Afrikkalainen mango - hedelmä, joka mullisti dieetit

Afrikkalainen mango - hedelmä, joka mullisti dieetit

Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Ei ole oikeasti mitään järkeä elää nakertelemalla sellerin varsia. Meidän pitäisi nauttia syömisestä, se on sekä nautinto että välttämättömyys. Mutta jos haluat pudottaa muutaman ylimääräisen kilon, tässä on ratkaisu: Afrikkalainen mango antaa sinulle mahdollisuuden pudottaa 8-11 kiloa 4 viikossa. Kuulostaa uskomattomalta, eikö totta? Tutustutaan yhdessä afrikkalaisen mangon salaisuuksiin, se on nimittäin hedelmä, joka mullisti dieetit.

Hedelmä, joka mullisti dieetit

Afrikkalainen mango, jonka tieteellinen nimi on Irvingia gabonensis, on puu, joka on tyypillinen Länsi-Afrikassa ja joka kasvaa 25-40 metriä korkeaksi ja on erittäin arvokas sen ravitsemuksellisten ja lääkitsevien ominaisuuksien ansiosta. Vaikka se on juuri saapunut Espanjaan ja Etelä-Amerikkaan, sen kasvualueen asukkaat ovat käyttäneet sitä yli 200 vuotta tuoreena sekä keiton saostamiseen.

Tämän hedelmän siemen tunnetaan dika-pähkinöinä tai nimellä ogbono. Antropologisten tutkimusten mukaan nämä ihmiset eivät käytä afrikkalaista mangoa ainoastaan ruokana, vaan sillä myös hoidetaan keltakuumetta ja sitkeää ripulia. Mielenkiintoisin asia on, että siitä on suuri apu metsästysretkillä, koska se vähentää näläntunnetta.

Mutta mietitkö nyt sen vaikutusta ihmisten painoon?

Afrikkalainen mango on tutkittu läpikotaisin, koska sen ominaisuudet ovat stimuloineet monien tiedemiesten uteliaisuutta. Tähän päivään mennessä on julkaistu kolme tutkimusta, joissa on sama pääasiallinen lopputulos:

Afrikkalainen mango auttaa sinua vähentämään painoa!

Kahdessa tutkimuksista valittiin sattumanvaraisesti 2 ryhmää henkilöitä, jotka tarvitsivat painonpudotusta. He söivät tietyn määrän afrikkalaista mangoa tai placeboa riippuen siitä kumpaan ryhmään kuuluivat 4-10 viikon ajanjakson ajan kukin, muuttamatta päivittäisiä rutiinejaan.

Kun tutkimukset päättyivät, ne tutkimukseen osallistuneista, jotka olivat syöneet irvingia gabonensista 30 minuuttia ennen aterioitaan, onnistuivat vähentämään 5.6 % kehonsa painosta (10 kiloa toisen tutkimuksen tapauksessa) verrattuna placebo-ryhmän tulokseen, joka oli 1 %.

Tutkimuksessa havaittiin myös kolesterolin ja glukoositasojen vähentymistä veressä. Kolmannessa tutkimuksessa  käytettiin afrikkalaisen mangon uutetta, IGOB131:ta, jota ruiskutettiin hiiriin ja tarkkailtiin, kuinka se esti rasvan varastoitumista soluihin.

Viime aikoina, näiden tutkimustulosten sekä satojen ihmisten positiivisten palautteiden seurauksena, monet yritykset ovat alkaneet valmistaa irvingia gabonensis -uutetta sisältäviä kapseleita. Esittelemme seuraavaksi sen etuja.

Afrikkalaisen mangon edut

Ideaali-paino

 • Merkittävä painon pudotus: 3 kilogrammasta ensimmäisellä viikolla 11 kilogrammaan neljännellä viikolla
 • Auttaa polttamaan rasvaa
 • Aineenvaihdunnan kiihtyminen
 • Vähentää kolesterolitasoja, erityisesti LDL:n osalta
 • Vakauttaa veren sokeritasoja
 • Vähentää ruokahalua: tämä johtuu sen korkeasta kuitupitoisuudesta
 • Antioksidanttiset ominaisuudet
 • Auttaa eliminoimaan myrkkyjä
 • Tehokas ravintolisä: tämä johtuu siitä, että se sisältää B-vitamiinia
 • Säännöllistää leptiinin aktiivisuutta: vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen

Uskomatonta, eikö totta? Haluat varmasti kokeilla, mutta ensin sinun täytyy tietää muutamia asioita.

