Mitä tehdä, jos poikaystävä on sovinisti

Poikaystävä on sovinisti, kun hän ei ymmärrä, että tyttöystävän elämällä on sama arvo kuin hänen elämällään. Hän näkee kumppanin alistuvassa asemassa olevana henkilönä, jota on valvottava.
Mitä tehdä, jos poikaystävä on sovinisti
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kun poikaystävä on sovinisti, hänen kanssaan suhteessa olevan naisen olemus alkaa muuttua. Jos nainen pysyy miehen rinnalla, hän joutuu jättämään kaiken itselleen tärkeän pitääkseen suhteen tasapainossa. Mikä tahansa käytös tai toiminta, joka ei noudata miehen normikäsitystä, päätyy ruodittavaksi suhteessa ja saattaa näin vahingoittaa naisen psyykkistä hyvinvointia.

Luulo siitä, että miehen olemukseen syvälle juurtuneet uskomukset muuttuisivat rakkauden myötä, on harhaa. Hän voi piilottaa synkemmän puolensa joksikin aikaa, mutta se nousee taas esiin minä hetkenä hyvänsä. Jos tällainen pari menee naimisiin, nuo samat käsitykset muuttuvat kodin laiksi.

Jos haluat elää onnellista ja vapaata elämää, sinun on opittava tunnistamaan tällaiset ajattelutavat. Tässä artikkelissa katsomme merkkejä, jotka kertovat sovinistisista asenteista.

Merkkejä siitä, että poikaystävä on sovinisti

1. “Ystäväsi haluavat jotain enemmän”

Alussa tällainen mies yrittää kylvää epäilyksen siemeniä saadakseen tyttöystävänsä pois miespuolisten ystäviensä luota. Puhelinsoitto, viesti tai pelkkä kommentti riittää siihen, että mies näkee siinä seksuaalisen latauksen. Hän suuttuu ja tekee asiasta numeron.

Hänen ajattelunsa perustuu siihen haitalliseen myyttiin, että varattujen naisten ei tulisi ylläpitää ystävyyssuhteita vastakkaisen sukupuolen kanssa. Sovinistin mielestä se uhkaa hänen asemaansa.

Sovinisti ei hyväksy naiselle miespuolisia ystäviä

2. Hänen äitinsä on loistoesimerkki naisesta

Sovinistimiehet asettavat usein äitinsä ihannenaisen asemaan.

Äiti osaa käyttäytyä yhteiskunnassa ja pitää huolta kumppanistaan. Jos kyseessä on ruoanlaitto, sinun on kysyttävä häneltä reseptejä, vaikka ruoka ei varmaan siltikään onnistu yhtä hyvin. Jos vaatteet likaantuvat, äidillä on kaikki parhaat vinkit niiden pesemiseen, sillä hän on omistanut koko elämänsä lapsistaan huolehtimiseen.

Sen sijaan jos mielipiteen antaakin anoppi (tyttöystävän äiti), asiat muuttuvat dramaattisesti. Mies näkee tyttöystävän äidin tunkeilevana naisena, joka ei anna tyttärensä elää rauhassa avioliitossaan.

3. Työ kodin ulkopuolella? Ei tule kuuloonkaan!

Sovinistimiehelle ajatus siitä, että nainen tekee töitä kodin ulkopuolella, on usein pähkähullu. Itse asiassa se ei tule kuuloonkaan.

Tämän hirvittävän seksistisen näkökulman mukaan naisen työ on kotona, erityisesti kun lapsia syntyy. Sovinistin mielestä työtä tekevä nainen sivuuttaa kodinhoidon velvollisuudet.

4. Aistikkaat vaatteet ovat vain yksityiskäyttöön

Kaikki naiset haluavat näyttää ja tuntea olonsa kauniiksi.

Jos poikaystävä on sovinisti, naisella on usein oltava kahdentyyppisiä vaatteita.

