Näin hoidat iskiaskipua

· tammikuu 3, 2016
Oletko tietoinen siitä, että kurkuma voi auttaa sinua tehokkaasti lievittämään iskiashermon tulehtuneisuuden aiheuttamaa kipua? Tämä kasvi taistelee tulehduksia vastaan, ja se on siten hyödyksi sekä haudutettuna että puristesiteen muodossa.

Moni kärsii iskiashermon tulehtuneisuudesta ja tämän aiheuttamasta kovasta kivusta. Kun kyseinen hermo tulehtuu, alkaa kipua ilmetä takapuolen alueella, josta se säteilee reiden takaosaa pitkin alaspäin. Usein tämä kipu tuntuu myös koko jalassa, ja se voi ulottua nilkkaankin asti.

Jotta voisit lievittää iskiashermon aiheuttamaa kipua, voit käyttää eräitä reumaa hillitseviä ja kipulääkkeinä toimivia yrttejä. Näitä kasveja voi käyttää sekä haudukkeiden muodossa että siteissä tai hauteissa. Tässä artikkelissa kerromme siis luonnollisista tuotteista, joista on suurta apua iskiashermon tulehtumisen aiheuttaman kivun hoidossa.

Oireita iskiashermon tulehtuneisuudesta

  • Tunnet terävää kipua, joka säteilee takapuolen kohdalta jalkaa pitkin alaspäin, ja usein tämä kipu tuntuu nilkassakin asti.
  • Sinun on vaikea tehdä tiettyjä tavallisia liikeitä, kuten esimerkiksi kääntyä maatessasi sängyssä.
  • Kun yrität viettää aikaa seisten pidemmän aikaa, lisääntyy kipu niin paljon, että et enää pysty seisomaan.
  • Kun tulehtuneisuus on hyvin pahassa vaiheessa, et pysty saamaan sitä loppumaan tai lieventymään vaikka yrittäisit kaikkia mahdollisia asentoja.
  • Tunnet itsesi hyvin kyvyttömäksi tämän voimakkaan kivun ja epämukavuuden vuoksi.

Haudukkeita, joiden avulla voit lievittää iskiaskipua

Voikukkauute

Kurkumahauduke

Tämä on hyvin suositeltava yrtti iskiashermon kivun hoitamiseen, sillä kurkumalla on ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tehokkaita tulehduksia vastaan. Käytä sitä teen tapaan, eli laita muutama oksa kurkumaa vesilasilliseen. Juo yksi lasillinen kolme tai neljä kertaa päivässä.

Yhdistelmähauduke

Ainekset

Siankärsämö
Keto-orvokki
• Meirami
Mustaselja
• Voikukka

Kuinka tämä hauduke valmistetaan?

Tätä juomaa varten sinun tulisi käyttää 10 grammaa kutakin näistä kuivatuista kasveista. Murskaa ainekset ja sekoita ne hyvin, ja lisää ne sitten kupilliseen keitettyä vettä. Peitä lasi, anna juoman olla viiden minuutin ajan, ja juo. Nauti tätä hauduketta kaksi kupillista päivässä.

Porkkanamehu ja persilja

Porkkanamehu

Tämä mehu on hyvin tehokas apu iskiashermon aiheuttaman kivun lievittämiseksi. Tarvitset siihen porkkanoita ja muutaman oksan persiljaa, jotka sitten sekoitat smoothieksi. Juo lasillinen päivässä mihin aikaan tahansa.

Suosittelemme myös, että nauttisit aamuisin tyhjään vatsaan yhden valkosipulinkynnen sekoitettuna lasilliseen ananasmehua, äläkä lisää seokseen mitään makeutusaineita.

Lisäravinteet iskiaskivun lievittämiseksi

Quercetin

Tämä on bioflavonoidi, jota löytyy hedelmistä ja vihanneksista. Sitä saa erityisen paljon kuitenkin sipuleista ja omenoista, ja se on kyvykäs antioksidantti, joka pystyy suojelemaan soluja vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Bromelaiini

Tämä on entsyymi, jota löytyy pääasiassa ananaksesta. Sillä on kyky lievittää iskiashermon tulehtuneisuutta.

Spirulina

Tämä on tuote, jossa on suuri annos mineraaleja ja vitamiineja. Se onkin erittäin tehokas apu hermoston ravitsemiseksi sekä elimistön puhdistamiseksi rasvoista ja myrkyllisistä aineista.

Hauteet ja puristesiteet iskiaskivun helpottamiseksi

  • Tee harsoside vihreää savea vaikuttavana aineksena käyttäen, ja laita se suoraan alueelle, jolla tunnet kipua. Voit näin sekä vähentää kipua että lievittää tulehtuneisuutta. Anna sidettä laittaessasi hellävaraista hierontaa.
  • Tee haude käyttäen aineksina ruokalusikallinen oliiviöljyä ja jauhettua inkivääriä. Laita seosta suoraan kipualueelle hellävaraisesti hieroen. Voit toistaa tämän hoidon useamman kerran päivässä.

Toivottavasti antamistamme luonnollisista vinkeistä on sinulle apua iskiashermon tulehtuneisuuden aiheuttaman kivun lievittämisessä!