Eroon närästyksestä kahdessa viikossa
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli
Närästys on polttava tunne, jota voi ilmetä vatsassa tai kurkussa, ja sen aiheuttaa liiallinen vatsahappojen määrä. Ne, jotka kärsivät närästyksestä tietävät, että se on usean eri tekijän seurausta. Näitä ovat esimerkiksi ruokavalio, stressi ja ruokailutavat, ja kaikkien näiden asioiden pitäminen kurissa onkin elintärkeää ilmiön lievittämiseksi. Usein närästyksestä on kuitenkin vaikeaa päästä eroon aivan täysin.
Tällä kertaa haluammekin kertoa intensiivisestä kahden viikon hoidosta päästäksesi eroon närästyksestä, ja annamme myös hyviä ohjeita ruokavalion muuttamiseksi, jotta voisit parantaa terveyttäsi sekä kohentaa yleisesti ottaen elämänlaatuasi.
Mitkä ruoat aiheuttavat närästystä?
Esittelemämme 2 viikon ohjelma saattaa olla mielestäsi epäilyttävä, sillä näin lyhyt aika ei ehkä tunnu riittävältä hyvien tulosten saamiseksi.
Ensimmäinen askel, joka närästyksen hoidossa tulisi ottaa, on poistaa ruokavaliosta täysin sellaiset tuotteet, jotka saattavat aiheuttaa vatsan liiallista happoisuutta. Näitä ovat seuraavat:
- sokeri ja sokeria sisältävät tuotteet
- jalostettu jauho
- jalostettu suola tai ns. pöytäsuola
- maito ja maitotuotteet
- punainen liha ja teollisesti käsitelty liha
- paistetut ruoat sekä hydratut rasvat yleisesti ottaen
- alkoholi-, virvoitus- ja tölkkijuomat
- kahvi, suklaa ja hiilihapolliset juomat
Muita närästystä aiheuttavia asioita
Ruoan lisäksi sinun tulisi kiinnittää huomiota muihinkin sellaisiin tekijöihin, jotka saattavat aiheuttaa närästystä. Näitä ovat seuraavat:
- tupakkatuotteet
- stressi
- tietyt lääkkeet
- liian vähäinen vedenjuonti
- liian nopeasti syöminen ilman, että pureskelet kunnolla
- liian runsas syöminen tai aikaisemman aterian jääminen puutteellisesti käsitellyksi ruoansulatuksessa
- monen erilaisen ruoan sekoittaminen tai hedelmien nauttiminen aterioiden yhteydessä
Hoitoon kuuluvien 2 viikon aikana sinun tulisi siis välttää kaikkia näitä ruokia ja tekijöitä niin paljon kuin vain mahdollista. Hoidon jälkeenkin niitä kannattaisi rajoittaa, jos et halua päätyä takaisin samasta närästyksestä kärsimiseen.
Emäksisyyttä lisäävät hoidot
Esittelemämme kahden viikon ohjelman tavoitteena on neutralisoida närästystä luonnollisesti ja ilman lääkkeitä, sillä nämä saattavat vaikuttaa vatsan happojen pH-tasoon. Jotta voisit saada hoidosta hyvät tulokset, valitse seuraavia tuotteita, joilla on emäksisyyttä lisääviä ominaisuuksia:
- Sitruuna: tämä hedelmä on erinomainen tuote vatsan happojen neutralisointiin, näin siitäkin huolimatta että se on hapokas.
- Valkoinen savi: tämä on luonnollinen happoisuutta poistava tuote, jota myydään yrtteihin ja luonnolliseen ravintoon erikoistuneissa kaupoissa.
- Raaka peruna oliiviöljyn kanssa: kyseessä on ikivanha hoito närästyksen torjumiseksi sekä vatsahaavojen lievittämiseksi.
- Vihreät kasvikset: nämä ovat mahtavia apuja happoisuuden neutralisoimiseksi.
- Stevia: luonnollinen makeuttaja, joka on myös emäksisyyttä lisäävä tuote.
- Raa’at mantelit: ne auttavat sinua madaltamaan kehosi happotasoja.
- Avokado: hedelmä, jolla on loistavat ominaisuudet ja ravintoarvo, ja se on myös hyvin tehokkaasti emäksisyyttä lisäävä tuote.
- Vihreä tee: tulehtuneisuutta torjuva, karsinogeeneja vastaan taisteleva sekä antioksidantteja sisältävä juoma, joka myös lisää emäksisyyttä.
- Merisuola tai Himalajan suola: puhtaita ja käsittelemättömiä suoloja, jotka pystyvät pieninä määrinä nautittuina säätelemään kehon pH-arvoa.
Mitä tähän hoitoon sisältyy?