Mitä minun pitäisi tehdä?

On muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, jos aiot ostaa ja syödä afrikkalaista mangoa:

1. Vain siemen

Muista, että kapseleiden valmistuksessa on käytetty ainoastaan afrikkalaisen mangon siementä, joten älä tule huijatuksi. Sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota IGOB131:n pitoisuuteen uutteessa, jota ostat. Muista, että sen tehokkuutta testattiin tutkimuksessa ja tämän hoidon hyvät tulokset olivat riippuvaisia käytetyn seoksen laadusta.

2. Ravintolisä

Afrikkalainen mango on terveellinen ravintolisä, jonka vaikutus ruokahaluusi saa sinut syömään vähemmän ja näin ollen päiväsi jokaisessa kuudessa ateriassa on vähemmän kaloreita. Juo paljon vettä ja jos voit, harrasta hieman liikuntaa.

3. Syö sitä ennen aterioita

On havaittu, että uutekapseli tehoaa nopeammin, jos se otetaan 30 minuuttia ennen aterioita vesilasillisen kera.

4. Seuraa valmistajan ohjeita

Vaikka se on luonnollinen tuote, huomio pakkauksessa mainitut suositellut annokset, koska ne riippuvat uutteen puhtauden prosenttipitoisuudesta. Seuraa ohjeita ja tulet saamaan hyviä tuloksia.

5. Varo huijauksia

On aina mahdollista tulla huijatuksi, kun ostat tuotteita internetin kautta. Tuote voi olla joko huonolaatuista, johon on käytetty mitä mangoa tahansa ja joka ei ole tehokasta, tai voi olla ettei myynnissä olevaa tuotetta ole edes olemassa. Voit aina tilata sitä liikkeistä, joista voit noutaa tuotteet sekä välttää sivustoja, joissa on hulluja tarjouksia.

Onko tällä tuotteella joitakin sivuvaikutuksia?

mangoviipaileita

Yksinkertaisesti: ei. Kuten millä tahansa muulla uudella ruualla, jota lisäät ruokavalioosi ja joka aiheuttaa muutoksia aineenvaihduntaan, myös afrikkalaisella mangolla voi olla sivuvaikutuksia, jotka kestävät vain muutamia päiviä. Älä huoli. Ne ovat tässä:

Afrikkalainen mango ja sivuvaikutukset

 • Päänsäryt: Ne tarkoittavat yleensä sitä, että sinun täytyy juoda enemmän vettä ja että veren sokeritasot ovat matalat.
 • Ilmavaivat: Johtuvat aineenvaihdunnan kiihtymisestä.
 • Unettomuus: Tämä aiheutuu lisääntyneestä energiatasosta. Se on ongelma, joka häviää lyhyessä ajassa.
 • Pahoinvointi: Se on harvinaista, mutta saattaa johtua kaloreiden saannin vähentymisestä, mikä taas johtuu ruokahalun vähenemisestä.

Viimeiset vinkit

Nyt tiedät positiivisista ja negatiivisista vaikutuksista, joita afrikkalaisella mangolla voi olla elämääsi. Tämä voi olla vastaus, jota olet odottanut sinulle jo pitkän ajan: luonnollinen, halpa ja tehokas tuote. Lopullinen valinta on sinun, ota ohjakset käsiisi ja anna itsellesi mahdollisuus pudottaa ylimääräistä painoasi. Valitse afrikkalainen mango ja voit saavuttaa sen.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Morales, D., et al. Caracterización del “Irvingia Gabonensis” con el propósito de determinar sus funciones farmacológicas como un posible tratamiento para la obesidad y una comparación bibliográfica de las propiedades terapéuticas del “Silybum Marianum. Universidad iberoamericana, Costa Rica, 2018
 • Ngondi, J. L., Oben, J. E., & Minka, S. R. (2005). The effect of Irvingia gabonensis seeds on body weight and blood lipids of obese subjects in Cameroon. Lipids in health and disease4, 12.
 • Saúco, V. El cultivo del mango. Mundi-Prensa Libros, 2009.
 • Sergent, E. El cultivo del mango (” Mangifera indica” L.): botánica, manejo y comercialización. Vol. 72. CDCH UCV, 1999.
 • Sun, J., & Chen, P. (2012). Ultra high-performance liquid chromatography with high-resolution mass spectrometry analysis of African mango (Irvingia gabonensis) seeds, extract, and related dietary supplements. Journal of agricultural and food chemistry60(35), 8703-9.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.