  • Seksikkäitä vaatteita tyydyttämään kumppanin fantasiat yksityisesti.
  • Jos naisen on mentävä ulos johonkin tapahtumaan, hänen täytyy pukeutua peittäviin puseroihin ja “kunnollisiin” vaatteisiin.

Sovinistimiesten seksistisissä mielissä syviä kaula-aukkoja ja lyhyitä hameita käyttävät vain sellaiset naiset, joiden tarkoituksena on provosoida.

Sovinisti hyväksyy seksikkäät vaatteet naiselle vain yksityisesti

5. “Jotkut ystävät on parempi menettää”

Lapsuuden ajan ystävät, jotka olivat aina tyttöystävän vierellä, ovat uhka sovinistimiehelle. Etenkin jos nämä kaverit ovat sinkkuja ja heillä on ei-vakavia, lyhyitä miessuhteita, he ovat todella huonoa seuraa. He eivät muuta kuin halua viedä tyttöystävän mukanaan huonoille teille.

Tästä syystä sovinistimiehet usein kehottavat tyttöystäväänsä katkaisemaan välit ystäviinsä.

6. “Sosiaalinen media luo ongelmia parisuhteisiin”

Sovinistimiehet saavat usein vakuutettua tyttöystävänsä sulkemaan kaikki tilinsä sosiaalisissa medioissa. He käyttävät tekosyynä sitä, että nämä paikat tuhoavat parisuhteita, eikä hän halua niin käyvän myös heidän suhteelleen.

Sovinistinen mies käyttää useita perusteluja vakuuttaakseen tyttöystävänsä sosiaalisen median haitallisuudesta. Se on kuitenkin todellisuudessa vain yksi keino yrittää hallita häntä.

Kun poikaystävä on sovinisti, hän esittää sellaiset argumentit, että tyttöystävä sulkee kaikki tilinsä.

Kun poikaystävä on sovinisti, hän ei hyväksy tyttöystävän sometilejä

Neuvoja naisille, joiden poikaystävä on sovinisti

Jos tunnistat joitakin näistä merkeistä kumppanissasi, on aika päättää suhde ja lähteä. Kun poikaystävä on sovinisti, suhteen tulevaisuus on synkkä. Yksi mahdollinen seuraus on se, että nainen sairastuu masennukseen.

Sovinistiset miehet yrittävät hallita tyttöystävänsä elämän jokaista puolta, eikä tämä ole tervettä missään tapauksessa.

Kun poikaystävä on sovinisti, suhteeseen ilmaantuu psyykkistä väkivaltaa ja siitä tulee tapa. Pahimmassa tapauksessa se muuttuu ajan myötä fyysiseksi väkivallaksi.

Ennen kuin näin tapahtuu, pyydä ammattiapua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Serra, J. C., & Madurga, A. C. (2015). El repertorio del amor romántico y las condiciones de posibilidad para la violencia machista. Universitas psychologica, 14(5), 1681-1694.
  • Talego Vázquez, F., Florido del Corral, D., & Cantó, S. I. (2012). Reconsiderando la violencia machista. Patriarcado, relaciones de pareja y sadismo. Revista Andaluza de Antropología, 3, 2174-6796.
  • Navarrete, A. I. A. L. El machismo mata, el feminismo no. Revista Paquidermo, 15.
  • Ignatieff, M. (2000). Human Rights as Politics, Human Rights as Idolatry. The Tanner Lectures on Human Values, Delivered at Princeton University.
  • Ruiz Portillo, A. F. (1996). Machismo y Feminismo, fenómenos ideológicos en la Sociedad guatemalteca actual. Escuela de Trabajo Social. USAC. Guatemala.
  • Estadística de Violencia Doméstica y Violencia de Género (EVDVG) Año 2019. (2020). Retrieved 7 February 2021, from https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8cCINo4oFgEJ:https://www.ine.es/prensa/evdvg_2019.pdf+&cd=7&hl=es&ct=clnk&gl=es&client=firefox-b-d

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.