Oletko kuullut tästä uudesta hoidosta alaselkäkipuihin?

· helmikuu 1, 2017
Yksinkertainen uusi hoito alaselkäkivun karkoittamiseen ikihyviksi.

Alaselkäkipu on säännöllinen vieras monen ihmisen elämässä. Monet aiheesta suoritetut tutkimukset ovat selkeä muistutus siitä, miten vakavasta, elämänlaatua heikentävästä vaivasta on kyse. Selkäkipu on yksi yleisimmistä sairauspoissaoloihin johtavista syistä ja se johtaa myös moniin lääkärikäynteihin. Satunnainen selkäkipu on yleistä ja ikävää, mutta todelliseksi vaivaksi se kehittyy silloin, kun kipu on kroonista.

Jopa yksi kymmenestä ihmisestä kärsii alaselkäkivusta. Selkäkivut rasittavat potilaan lisäksi terveydenhuoltoa, sillä selkäkipujen hoitaminen vie paljon varoja valtiolta. Myös työnantajat kärsivät, kun sairauspoissaoloja kertyy.

Selkäkivun kanssa eläminen ei ole helppoa, ja kivut pahenevat yleensä iän myötä. Asiat kuten liikunnan puute, ylipaino ja geneettinen perimä voi vaikuttaa siihen, kuinka herkästi selkäkipuja kehittyy ja miten vakavia ne ovat.

Tässä artikkelissa keskustelemme uudesta Kaliforniassa kehitetystä tekniikasta, joka on suunnattu kroonisten alaselkävaivojen hoitoon. Alta löydät lisätietoa aiheesta.

INTRACEPT: uusi hoito alaselkäkivun karkoittamiseen

INTRACEPT-tekniikka

Suositeltua lukemista: 6 liikettä niskakivun helpottamiseksi

Alaselkäkivun hoitovaihtoehdot eivät aina ole kaikkein kattavimpia. Selkäkipua on vaikeaa hoitaa, sillä selkä on jatkuvassa liikkeessä ja rasituksessa sekä istuessa että käveltäessä. Fysioterapia, korsetit ja kipulääkkeet auttavat usein vain hetkellisesti, eivätkä ne ole pitkäaikainen ratkaisu selkävaivoihin. Usein käytetään myös selkäytimen stimulaatiota kivun lievittämiseen ja vakavissa tapauksissa voidaan kaivata leikkaushoitoa, joka onnistuu vain harvoin vaivojen karkoittamisessa.

Kun kyseessä on yksittäinen nikama, joka on vaurioitunut, joutuvat sen ylä- ja alapuoliset nikamat kovalle rasitukselle, sillä paine niissä lisääntyy.

Kroonisen alaselkäkivun hoitaminen on monimutkaista, ja juuri tästä syystä Relievant Medsystems kehitti INTRACEPT-menetelmän.

Turvallinen, kevyt operaatio

Selkäranka

INTRACEPT on kirurginen toimenpide, mutta se ei ole operaationa yhtään niin vaativa ja monimutkainen kuin muut selkävaivojen hoitoon suunnatut leikkausoperaatiot.

INTRACEPT-menetelmässä lääkäri käyttää erityistä laitetta oireilevan hermon tappamiseen, jolloin vakava selkäkipu lievittyy. Hoidon toimivuuden kannalta on tärkeää, että lääkäri on varma siitä, millä alueella kipu syntyy.

Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa, joka on turvallinen myös niille henkilöille, joilla on muita terveysvaivoja ja/tai ylipainoa. Prosessi kestää alle tunnin ja potilas palaa kotiin samana päivänä omin jaloin.

Kun puudutusaine on ehtinyt puuduttaa alueen, lääkäri työntää ohuen neulan oireilevalle alueelle ja tappaa kivusta viestivän hermon radioaaltojen avulla. Potilas tuntee hoidon aikana vain lämpöä hoidettavalla alueella. Kun hermo ei enää toimi, ei se välitä aivoille kipuviestiä ja kipuilu lakkaa. Tämä on nopea keino päästä eroon alaselkäkivusta turvallisesti ja pysyvästi. Kun toimenpide on suoritettu, lääkäri poistaa laitteen.

Kipu ei palaa

Yhdysvaltain ruoka- ja lääketurvallisuusvirasto (FDA) on hyväksynyt INTRACEPT-menetelmän selkäkipujen hoidossa ja lähitulevaisuudessa menetelmä on saatavilla myös Euroopassa, kun aiheesta päättävät tasot hyväksyvät sen.

Kaikki kliinisiin kokeisiin osallistuneet ja kokeiden jälkeen hoidetut potilaat ovat olleet tyytyväisiä hoidon tuloksiin, eivätkä selkäkivut ole palanneet. Potilaiden elämänlaatu on parantunut huomattavasti ja he ovat saaneet liikkuvuutensa takaisin.

Kyseinen hoitokeino soveltuu pelkästään kroonisen, pitkäaikaisen selkäkivun hoitoon, ei satunnaiseen selkäkipuun. INTRACEPT-tekniikka ei ole uusi keksintö, sillä sitä on käytetty myös muiden vaivojen hoitoon tilanteissa, joissa perinteiset hoidot eivät ole toimineet.