8 graviolan terveyshyötyä

huhtikuu 26, 2017
Graviola eli guanabana sisältää vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat suojelemaan hermostoa ja vahvistavat luita. Kokeile tätä eksoottista hedelmää!

Graviola on trooppinen hedelmä, jolla on happamanmakea maku. Graviola sisältää uskomattoman määrän tärkeitä ravintoaineita, ja sitä suositellaankin nautittavaksi säännöllisesti sen terveyshyötyjen takia. Graviola on alunperin kotoisin Etelä-Amerikan mantereelta, jossa muinaiskansat kasvattivat sitä ravinnokseen ja hyödynsivät hedelmän lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Hedelmää kasvatetaan nykyisin myös muilla trooppisilla alueilla, etenkin Aasiassa. Graviolalla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, joista kannattaa olla tietoinen. Graviolaa voidaan käyttää jälkiruuissa, smoothieissa ja muissa makeissa herkuissa. Suomessa graviolaa ei välttämättä ole helposti saatavilla, mutta ulkomaanmatkoilla sitä kannattaa kokeilla.

Haluatko tietää enemmän graviolan terveyshyödyistä? Jatka lukemista!

Suositeltua lukemista: 8 elimistölle hyödyllisintä hedelmää

1. Graviola vahvistaa immuniteettia

punasolut

 

Graviolan sisältämät ravintoaineet tehostavat kehon puolustusjärjestelmän toimintaa, sillä 100 grammaa tätä hedelmää sisältää jopa 20 mg C-vitamiinia. C-vitamiini lisää vasta-aineiden määrää elimistössä ja tappaa nopeasti kehoon tunkeutuvat bakteerit ja virukset.

Graviolan säännöllinen nauttiminen ehkäisee riskiä sairastua erilaisille tulehdustaudeille ja se pitää elimistön terveenä ja toimivana.

2. Lisäenergiaa graviolasta

Jos kärsit uupumuksesta tai kroonisesta väsymyksestä, on syytä keskittää huomio hetkeksi graviolaan. Voit lievittää uupumuksen oireita nauttimalla muutaman annoksen graviolaa päivittäin.

Graviola sisältää runsaasti fruktoosia eli hedelmäsokeria, joka antaa keholle annoksen lisäenergiaa ilman haittavaikutuksia. Lisäksi tästä hedelmästä saa terveellisiä hiilihydraatteja, jotka pitävät olon kylläisenä ja ylläpitävät psyykkistä ja fyysistä voimaa.

Suositeltua lukemista: Graviola-hedelmä stimuloi vastustuskykyä ja suojaa maksaa

3. Graviolan vaikutus ehkäisee syöpää

syöpäsolu

 

Tällä hedelmällä on antikarsinogeeninen vaikutus, jolla voidaan ehkäistä syövän kehittymistä ja leviämistä. Hedelmän sisältämät antioksidantit ehkäisevät oksidatiivisia vaurioita soluissa, ja tämän lisäksi antioksidantit hyökkäävät suoraan kasvaimia aiheuttavia soluja vastaan.

Graviolan on todettu lievittävän 12 erilaista syöpäsairautta; näihin kuuluvat mm. paksusuolen syöpä, rintasyöpä ja keuhkosyöpä. Graviolan nauttiminen ei aiheuta sivuvaikutuksia sairaillakaan ihmisillä, joten sitä voi nauttia turvallisesti myös lääkehoidon aikana.

Muistathan, ettei graviolalla tai muilla luonnontuotteilla tule koskaan korvata lääkärin määräämiä lääkkeitä ja muita hoitoja, vaan se soveltuu lähinnä ravintolisäksi syöpähoitojen aikana. Graviola voi tukea syöpähoitojen tehokkuutta ja parantaa kehon immuniteettia.

Suositeltua lukemista: 9 tapaa ehkäistä syöpäsairauksia

4. Graviola suojaa hermostoa

Graviola sisältää runsaasti B-vitamiineja, minkä johdosta sen säännöllinen nauttiminen tuo mukanaan monia positiivisia vaikutuksia hermostolle. B-vitamiinit kiihdyttävät verenkiertoa ja edesauttavat verenkiertoelimistön toimintaa. Hedelmän sisältämä B2-vitamiini säätelee hermoston toimintaa ja kohentaa kognitiivisia toimintoja.

5. Graviola suojelee luustoa

luusto

 

Graviolalla on huomattavan positiivinen vaikutus luustoon ja niveliin, ja tästä syystä sitä suositellaankin usein naisille, lapsille ja vanhuksille.

Graviola sisältää fosforia ja kalsiumia, jotka auttavat vahvistamaan luita ja hampaita. Näin ehkäiset esimerkiksi vaihdevuosien jälkeisen osteoporoosin ja pidät luuntiheyden korkealla – tämä vähentää riskiä luunmurtumille ja nivelvaurioille.

Kärsitkö vaihdevuosioireista? Lue: Hoida vaihdevuosioireita luonnollisesti

6. Hedelmä parantaa ruuansulatuksen toimintaa

Jos kärsit ruuansulatusvaivoista, voi apu tähän löytyä graviolasta. Lisäämällä graviolaa ruokavalioosi, huomaat pian sen positiivisen vaikutuksen vatsan ja suoliston toimintaan. Graviola sisältää kuitua ja tärkeitä ravintoaineita, jotka suojaavat ja vahvistavat suoliston tärkeää, luonnollista bakteerikantaa. Samalla hedelmän sisältämät ainekset ehkäisevät pahanlaatuisten bakteerien liikakasvua ja siitä aiheutuvia ongelmia.

Kuitu helpottaa suolen toiminnan säännöllistämistä ja ehkäisee ummetusta. Lisäksi kuitu helpottaa jätteen liikkumista suolessa ja tehostaa rasvojen ja proteiinien sulamista.

7. Graviolan kipua ehkäisevä vaikutus

selkäsärky

 

Luontaista graviolamehua nauttimalla ehkäiset kipua ja tulehdusreaktioita. Tämä auttaa rauhoittamaan yleisiä kiputiloja, kuten päänsärkyä, lihasarkuutta ja kramppeja.

Jos haluat käyttää graviolaa kivunlievitykseen, suosittelemme nauttimaan lasillisen graviolamehua 2-3 kertaa päivässä. Muista myös nauttia terveellistä ja monipuolista ravintoa, venyttele säännöllisesti ja tee rentoutusharjoituksia.

8. Graviola ehkäisee korkeaa verenpainetta

Korkeasta verenpaineesta kärsivät voivat käyttää graviolaa verenpaineen kontrollointiin. On suositeltavaa nauttia graviolaa monta annosta viikossa tähän tarkoitukseen.

Graviola ehkäisee nesteiden kertymistä ja siitä aiheutuvaa turvotusta, ja samalla se kiihdyttää verenkiertoa ja rentouttaa verisuonia, jolloin paine laskee ja sydämen kuormitus vähenee.

Suositeltua lukemista: 4 parasta vihersmoothieta korkean verenpaineen hoitoon

Nyt kun olet tietoinen tämän eksoottisen hedelmän terveysvaikutuksista, voit etsiä sitä käsiisi aasialaisista ruokakaupoista tai ulkomaanmatkoilla. Nauti hedelmä mehuna tai sinällään, tai lisää sitä smoothieen tai jälkiruokiin. Tapoja on monia. 

UUTISIA VERKOSSA