvästä, mutta ei liian suuressa määrin. Kaikella pitäisi olla rajansa.

Ylitöiden vaikutukset terveydelle

Kehosi tuntee, kun työskentelet normaalia enemmän. Lisäksi oireet ilmestyvät aikaisemmin kuin kuvitteletkaan.

Syntyy kaikenlaisia väsymysoireita, kuten:

  • Päänsärkyä
  • Huimausta tai pahoinvointia
  • Näön sumenemista
  • Selkäkipua

Ongelmana on se, että monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tällaisiin oireisiin.

Jopa yksi ylityötunti päivässä voi vaikuttaa terveyteesi. Tavallisesti ihmiset vastaavat ylityöhön työskentelemällä kovemmin.

Tämä kuitenkin riskeeraa heidän terveytensä vaarallisella tavalla. Liian kova työnteko vaarantaa terveytesi.

Haluatko tietää lisää? Lue: Elämässä menestymisessä on kyse omasta työstäsi – ei toisten

Fyysinen tai psyykkinen työ

Some figure

Nämä terveysvaikutukset eivät johdu vain fyysisestä työstä. Työllä voi olla seuraamuksia myös, jos siinä koetaan henkistä rasitusta.

Nämä ovat pääsyitä erilaisiin sairauksiin, kuten stressiin ja ahdistukseen. Ylityön lisäksi myös seuraavat tekijät voivat olla vaarallisia:

  • Ylityö yhdistettynä liikalihavuuteen ja vähän liikkuvaan elämäntyyliin lisää todennäköisyyttä saada sydänkohtaus.
  • Tilanne pahenee, jos henkilö tupakoi. Kyseessä on vaarallinen yhdistelmä, joka lisää verenkiertohäiriön todennäköisyyttä.

Sydänkohtauksien ja aivohalvauksen ehkäiseminen

Liiallinen työnteko on pääsyynä tällaisiin sairauksiin.

Ahdistus, stressi ja uupumus ovat seurausta liiallisesta työnteosta. Ne antavat tilaa muille terveysongelmille. On siis tärkeää kiinnittää huomiota kehosi antamiin merkkeihin.

Sinun tulee toimia ehkäistäksesi tällaisia sairauksia. Muista: et voi viivyttää näitä ratkaisuja loputtomiin. Silloin voi olla jo liian myöhäistä.

Vinkit työpäivääsi

Some figure
  • Ensiksikin on tärkeää määrittää tavallinen työpäivä.
  • Ylitöitä tulisi lisätä vain, jos se on välttämätöntä. Jos kehosi on jo heikentynyt, on parempi olla tekemättä ylitöitä.
  • Sydänongelmien ehkäisemiseksi on hyvä vaihtoehto olla ottamatta töitä kotiin. Töistä lähdettäessä on hyvä irtautua työstä. Siitä ei ole hyötyä, että menee kotiin ja jatkaa työskentelemistä. Se vastaa ylitöiden tekemistä.
  • Ihmisen tulee jakaa päivä kolmeen osaan: työhön, lepoon ja vapaa-aikaan.
  • Jos mahdollista, näiden kolmen osan tulisi viedä saman verran aikaa. Terveellisin tapa on omistaa 8 tuntia jokaiselle.

Positiivinen henkinen näkemys työongelmien suhteen

Some figure

Pakkomielle työhön tuo negatiivisia seurauksia. Päädyt lopulta vain maksamaan ylityötunneilla terveyskustannuksia.

Ennen kaikkea tulisi muistaa, että terveys on etusijalla. Se menee keskeneräisten töiden, työkavereiden kanssa olevien ongelmien ja velvollisuuksien edelle.

Kaikki tämä on yhteydessä tärkeään irtautumiskykyyn. On erittäin tärkeää olla tuomatta ongelmia töistä kotiin.

Fyysiset aktiviteetit ja viihde auttavat suuresti irtautumisessa. Puolen tunnin kävely, urheiluharrastus, kuntosali tai tanssitunti ovat kaikki hyviä tapoja selvittää ajatukset. On myös muita samankaltaisia aktiviteetteja, kuten musiikki, meditointi, harrastukset ja niin edelleen.

Huolehdi itsestäsi ja kehosi tulee kiittämään sinua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.