Mahtavia luontaishoitoja mahakatarrin lievitykseen

tammikuu 31, 2018
Jos sinulla on jokin lääkehoito mahakatariin, käy lääkärin vastaanotolla ennen kuin lopetat sen tai yhdistät sen näihin luonnollisiin hoitoihin. Muuten nimittäin vaarana voivat olla ei-toivotut seuraukset.

Mahakatarri on ruoansulatusongelma, joka ilmaantuu silloin, kun vatsapeite ärtyy liiallisen vatsahapon muodostumisen vuoksi.

Kyseessä on tavallinen pulma, ja lähes aina se johtuu huonoista ruokailutottumuksista, mutta se voi olla myös bakteeritulehduksen aiheuttama ilmiö.

Päämerkkinä tästä häiriöstä on epämiellyttävä polte vatsassa, ja lähes aina tämän oireen mukana on myös kipua, tulehtuneisuutta ja huonoa ruoansulatusta.

Vaikka mahakatarri voikin olla vain ajoittain ilmenevä ongelma, se muuttuu kuitenkin usein krooniseksi, mikä voi johtaa vakavampiin ongelmiin jos se jätetään hoitamatta.

Onneksi lääkärin suosittelemien hoitojen lisäksi on kuitenkin olemassa myös luonnollisia ratkaisuja, jotka voivat olla hyvä apu mahakatarrin hoitamiseksi ilman mitään sivuvaikutuksia.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa seitsemästä loistavasta luontaishoidosta mahakatarriin, ja näitä kannattaa kokeilla heti kun huomaat ensimmäiset oireet tästä häiriöstä.

Hoida mahakatarria luonnollisin keinoin – jatka lukemista ja pidä nämä tuotteet mielessä, jos itsekin olet kärsinyt kyseisestä vatsaongelmasta!

Luonnolliset hoidot mahakatarriin

1. Perunamehu

perunamehu mahakatarrin lievitykseen

Perunamehu on luonnollinen antasidi, joka auttaa säätelemään vatsan pH-tasoa, jotta voisit näin hallita poltetta ja kipua, jotka mahakatarri aiheuttaa.

Lisäksi se vähentää liiallista kaasun tuotantoa, ja samalla se lievittää sitä tulehtuneisuutta, joka liittyy tähän sairauteen.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Ota talteen mehu perunasta ja nauti sitten nestettä 3-4 ruokalusikallisen verran.
 • Ota sitä kaksi kertaa päivässä, jos oireet eivät häviä.

Lue aiheesta lisää: 10 outoa refluksitaudin oiretta

2. Kookosvesi mahakatarrin hoitajana

Tämä neste tunnetaan hyvin sen ravinteista, ja kookovesi on terveellinen vaihtoehto myös tämän ongelman hoidossa.

Sen emäksisöivä vaikutus vähentää liiallista happoisuutta, ja koska se on erinomainen nesteyttäjä, se myös auttaa tukemaan vatsan puhdistumista myrkyllisistä aineista.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Nauti puolikas kupillinen kookosvettä (100 ml) heti, kun huomaat ensimmäiset mahakatarrin merkit.
 • Jos ongelma jatkuu, ota tätä nestettä enintään kolme kertaa päivässä.

3. Luonnonjogurtti

jogurtti mahakatarrin lievitykseen

Luonnollisessa jogurtissa olevat elävät organismit ovat erinomainen apu H. Pylori -bakteerin torjuntaan. Tämä on se tekijä, joka vastaa kroonisesta mahakatarrista.

Jogurtin probiootit säätelevät suoliston pH-arvoa, ja samalla ne myös vahvistavat sitä muuria, joka suojaa vatsaa liialliselta happoisuudelta.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Nauti kaksi kupillista luonnonjogurttia päivässä (250 g), kunnes ongelma poistuu.

