Cristiano Ronaldon vakavimmat loukkaantumiset
Kun puhutaan CR7:stä (Cristiano Ronaldo ja hänen pelinumeronsa), tarkoitetaan urheilijaa, joka ymmärtää huippu-jalkapallon vaatimukset ja joka mukauttaa tottumuksensa suorituskykynsä parantamiseksi. Tästä huolimatta tämä Funchalissa syntynyt pelaaja on kohdannut fyysisiä ongelmia, jotka ovat vaarantaneet hänen uransa jalkapallon parissa. Tänään kerromme, millaiset ovat nuo Cristiano Ronaldon kärsimät loukkaantumiset, ja kerromme myös hänen terveyteen liittyvistä valinnoistaan.
Cristiano Ronaldon tähänastinen ura on kulkenut Nacionalin, Sporting Lisbonin, Manchester Unitedin, Real Madridin ja Juventuksen nuorisojoukkueiden läpi. Tähänastisen uransa aikana Ronaldo on kärsinyt 26 loukkaantumisesta, joista vain kuusi on johtanut yli 14 päivän poissaoloon. Tarkastellaanpa näitä kuutta loukkaantumista hieman tarkemmin.
Vakavimmat Cristiano Ronaldon kärsimät loukkaantumiset
Käymme kronologisessa järjestyksessä läpi Cristiano Ronaldon pahimmat vammat, joista hän on kärsinyt tähänastisella urallaan. Otamme huomioon palautumisajan, menetettyjen otteluiden määrän ja vammat fyysiset vaikutukset. Aloitetaanpa!
1. Nilkan nivelsiteen murtuminen
Cristiano Ronaldon ensimmäinen vakava loukkaantuminen tapahtui vuonna 2008, kun hän pelasi Manchester United -joukkueessa. Siihen aikaan Alex Ferguson oli joukkueen tekninen johtaja. Ronaldon oikean nilkan nivelside repesi ja tämä aiheutti paljon epävarmuutta hänen toipumisestaan sekä jatkosta ammattilaisjalkapalloilijana.
Hollantilainen kirurgi Niek van Dijk kuitenkin korjasi vahingot. Portugalilaisen hyökkääjän toipumisaika oli huomattavat 94 päivää. Tuona aikana hän menetti kaiken kaikkiaan 11 ottelua.
2. Nilkan luukudoksen turvotus
Cristiano Ronaldo pelasi Real Madrid -joukkueessa vuonna 2009. Sinä vuonna hänen oikea nilkkansa alkoi jälleen oireilla, vaikka kaikki uskoivat että vanha vamma oli täysin parantunut.
Tällä kertaa oikean nilkan mediaalisella puolella oli luuödeema (tulehduksellisen nesteen kertyminen luukudokseen), mikä johtui Souleymane Diawaran potkusta Mestarien liigan ottelussa Olympique de Marseillea vastaan.
Vaikka Merengue-klubin lääkärit olivat vastuussa hänen hoidostaan, Cristiano Ronaldo kävi myös neuvotteluja Niek van Dijkin kanssa. Niek van Dijkin oli hoitanut häntä vuosi aikaisemmin kun hän pelasi Manchester United -joukkueessa. Vamman vuoksi hän joutui pysymään poissa kentältä 42 päivää ja 9 ottelua.
3. Hauiskuidun repeämä
Huhtikuussa 2014, vuosien 2013-14 kauden aikana, Ronaldo loukkaantui vakavasti kun hänen vasemman käsivartensa hauiksen kuidut repesivät vain 10 minuuttia ennen Mestarien liigan puolivälierän loppua Borussia Dortmundia vastaan.
Hän oli poissa kentältä 18 päivää, mikä vastasi 4 ottelua (mukaan lukien Copa del Reyn finaali ja Mestarien liigan välierät), jotka olivat ratkaisevia Carlo Ancelottin johtaman joukkueen kohtalolle.
4. Patellaarinen tendiniitti (jännetulehdus)
Seuraava Cristiano Ronaldon pahimmista vammoista oli vasemman jalan polvilumpiontulehdus. Se sattui myös vuonna 2014, tarkemmin sanottuna 4 kuukautta hauiksen repeämisen jälkeen.
