Näin pääset eroon täistä luonnollisesti

tammikuu 16, 2018
On olemassa lukuisia erilaisia ja luonnollisia keinoja, jotta voisit karkottaa päätäit luonnollisesti ja lopullisesti. Näitä hoitoja voidaan toistaa niin usein kuin on tarpeen ilman, että riskinä olisi päänahan ärtyminen.

Päätäit ovat ärsyttäviä olentoja, joita kukaan ei halua lähelleen.

Surullista kyllä, on kuitenkin niin, että kun epidemia saapuu alueellesi ja kun nämä eliöt pääsevät kontaktiin lapsesi kanssa, niistä voi olla hyvin vaikea päästä eroon. Nämä pienet otukset nimittäin lisääntyvät ja moninkertaistavat populaationsa hyvin vaivattomasti.

Tämän tyyppiset täit vaikuttavat vain ihmisiin, ja vaikka ne voivatkin olla hyvin ärsyttäviä (sekä aiheuttaa paljon harmia ja häpeää), ne eivät liity mihinkään vakavaan terveysongelmaan.

Vaikka ne eivät siis ole vaarallisia, on varmastikin selvää, että kukaan ei halua vain odotella ja toivoa, että kyseiset pienet ötökät lähtevät uuteen kotiin ihan itsestään.

Päätäit eivät tule katoamaan ihmisestä taikakeinoin, ja itse asiassa ainoa tapa, jolla niistä päästään eroon aivan heti on kaiken tukan leikkaaminen pois!

Koska normaalisti hiuksia ei kuitenkaan haluta ajella kokonaan pois eikä tämä dramaattinen keino siten ole realistinen vaihtoehto, haluamme nyt kertoa eräistä luonnollisista keinoista, jotta täistä päästäisiin eroon vaivatta.

Jatka lukemista, jotta tietäisit mitä tehdä, jos joskus joudut näiden eliöiden kanssa tekemisiin – eroon täistä luonnollisesti!

Käytä majoneesia

majoneesi

Koko tukan siveleminen majoneesilla saattaa olla se kaikkein tehokkain luonnollinen tapa päästä eroon päätäistä. Tämä on sen ansiota, että majoneesin koostumus tekee tästä tahnasta kyvykkään avun näiden ärsyttävien pienten olioiden tukahduttamiseksi.

Jos majoneesi ei tapa kaikkia täitä tukehtumisen aiheuttamalla, ne täit, jotka jäävät henkiin ensimmäisellä hoitokerralla, jäävät pyörryksiin ja kiinni kastikkeeseen. Jäljelle jääneet yksilöt voidaan sitten poistaa kamman avulla – näin helppoa!

Käsittelyn jälkeen varmista, että peset hiuksesi kunnolla, ja me suosittelemme hoidon toistamista kerran päivässä viikon ajan, jotta voisit saada parhaat tulokset.

Lisäksi majoneesin hyvä sivuvaikutus on se, että tämä hoito jättää tukkasi kiiltäväksi ja terveeksi, sillä kastikkeen ominaisuudet ovat tässäkin mielessä loistavat.

Ota avuksi oliiviöljy

Tällä öljyllä on tahmea koostumus, joka majoneesin kaltaisesti toimii siten, että se auttaa poistamaan täit tukahduttamalla ne.

 • Jotta voisit käyttää tätä menetelmää, ota vain runsas määrä oliiviöljyä ja laita sitä suoraan hiuksiisi.
 • Jos hiukset ovat hyvin pitkät, ota ne osioihin ja laita öljyä pikkuhiljaa siten, että se lopulta peittää koko tukkasi.
 • Seuraavaksi peitä hiukset suihkumyssyllä tai pyyhkeellä, ja jätä oliiviöljy yön ajaksi vaikuttamaan, jotta se voisi tehdä taikansa.
 • Seuraavana aamuna ota hiukset vapaiksi ja poista täit tiheän kamman avulla. Sitten vain pese tukkasi normaaliin tapaan.

Käytä valkosipulia

Tämä menetelmä on hyvin erilainen, ja se ei käsitä rasvaista tai tahmeaa ainetta täiden poistamiseksi niiden tukahduttamisen kautta. Kyseessä on kuitenkin mahtava tekniikka, kunhan et ole kovin herkkä valkosipulin hajulle!

Tarvitset tähän 10-20 valkosipulikynttä riippuen siitä, minkä pituinen tukkasi on.

 • Kuori ja murskaa kynnet, kunnes saat aikaiseksi tasaisen ja muokattavan tahnan.
 • Laita sitten vain tahnaa suoraan tukkaasi.
 • Anna vaikuttaa 40-60 minuuttia.
 • Lopuksi pese tukka tavallisella shampoollasi.

