6 jalkojenhoitovinkkiä, joilla jalat näyttävät aina täydellisiltä
Täydellisten jalkojen saaminen on oikeastaan helpompaa kuin luuletkaan. Huolehdi jaloistasi säännöllisesti, ja ota avuksesi nämä parhaat jalkojenhoitovinkit – niiden avulla jalkasi näyttävät aina täydellisiltä!
Jatka lukemista saadaksesi tietää enemmän.
Parhaat jalkojenhoitovinkit
Pyri pitämään jalkasi kuivina
Tämän saavuttamiseksi pidä nämä yksinkertaiset askeleet mielessäsi:
- Aina kun mahdollista, käytä luonnollisista, hengittävistä materiaaleista valmistettuja kenkiä.
- Jos mahdollista, älä käytä samoja kenkiä liian montaa päivää putkeen.
- Kuivaa jalkasi aina suihkun jälkeen estääksesi sientä kasvamasta.
2. Leikkaa kyntesi oikealla tavalla
Tapa jolla leikkaat kyntesi on todella tärkeä ehkäistäksesi sisäänkasvaneita varpaankynsiä. Estääksesi kynsien sisäänkasvun, noudata seuraavia suosituksia:
- Leikkaa kyntesi suoraan, älä pyöreästi.
- Älä leikkaa niitä liian lyhyiksi tai se voi aiheuttaa infektion tai sisäänkasvaneita varpaankynsiä.
- Älä poista kynsinauhaa. Jos se on täysin välttämätöntä, työnnä niitä taaksepäin kohti kynnen alaosaa erityisellä kynsinauhaveitsellä.
3. Hoida sisäänkasvaneet varpaankynnet
Joskus vaikka yrittäisitkin kovasti, sisäänkasvaneita varpaankynsiä on mahdotonta välttää. Parhaimmat jalkojenhoitovinkit kehottavat noudattamaan näitä vinkkejä:
- Laita jalkasi lämpimään veteen 15-20 minuutin ajaksi. Lisää 1 rkl suolaa jokaista vesilitraa kohden ja se tulee desinfioimaan jalkasi.
- Käytä hammaslankaa apukeinona kyntesi kevyeen nostamiseen: sillä tavalla voit puhdistaa vahingoittuneen alueen antiseptisellä puhdistusliinalla ja levittää rasvaa nopeuttamaan paranemisprosessia.
- Toista tätä menetelmää kunnes kynsi on jälleen terve. Jos kuitenkin huomaat kynnen ympäristön muuttuvan punaiseksi tai tulehtuneeksi, älä tee omaa diagnoosia vaan soita lääkärille.
4. Jalkojenhoitovinkit ruokasoodalla
Ei ole mitään parempaa kuin jalkojesi hoitaminen tällä ruokasoodaa sisältävällä jalkakylvyllä, joka on ratkaisu terveen näköisten jalkojen ja pehmeiden kantapäiden saamiseksi.
- Jotta se olisi niin tehokasta kuin vain mahdollista, sinun täytyy tehdä se kerran viikossa 15-20 minuutin ajan.
- Voit käyttää lisäainesosia, kuten suolaa, eteerisiä öljyjä ja yrttiuutteita.
- Jalkakylvyssä liottamisen jälkeen käytä hohkakiveä tai kuorintavoidetta jalkojesi kuolleen ihon poistamiseksi.
5. Kosteusvoide
Vaikka et ehkä uskokaan sitä, on kosteusvoide aivan yhtä tärkeää jaloillesi kuin se on käsillesi ja kasvoillesi. On tärkeää ettet unohda sitä!
- Valitessasi kosteusvoidetta, suosi tuotteita jotka sisältävät ihoa siloittavia ja pehmentäviä ainesosia, kuten silikoniöljyä, lanoliinia ja vaseliinia sekä kosteuttavia ainesosia kuten glyseriiniä ja lesitiiniä.
- Vältä tällaisen voiteen levittämistä varpaidesi väliin, sillä se voi aiheuttaa jalkasienen kasvua.
6. Hiero jalkojasi
Jalkahieronnat ovat hyödyllisiä muutamasta syystä, verenkierron aktivoinnista väsymyksen lievittämiseen sekä terveiden jalkojen ylläpitoon.
- Se vie vain 5 minuuttia päivässä. Voit myös käyttää jaloille erityisesti suunniteltua hierojaa.
- Voit myös rullata jalkojasi maassa käyttäen tennispalloa tai mitä tahansa muuta pyöreää esinettä auttaaksesi verenkierron aktivoimisessa.
7. Kuori jalkasi
Aivan kuten kuorit kasvojasi, pitäisi sinun tehdä samoin jalkojesi kohdalla. Sen voi tehdä helposti molemmissa tapauksissa.
- Sekoita hieman vartaloöljyä ja pari ruokalusikallista sokeria kulhossa.
- Levitä sitä jaloillesi tai muulle kuorittavalle alueelle.
- Tekemällä näin kosteutat kantapääsi ja autat kuolleiden solujen poistossa johtuen sokerin ihollesi luomasta kitkasta. Se on helppoa ja halpaa!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Huynh, M., Sheehan, M. P., Chung, M., Zirwas, M., & Feldman, S. R. (2014). Feet. In Clinical Handbook of Contact Dermatitis: Diagnosis and Management by Body Region. https://doi.org/10.1201/b17721
- Verdier-S??vrain, S., & Bont??, F. (2007). Skin hydration: A review on its molecular mechanisms. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00300.x
- Lookabill, S. K., Dulaney, A. R., Shepherd, G., & Kerns, W. P. (2017). Sodium bicarbonate. In Critical Care Toxicology: Diagnosis and Management of the Critically Poisoned Patient. https://doi.org/10.1007/978-3-319-17900-1_169
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.