Alaselkäkivun hoito arnikki-kookosöljysalvalla
Alaselkäkipu, joka tunnetaan myös noidannuolena, on epämiellyttävää kipua alaselän alueella. Normaalisti voimakkaaseen kipuun liittyy myös tulehdusta. Yleisin alaselkäkivun syy on ikääntymisen aiheuttama lihasten rappeutuminen. Tässä artikkelissa kerromme, miten alaselkäkivun hoito onnistuu edullisen ja helppovalmisteisen salvan avulla.
Mitä on alaselkäkipu?
Sekä naiset että miehet voivat kärsiä alaselkäkivusta, ja sitä ilmenee yleensä 30 ja 50 ikävuoden välillä. Kipu sijaitsee suunnilleen munuaisten korkeudella ja se on yksi yleisimmistä lääkärikäyntien ja työpoissaolojen syistä.
Alaselkäkivun pääasialliset aiheuttajat ovat luiskahtanut välilevy tai selkänikamien rappeuma, joka pahenee iän myötä.
Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä heikompia ovat luumme, sitä jäykempiä olemme ja sitä heikommaksi lihaksemme muuttuvat. Samaan aikaan selkärangan välilevyt menettävät nestettä ja notkeutta eivätkä ole enää niin hyvin suojassa.
Mitkä ovat alaselkäkivun syyt?
Alaselkäkipuun on monia eri syitä, jotka usein liittyvät ikään.
Yksi yleinen syy on lihasten heikkeneminen. Joskus ponnistelu raskaan esineen nostamiseksi saa lihakset venymään, ja tämä voi aiheuttaa ongelmia esineiden nostamisessa tai jopa kävelyssä.
Myös muut syyt voivat aiheuttaa alaselkäkipua:
- Iskias, joka ilmenee voimakkaana kipuna jalassa, voi aiheuttaa alaselkäkipua.
- Spondylolisteesi, jossa selkänikama siirtyy selän alaosassa. Tämä voi aiheuttaa selän epävakautta ja vaarantaa hermot.
- Osteoartriitti alaselässä, jossa välilevyt kuluvat. Tämä aiheuttaa tulehdusta ja alaselän epävakautta. Vaiva johtaa kipuun, tulehdukseen ja epämukavuuteen alaselässä. Se voi aiheuttaa monissa tapauksissa myös iskiasta.
- Muita yleisiä syitä ovat murtumat selkärangassa, osteoporoosi, selkärangan syöpä, luiskahtanut välilevy, munuaistulehdukset, munuaiskivet, ongelmat naisten lisääntymiselimissä tai ongelmat raskauteen liittyen.
Onneksi alaselkäkivun hoito voi onnistua tehokkaasti myös luonnollisilla voiteilla.
Alaselkäkivun hoito arnikki-kookosöljysalvalla
Arnikki
Arnikilla on kipua lievittäviä ominaisuuksia, jotka rauhoittavat nyrjähdysten tai muiden lihasvammojen aiheuttamaa kipua. Se on myös tulehdusta hillitsevää ja auttaa vähentämään vammojen aiheuttamaa turvotusta johtuen yhdisteestä nimeltä helenaliini.
Antimikrobisten ominaisuuksiensa ansiosta arnikki hillitsee ärsytystä iholle levitettynä.
Arnikilla on myös kyky vilkastaa verenkiertoa. Tämä auttaa hoitamaan mustelmia ja vähentämään niiden muodostumista.
Kookosöljy
Kookosöljyn tyydyttyneet rasvat imeytyvät erittäin helposti kehoon.
Kookosöljyn koostumus sisältää lauriinihappoa, palmitiinihappoa, myristiinihappoa, oleiinihappoa ja linoleenihappoa. Se sisältää myös rautaa sekä E- ja K-vitamiineja, mistä syystä se on loistava ainesosa terveyden kannalta.
Lisäksi se on antimikrobista, sieniä tuhoavaa ja antibakteerista. Se jopa stimuloi immuunijärjestelmää ja sitä käytetään lihasrelaksanttina.
Arnikki- ja kookosöljystä saa valmistettua edullisen ja luonnollisen salvan helposti alaselkäkivun hoitoon. Mehiläisvahan lisääminen parantaa voiteen koostumusta ja auttaa sen levittämisessä.
Saatat pitää: Kookosöljyllä nuorekkaampi silmänympärysiho
Salvan resepti
Ainekset
- 3 rkl mehiläisvahaa
- 1 rkl kookosöljyä
- 2 rkl arnikkiöljyä
Valmistusohje
- Lämmitä mehiläisvahaa vesihauteessa.
- Kun se on sulanut, laita kattila matalalle lämmölle ja lisää arnikki- ja kookosöljy.
- Sekoita ainekset, ota lämpö pois päältä ja anna jäähtyä.
- Levitä salvaa hoitoa vaativalle alueelle kahdesti päivässä.
Ennen kuin menet, käy lukemassa: Luontaishoitoja kookosöljystä raskausarpiin
Jos kärsit alaselkäkivusta, on parempi hoitaa se ennen kuin vaiva pahenee. Kuten jo kerroimme, alaselkäkipuun voi olla monia syitä, mutta jokaiseen niistä löytyy oma hoitonsa.
Kun odotat lääkäriin pääsyä ja oikean hoidon saamista, voit sillä aikaa käyttää tätä salvaa kivun lievittämiseen. Se tehoaa erittäin nopeasti ja se on turvallinen ja luonnollinen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- M. ANTONIA DÍEZ GARCÍA, IZASKUN BEIKA MENTXACA, JUAN LUIS HERRERO ERQUÍÑIGO. Lumbalgia y ciática. Farmacia profesional. Vol. 17. Núm. 9. páginas 66-74 (Octubre 2003).
- Mariani, E & Oriani, G & Donarini, C & Guerrerio, T & Landoni, G & Grampella, D & Portalupi, Emanuela. (2009). Anthroposophical injectable Arnica montana extract in acute low back pain : A prospective study. European Journal of Integrative Medicine. 1. 239-240. 10.1016/j.eujim.2009.08.033.
- del Puerto Horta, Myrna & Casas Insua, Leivis & Cañete Villafranca, Roberto. (2013). Usos más frecuentes de Arnica montana. Revista Cubana de Plantas Medicinales. 18. 315-326.
- Waizel-Bucay J; Cruz-Juárez, M. Arnica montana L, planta medicinal europea con relevancia. [Documento en línea] Pp. 98- 109.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.