4. Mansikka

Mansikassa on fenoliyhdisteitä, jotka voivat olla hyvä apu vatsapeitteen tulehtuneisuuden vähentämiseksi. Siten tämä hedelmä on hyvä valinta mahakatarrin oireiden lievittämiseksi tehokkaammin.

Mansikan sisältämät antioksidantit torjuvat vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia sekä tukevat limakalvojen uudistumista.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Valmista tee, jossa on kuivattuja mansikanlehtiä, ja nauti tätä juomaa kaksi kertaa päivässä.
 • Ota 3-5 kypsää mansikkaa joka päivä.

5. Riisimaito

riisimaito mahakatarrin lievitykseen

Riisimaito on kasvijuoma, josta on tullut suosittu koko maailmassa, sillä se on erinomainen hoito ripulin ja iho-ongelmien taltuttamiseksi.

Sen lisäksi että siinä on antioksidantteja ja kuituja, se sisältää mineraaleja jotka auttavat säätelemään ruoansulatuksen pH-tasoa, jotta voitaisin estää liiallista happoisuutta ja mahakatarria.

Riisimaidon nauttiminen vähentää polttavaa vaikutusta vatsassa sekä torjuu tehokkaasti tulehtuneisuutta.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Laita ensin muutama ruokalusikallinen riisiä kupilliseen vettä, ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
 • Kun saat muodostettua vaalean nesteen, siivilöi juoma ja nauti se.
 • Toista tätä hoitoa kaksi kertaa päivässä.

6. Luomuhunaja

Hunaja on luonnollinen antasidi, joka voi olla hyvä apu vatsapeitteen korjaamiseksi, vatsan haavaumien estämiseksi sekä mahakatarrin torjumiseksi.

Sen luonnolliset sokerit ovat polttoaineen lähde kehollesi, ja sillä se on helposti käsiteltävä tuote aineenvaihdunnassa, se ei aiheuta mitään terveysongelmia.

Muista myös, että hunajan avulla saat annettua kehollesi mineraaleja, antioksidantteja ja tulehtuneisuutta torjuvia yhdisteitä, jotka ovat tärkeitä asioita kivunlievityksen kannalta, kuten myös vatsan ärtymisen vähentämiseksi.

Kuinka tämä hoito tehdään?

 • Ota kaksi ruokalusikallista luomuhunajaa heti, kun huomaat ensimmäiset merkit mahakatarrista.
 • Jos haluat, voit laimentaa hunajan lämpimässä vedessä.

Lue aiheesta lisää: Makea ja voimakas – 8 käyttötapaa hunajalle

7. Aloe vera

aloe vera mahakatarrin lievitykseen

Yksi hyvä tuote mahakatarrin taltuttamiseksi on myös aloe vera -geeli, jolla on mikrobeja ja tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia. Siten se on yksi parhaista luonnollisista hoitotuotteista tämän vatsaongelman hoitoon.

Ensinnäkin aloe vera estää H. Pylori –bakteerin toimintaa, ja lisäksi se tukee vatsan limakalvojen uudistumista.

Miten tämä hoito toteutetaan?

 • Ota ensin talteen muutama ruokalusikallinen aloe veran geeliä.
 • Anna sen sekoittua tehosekoittimessa pienen vesimäärän kera, ja sitten nauti seos.
 • Toista tätä hoitoa mieluiten heti ensimmäiseksi aamuisin.

Huomaa, että sillä tällä tuotteella on hiukan laksatiivinen vaikutus, sitä ei tule ottaa suurempaa määrää kuin ohjeessa mainitaan.

Kuten voit huomata, on olemassa monia erilaisia luonnollisia hoitotuotteita mahakatarrin lievittämiseksi, ja näiden ratkaisujen avulla voit hoitaa ongelmaa ilman, että joudut kääntymään perinteisten antasidien puoleen liiallisissa määrin.

Valitse siis sellainen vaihtoehto, joka itsellesi parhaiten sopii, ja totea sen teho – mahakatarria vastaan luonnollisin keinoin!

UUTISIA VERKOSSA