Neljä syytä aamuisiin päänsärkyihin

heinäkuu 31, 2018
Aamuisiin päänsärkyihin voi olla monia eri syitä. Jos sinulle tulee aamuisin päänsärkyä, saatat löytää selityksen seuraavista syistä, siitä mitä sinulle on tapahtumassa. Joka tapauksessa aina on hyvä idea mennä käymään lääkärillä.

On kamalaa herätä aamulla kun päätä särkee. Energiaa ei tunnu olevan tarpeeksi, haluat jäädä sänkyyn makaamaan ja viimeinen asia mitä haluat tehdä on alkaa hoitamaan päivän asioita. Päänsäryllä on negatiivinen vaikutus hyvinvointiin ja onnellisuuteen.

Syitä päänsärkyyn

Aamuisiin päänsärkyihin on neljä yleisintä syytä. Jokaiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu, mutta jos et tiedä mikä ongelmasi on, on sitä vaikea alkaa hoitamaan.

1. Hampaiden narskuttelu

Hampaiden narskuttelu vaivaa useampaa ihmistä kuin osaamme kuvitella. Tämä tapahtuu, kun puret tai hankaat hampaitasi yhteen unissasi tai hereillä ollessasi. Kaikkein vakavimmissa tapauksissa on suuhun laitettava purentakisko. Kisko estää narskuttelua vahingoittamasta hampaita.

hampaiden narskuttelun seuraukset

Leukaluuhun ja niveleen tulee jännitystä narskuttelusta johtuen, mikä aiheuttaa päänsärkyä aamuisin. Narskuttelu johtuu yleensä stressistä, huolesta, ahdistuksesta tai masennuksesta. Joskus jopa purentakisko ei pysty estämään päänsärkyä syntymästä.

Tällaisessa tilanteessa on parasta puhua ei pelkästään hammaslääkärin kanssa, jolta saat purentakiskon, vaan myös psykologin kanssa. On tärkeää löytää tuntemasi jännityksen syy, jota tunnet yöllä narskutellessasi.

Lue tämä: 5 tavallista syytä päänsärkyyn

2. Migreeni

Toinen syy aamuisin päänsärkyihin voi olla migreeni. Jos sinulla ei ole aikaisemmin diagnosoitu migreeniä, saatat olettaa että se on vain tavallista pääsärkyä. Särkylääkkeiden ottamisen lisäksi saatat mennä takaisin sänkyyn nukkumaan kivun pois. Migreenin kanssa tämä ei toimi.

Migreeni on erittäin voimakas kipu, joka saattaa kestää kolme päivää, vaikka olisi ottanut lääkettä. Kipu on yleensä pään toisella puolella ja saattaa levitä silmiin asti. Kipu on terävää ja jyskyttävää. Vaikkakin lääkitys saattaa helpottaa tai vähentää migreenin tuomaa kipua, päässä voi olla yhä kipua herättyäsi aamulla.

3. Unettomuus

nainen on hereillä keskellä yötä

Monet ihmiset kärsivät unettomuudesta. Kun olet ollut hereillä monta yötä peräkkäin, ei vain yhden yön, sitä kutsutaan unettomuudeksi. Kroonisesta unettomuudesta kärsivät ihmiset näyttävät väsyneeltä ja saattavat näyttää myös surullisilta.

Mieli ja keho tarvitsevat paljon lepoa toipumiseen. Jos et saa riittävästi lepoa, väsymys ja unen puute voivat hyvin aiheuttaa päänsärkyä kun heräät. Siksi on tärkeää hoitaa univaikeudet ennen kuin niistä aiheutuu lisää harmia ja ongelmia.

Katso tämä: 7 hyvää tapaa unettomuuden hoitamiseen ja parempaan lepoon

4. Korkea verenpaine

Viimeisin muttei vähäisin syy unettomuuteen on korkea verenpaine. Onko sinulla korkea verenpaine? Jos ei, käy lääkärillä joka voi auttaa sinua löytämään syyn aamuisiin päänsärkyihin.

Korkea verenpaine saattaa herättää sinut yhtäkkiä voimakkaaseen kipuun. Se voi vähentää tai aiheuttaa epäselvää näkökykyä.

Oletko koskaan herännyt päänsärkyyn? Miltä se tuntui? Jos tiedät että sinulla on migreeni tai narskuttelet hampaitasi, ole tietoinen että se voi aiheuttaa päänsärkyä, sekä ajoittain huonovointisuutta tai huimausta.

Jos et vielä tiedä miksi kärsit päänsärystä aamuisin, on parasta mennä lääkäriin. Näin pääset eroon myös kivun aiheuttamasta stressistä.

UUTISIA VERKOSSA