Älä huoli liian voimakkaasta hajusta, sillä se tulee katoamaan pestyäsi tukan shampoolla.

Suola

suola

Kuten jo ehkä tiedätkin, suola on yksi kaikkein tehokkaimmista avuista, kun haluat päästä eroon näistä inhottavista mönkijöistä.

Kun yhdistät sen etikkaan, saat loistavan seoksen, joka auttaa sinua poistamaan täit täydellisesti, jotta voisit jättää tämän häiritsevän asian taaksesi.

 • 100 g suolaa
 • 120 ml etikkaa

Näin valmistat tämän hoidon

 • Sekoita suola etikkaan niin, että seos on tasainen.
 • Laita sitä sitten hiuksiisi, kunnes koko pääsi on sen peitossa.
 • Peitä hiukset suihkumyssyllä ja jätä vaikuttamaan koko yöksi.
 • Seuraavana päivänä pese tukkasi normaaliin tapaan, ja voit nähdä täiden kadonneen.

Tämän hoidon kohdalla pidä hyvää huolta siitä, että seos ei pääse silmiisi. Nämä kaksi ainesta ovat nimittäin sellaisia, että sekoitettuina toisiinsa ne voivat aiheuttaa vakavia näkökyvyn ongelmia. 

eroon täistä vaseliinin avulla

Käytä vaseliinia

Tämä on myös yksi sellainen tapa päästä eroon täistä, joka perustuu rasvaiseen ainekseen.

 • Laita runsaasti vaseliinia tukkaasi.
 • Peitä sitten pää suihkumyssyllä ja jätä vaseliini vaikuttamaan koko yön ajaksi.
 • Seuraavana aamuna poista vaseliini käyttäen hiukan vauvaöljyä, ja tee sitten kunnollinen huuhtelu vedellä ja käsittele tukka tiheän kamman kanssa.

Muista, että vaseliinin koostumus on äärimmäisen paksu, ja siten se voi tukkia ihosi huokoset. Siksi onkin parasta välttää suuren määrän laittamista suoraan iholle ja keskittyä sen sijaan vaseliinin käyttöön vain hiuksissa.

Varmista myös se, että et käytä tätä hoitoa kuin enintään kolmena päivänä peräkkäin.

Teepuuöljy

eroon täistä teepuuöljyn avulla

Jos etsit luonnollista, mutta hiukan vähemmän dramaattista keinoa täiden karkottamiseksi, ja jos kuitenkin haluat hyvät tulokset, kannattaa ehdottomasti antaa tälle öljylle mahdollisuus. Se on hyvin suositeltava ratkaisu siksi, että se karkottaa voimakkaasti hyönteisiä.

Lisäksi kyseessä on hiukan helpompi tuote kuin suola, vaseliini tai valkosipuli. 

 • Käytä vain sellainen määrä teepuuöljyä kuin tarvitset, eli ei kannata laittaa sitä turhan runsaasti. Varmista, että kaikki hiuksesi tulevat hyvin öljyn peittoon.
 • Jotta voisit välttää epämukavuutta, peitä pääsi suihkumyssyllä tai pyyhkeellä, ja jätä teepuuöljy vaikuttamaan yön ajaksi, jotta se voisi toimia tehokkaasti.
 • Seuraavana päivänä kampaa tukkasi hyvin ja huuhtele öljy kunnolla pois vedellä. Toista tätä prosessia joka ilta viikon ajan.

On mahdollista karkottaa täit luonnollisin keinoin

Me tiedämme, että on tarjolla myös suuri määrä kaupallisia tuotteita, jotka on suunniteltu hävittämään päätäit. Ongelmana on kuitenkin se, että jotkut näiden tuotteiden sisältämistä kemikaaleista ovat mahdollisesti myös haitallisia terveydelle.

 • Me suosittelemme, että valitset kemikaalien sijasta jonkin esittelemistämme luonnollisista hoidoista – sen, mikä itseäsi miellyttää eniten.  Muista, että myös suolan ja etikan yhdistelmä on vähemmän haitallinen kuin kaupalliset tuotteet.
 • Voit myös käyttää näitä hoitoja niin monta kertaa kuin tarvitset, jotta voisit päästä eroon ongelmasta.
 • Jos päätäit eivät kuitenkaan lähde pois ympärilläsi olevista ihmisistä, me suosittelemme valitsemasi hoidon toistamista useamman päivän ajan.
 • Pidä mielessä myös se, että voit lisäksi tehdä vaihtelua ja kokeilla jotakin muuta näistä hoidoista, jotta voisit yhdistelmällä saada paremmat tulokset.

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA