Kauneus ja kolme kikkaa, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

Tiesitkö että voit kotikonstein saavuttaa samat tulokset kuin kaupan kosmetiikalla?
Kauneus ja kolme kikkaa, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Kauneus ja kauneudenhoito on monelle tärkeää. Monet meistä tuhlaavat satoja euroja kosmetiikkaan ja kauneustuotteisiin toivoen niiden tuovan ihmeellisiä tuloksia. Markkinoiden uutuudet lupaavat sileän ihon, hehkua ja viehätysvoimaa. Tällaisia ihmeitä ei kuitenkaan todellisuudessa purkista saa. Lakkaa siis käyttämästä rahaa marketin putiloihin ja kokeile sen sijaan helppoja ja edullisia kauneusniksejä oman kotisi rauhassa. Lue lisää alta.

Kauneus voidaan saavuttaa luonnollisin keinoin. Luonnosta saatavat aineet ovat usein aivan yhtä tehokkaita ja helppokäyttöisiä kuin kaupan tuotteet. Hinta on vain murto-osa siitä, mitä kaupassa maksat. Jokaisen kauneudesta kiinnostuneen tulisikin tietää sitruunan, sokerin, aloen ja avokadon vaikutuksista ja käyttötavoista. Tässä siis muutama mahtava kauneudenhoitovinkki, joita tulet rakastamaan:

Vinkki 1 – hekumalliset huulet

Huulipunaa

Pehmeät ja kauniit huulet ovat yksi viehättävimmistä ominaisuuksista ihmisessä. Usein katseemme kiinnittyy alitajuntaisesti juuri suun alueelle, joten huulet ovat jatkuvasti huomion kohteena kun kauneus on kyseessä.

Huulet kuivuvat helposti, sillä ne ovat kovassa käytössä päivän mittaan. Syödessä, juodessa ja pussaillessa huulet kostuvat ja kuivuvat jatkuvalla syötöllä, mikä voi johtaa huulten halkeiluun. Huulipunan käyttö voi olla mahdotonta, jos huulesi ovat todella kuivat. Kokeile seuraavia helppoja niksejä saavuttaaksesi pehmeät ja täyteläiset huulet.

  • Tarkasta huultesi kunto ennen nukkumaanmenoa. Jos huomaat niiden olevan kuivat ja halkeilevat, hiero niihin kunnon kerros huulirasvaa tai vaseliinia. Tämän jälkeen lisää rasvan päälle sokeria – mitä isompikiteistä, sen parempi.
  • Hiero sokeri huuliin hellävaraisesti. Sokerin karheat kiteet poistavat kuollutta ihoa ja tekevät huulista sileät. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä ja levitä uusi kerros vaseliinia tai huulirasvaa, ja anna sen imeytyä yön yli.
  • Aamulla herättyäsi voit keittää kupillisen kamomillateetä ja hieroa muutaman tipan kuumaa vettä huulillesi. Tämä kiihdyttää verenkiertoa, saaden huulet näyttämään täyteläisiltä ja terveen punaisilta.

Vinkki 2 – heitä hyvästit kaksihaaraisille

Hiukset kauniiksi

Hiukset ja kauneus kulkevat käsi kädessä. Kaksihaaraisista kärsivät lähes kaikki. Hiukset katkeilevat helposti, varsinkin jos käytät paljon hiustenkuivaajaa, muotoilurautoja tai hiusväriä. Myös auringolle altistuminen ja kehno ruokavalio vaikuttaa hiusten kuntoon.

Geenit vaikuttavat siihen, miten paksut ja hyväkuntoiset hiuksesi ovat. Hiusten kunnossapito on helppoa, kun sen osaa. Kokeile manteliöljyn pehmentävää ja korjaavaa vaikutusta kaksihaaraisiin.

Manteliöljy ravitsee hiusta ja korjaa vaurioita. Manteliöljyä löytyy supermarketeista, terveyskaupoista ja netistä, eikä se maksa paljoa.

Ennen kuin lähdet tuskissasi kampaajan tuoliin kaksihaaraisten pois leikkaamiseen, kokeile hieroa annos manteliöljyä hiuksiisi iltaisin. Kaada öljyä pieni määrä kämmenelle, ja hiero se hiusten latvoihin. Huomaathan, että hiusten tulisi olla kuivat. Peitä hiukset huivilla tai ohuella pipolla ja anna sen imeytyä yön yli. Jos tämä on sinusta liian hankalaa, voit antaa öljyn vaikuttaa kahden tunnin ajan ja pestä sen sitten pois. Huuhtele hiukset huolellisesti ja pese normaalisti shampoolla. Tee näin 15 päivän ajan ja tulet huomaamaan muutoksen hiuksissasi.

Vinkki 3 – kaunis, terve ja heleä iho

Kaunis iho helposti

Ihon kunto kertoo paljon siitä, miten voimme. Niin fyysiset kuin psyykkiset asiat vaikuttavat suoraan ihoon. Monet ihosairaudet, kuten psoriasis ja atooppinen ihottuma, pahevat esimerkiksi stressin vaikutuksesta. Heleän ja kauniin ihon salaisuus piilee terveellisessä ruokavaliossa, nestetasapainon ylläpidossa ja oikealla määrällä unta (vähintään 8 tuntia). Näiden lisäksi voit kokeilla seuraavia niksejä ihon kunnon kohentamiseen:

  • Vaalenna ihon pigmenttiläikkiä:

Pigmenttiläiskiä (tunnetaan myös maksaläiskinä) syntyy, kun iho tuottaa liikaa pigmenttiä. Läiskiä esiintyy erityisesti auringolle altistuneilla alueilla, kuten poskilla, nenässä, otsalla, ylähuulella ja käsivarsilla. Läiskien ehkäisyyn auttaa korkeakertoiminen aurinkosuoja, ja olemassaolevia pigmenttimuutoksia voi kokeilla vaalentaa seuraavin keinoin:

Tarvitset kypsän tomaatin ja maitoa. Purista tomaatista mehu joko käsin tai mehustimella, valuta kulhoon ja lisää tippa vettä hapokkuuden vähentämiseksi. Lisää sekaan kolme ruokalusikallista lämmintä maitoa, sekoita. Kostuta vanulappu seoksessa ja taputtele suoraan läiskän päälle. Anna imeytyä 15 minuuttia ja pese sitten kasvot lämpimällä vedellä. Toista hoito kaksi kertaa viikossa ja huomaat läiskien vaalenevan.

  • Kuori ihoa:

Ihon kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa. Kuorittu iho näyttää kuulaalta ja kirkkaalta.

Voit tehdä kotikuorinnan helposti, tarvitset vain tuoreita mansikoita ja maustamatonta jogurttia. Ota kolme mansikkaa, leikkaa kannat pois ja muussaa ne muutamaan ruokalusikalliseen jogurttia. Sekoita kunnes seos on sileä. Hiero iholle hellävaraisin pyöröliikkein, aloita leuasta kohti poskia, poskilta silmien sisänurkkaan ja sitten takaisin alas. Tee näin 15 minuutin ajan ja huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Viimeistele kasvovedellä. Toista kuorinta viiden peräkkäisen päivän ajan ja huomaat, miten kasvosi suorastaan hehkuvat ja sameus on poissa.

  • Heleät kasvot:

Kamomilla kiihdyttää kasvojen verenkiertoa, tehden niistä kirkkaammat ja kiinteämmät. Kamomillaa on käytetty kauneudenhoidossa ja vuosisatoja.

Keitä kupillinen vettä kamomillapussillisen kanssa. Kun vesi kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja siirrä jääkaappiin, kunnes uute on jäähtynyt. Puhdista kasvot mieleiselläsi puhdistusaineella, sillä kasvojen tulee olla meikittömät ja puhtaat ennen kamomillahoitoa. Kun uute on jäähtynyt, kostuta vanulappu siinä ja taputtele silmien alueelle, erityisesti silmien alle.

Kamomilla karkoittaa väsyneen ilmeen ja silmäpussit aktivoimalla verenkiertoa, ja lopputuloksena ihosi hehkuu. Älä jätä tätä mahtavaa ja edullista niksiä väliin.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.