2 viikon aikana sinun tulisi noudattaa seuraavaa suunnitelmaa päästäksesi eroon närästyksestä:
Tyhjään vatsaan aamulla
Juo keskikokoisen raa’an perunan mehu, johon olet sekoittanut ruokalusikallisen ekstra-neitsytoliiviöljyä.
Aamiainen
20 minuuttia juoman nauttimisen jälkeen valmista itsellesi vihersmoothie. Tähän voi kuulua omenaa, päärynää, vihreitä lehteviä kasviksia (pinaattia, vesikrassia, rucolaa, selleriä jne.), puolikas avokado ja kourallinen manteleita.
Jos olet vielä nälkäinen smoothien juotuasi, voit nauttia hiukan paahtoleipää tai voileivän, joka on valmistettu täysjyvästä, kuten esimerkiksi spelttivehnästä. Lisää leivälle halutessasi hiukan kalkkunaa tai tahinia (seesamitahnaa).
Aamupäivällä
Juo kupillinen vihreää teetä, jossa on puolikkaan sitruunan mehu ja hiukan steviaa makeuttajana.
Lounas
Ensimmäisen ruokalajisi tulisi aina olla vihersalaatti tai kotitekoinen gazpacho-keitto. Seuraava ruokalaji voi sitten olla kanaa, valkoista kalaa tai vihanneksia – jälkiruoaksi valitse omenaa tai päärynää.
Iltapäivällä
Nauti toinen kupillinen vihreää teetä, jossa on mehu puolikkaasta sitruunasta ja hiukan steviaa makeuttamiseen. Jos olet nälkäinen, voit nauttia omenan, päärynän, hiukan kuivattuja viikunoita, manteleita, kookosta, luumuja, ananasta tai papaijaa.
Illallinen
Tämän aterian tulisi olla höyrytettyjä tai uunissa paistettuja vihanneksia (munakoisoa, parsakaalia, parsaa jne.), ja kannattaa nauttia myös annos proteiinia (herneitä, linssejä, kananmunaa, valkoista kalaa, sieniä, manteleita jne.).
Ennen nukkumaanmenoa
Valmista itsellesi juoma kupillisesta vettä ja valkoisesta savesta. Seuraa valmistuksessa tuotteen pakkauksessa olevia ohjeita.
Sekoita savi hyvin puisella tai muovisella lusikalla, ja anna seoksen olla 10 minuutin ajan. Juo se siten, että vältät kasaantumia, ja ota tämä huomioon etenkin silloin, jos sinulla on korkea verenpaine tai kärsit ummetuksesta.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Bourgeois P. El extraordinario poder curativo de la arcilla. New York: Parkstone International; 2016.
- Chatterjee P, Chandra S, Dey P, Bhattacharya S. Evaluation of anti-inflammatory effects of green tea and black tea: A comparative in vitro study. Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research 2012; 3 (2): 136. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3401676/. Accessed 01/25, 2019.
- Ferruzzi MG, Blakeslee J (2007). Digestion, absorption, and cancer preventative activity of dietary chlorophyll derivatives. Nutrition Research 2007; 27 (1): 1-12. Available at: https://doi.org/10.1016/j.nutres.2006.12.003. Accessed 01/25, 2019.
- Kong F, Singh RP (2009). Digestion of raw and roasted almonds in simulated gastric environment. Food Biophysics 2009; 4 (4): 365-377. Available at: https://link.springer.com/article/10.1007/s11483-009-9135-6. Accessed 01/25, 2019.
- MedlinePlus (2020); Instituto Nacional de la Diabetes y las Enfermedades Digestivas y Renales; Colegio Estadounidense de Gastroenterología. “Acidez estomacal, lo que usted debe saber”. https://magazine.medlineplus.gov/es/art%C3%ADculo/acidez-estomacal-lo-que-usted-debe-saber.
- Academia Americana de Médicos de Familia. “¿Qué es la acidez estomacal?”. https://es.familydoctor.org/condicion/acidez-estomacal/?adfree=true
- Castelo Vega, Jean Marcel, Olivera Hermoza, Rogers, Páucar Sotomayor, Héctor, & Flores Aldea, Juan Carlos. (2003). Reflujo Gastroesofágico: Características Clínicas y Endoscópicas, y factores de riesgo asociados. Revista de Gastroenterología del Perú, 23(1), 41-48. Recuperado en 07 de junio de 2020, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1022-51292003000100006&lng=es&tlng=es.
- Oliver, KL y Jill Davies, G. (2008). Acidez estomacal: influencia de la dieta y el estilo de vida. Nutrition & Food Science, 38 (6), 548–554. https://doi.org/10.1108/00346650810920141.
- Healthline Media, en línea. “7 alimentos para ayudar a su reflujo ácido”. https://www.healthline.com/health/gerd/diet-nutrition#helpful-foods.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.