Tämä polven jänteen mikrokuitujen tulehdus vaikutti hänen suoritukseensa Brasilian vuoden 2014 MM-kisoissa, koska hän ei levännyt lääkärien suositusten mukaisesti. Toisaalta Real Madridissa palautumisaika oli 17 päivää, toisin sanoen Ronaldo menetti vain 2 virallista ottelua.
5. Polven nivelrikko
Seuraava vakava loukkaantuminen tapahtui heinäkuussa 2016. Silloin Ronaldo kärsi vakavasta vasemman polven nivelrikosta. Tämä tapahtui kun polvinivel kallistui sisäänpäin äkillisesti ja voimakkaasti.
Tämän seurauksena Portugalin ja Real Madridin historian paras maalintekijä joutui pysymään pois kentältä 59 päivää (3 virallista ottelua).
6. Reisivammat
Vuoden 2020 Euro -karsintakilpailussa Cristiano Ronaldo kärsi jälleen uuden alaraajavamman.
Silloin hänen oikean reitensä taivuttajat antautuivat periksi ottelussa Serbiaa vastaan, mikä pakotti hänet lähtemään kentältä, kun ottelun ensimmäisestä puoliskosta oli kulunut vain 30 minuuttia.
Loukkaantuminen tapahtui keskikenttäpelaajan Rafa Silvan huonon syötön vuoksi, jonka Cristiano Ronaldo yritti pelastaa. Suunnan vaihtaminen täydeässä vauhdissa koitui tämän tähtihyökkääjän kohtaloksi.
Tässä tapauksessa palautumispäivien kokonaismäärä oli 14. Tuona aikana Juventuksen tähtipelaaja menetti kolme peliä.
7. Koronavirukseen liittyvä sairasloma
Lopuksi haluamme mainita Cristiano Ronaldon sairasloman COVID-19 virukseen sairastumisen vuoksi.
Virukseen sairastuminen vaikutti hänen suorituskykyynsä kaudella 2020-21, mikä johti 16 päivän intensiiviseen hoitoon ja 3 Italian Serie A -otteluun, joissa Andrea Pirlo ei voinut antaa hänen pelata.
Cristiano Ronaldon loukkaantumiset ja hänen elämäntapansa
Vaikka Cristiano Ronaldon kärsimät vammat osoittavatkin meille, että hän ei ole kone, hän on edelleen yksi parhaimmista pelaajista. Kaudesta 2003–2004, hän on pelannut jokaisella kaudella vähintään 35 peliä. Tämän lisäksi hänen keskimääräinen pelattujen pelien määrä kaudella on 46,3.
Kaikki tämä johtuu monien vuosien terveellisistä elintavoista, mukaan lukien seuraavat:
- Ei virvoitusjuomia. Vesi on Cristiano Ronaldon valinta.
- Hän ei nauti punaista lihaa tai pakastettuja tuotteita ruokavaliossaan.
- Hän asettaa etusijalle kanan ja kalan proteiininsaannissa.
- Ronaldo nukkuu viidet päiväunet vuorokaudessa. Ronaldo jakaa suositellut 7–8 tuntia unta viiteen lyhyempään unisykliin, jokainen 90 minuutin pituinen.
Aika näyttää päättyykö Cristiano Ronaldon jalkapalloura suuriin vammoihin. Sillä välin tilastot osoittavat, että hänen eläkkeelle siirtymisensä on vielä kaukana.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Bonilla U, Chavarría B y Grajales N. Tendinitis rotuliana (rodilla del saltador). Rev Med Cos Cen. 2016. Disponible en: https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=67661.
- Jensen I y Kramhøft M. Rotura distal del músculo bíceps femoral. Medicina y Ciencia en los Deportes. 1994. Disponible en: https://doi.org/10.1111/j.1600-0838.1994.tb00438.x.
- Correa J, Galván F, Muñoz E, López C, Clavijo M y Rodríguez A. Incidencia de lesiones osteomusculares en futbolistas profesionales. Revista Colombiana de Ortopedia y Traumatología. 2013. Disponible en: https://doi.org/10.1016/S0120-8845(13)70018-X.
- González J. Lesiones musculares y deporte. Rev Bras Med Esporte. 1998. Disponible en: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-86921998000200002&lng=en. https://doi.org/10.1590/S1517-86921998000200002.
- Cardero M. Lesiones musculares en el mundo del deporte. Revista de Ciencias del Deporte. 2008. Disponible en: http://e-balonmano.com/ojs/index.php/revista/article/view/24.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.