5 mehujuomaa turvotuksen ja ilmavaivojen selättämiseen
Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas
Vatsa on yksi elimistön herkimmistä alueista, ja se tulehtuu ja ärsyyntyy helposti ruoka-aineiden vaikutuksesta. Vatsan turvotus ja oireilu on yleistä etenkin ruoka-aineyliherkkyyksistä, PMS-oireista, ummetuksesta ja ilmavaivoista kärsiville. Tässä artikkelissa esittelemme viisi mehujuomaa turvotuksen ja ilmavaivojen selättämiseen.
Turvotus tekee olon epämukavaksi ja raskaaksi, ja lisäksi se saa vatsan näyttämään pullottavalta. Onneksi turvotusta voi hoitaa luonnollisesti ja hellävaraisesti, sillä monet luonnonaineet sopivat hyvin vatsavaivojen hillitsemiseen. Samalla ehkäiset kiusallisia ilmavaivoja.
Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet viiden todistetusti tehokkaan juoman valmistamiseen, joissa yhdistyy monen eri hedelmän hoitava vaikutus. Näillä juomilla palautat vatsan tasapainon, poistat turvotuksen ja ehkäiset ruansulatusvaivat. Katsotaanpa, mitkä ovat nämä mehujuomat turvotuksen ja ilmavaivojen selättämiseen.
5 mehua ilmavaivojen selättämiseen ja turvotuksen helpottamiseen
Aloe vera- mehu
Aloe veralla on monia lääkinnällisiä vaikutuksia, ja se sopii ruuansulatuksen avittajaksi. Aloella on lievästi laksatiivinen vaikutus, joka tehostaa suoliston normaalia toimintaa ja ehkäisee ruuansulatusprosessin aikana syntyvien suolikaasujen liiallisen kertymisen. Aloe auttaa pitämään suoliston puhtaana ja toimivana.
Ainekset
- Desi aloe vera -geeliä
- Yhden sitruunan mehu
- 15 ml nestemäistä lehtivihreää
- 100 ml vettä
Valmistus
- Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi juomaksi.
- Nauti tyhjään vatsaan ja anna juoman imeytyä vähintään puoli tuntia ennen aamiaisen nauttimista.
Suositeltua lukemista: Tehokkaasti lääkitsevä aloe vera -mehu
Papaija, kaura ja pellavansiemen
Nämä kolme ainesta muodostavat herkullisen ja ravinteikkaan mehun, joka sisältää paljon kuitua, vitamiineja, antioksidantteja ja entsyymejä, jotka parantavat ruuansulatuksen toimintaa, ehkäisevät ummetusta ja vähentävät turvotusta.
Lisäksi juoma täyttää vatsaa, pitää nälän loitolla ja antaa elimistölle runsaasti ravinteita. Juoma sopiikin osaksi laihduttajan ruokavaliota.
Ainekset
- 140 g paloiteltua papaijaa
- 1 rkl pellavansiemeniä
- 500 ml vettä
- 2 rkl kaurahiutaleita
- Pieni tilkka hunajaa, älä käytä sokeria
Valmistus
- Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen, anna juoman sekoittua muutaman minuutin ajan. Älä siivilöi vaan nauti sellaisenaan.
- Nauti juomaa joka päivä viikon ajan tyhjään vatsaan, pidä viikon tauko ja toista hoitokuuri.
Ananas, greippi ja vihreä tee
Kun suolistoon kertyy kuona-aineita ja ruuansulatus hidastuu, se voi johtaa moniin erilaisiin ongelmiin, kuten turvotukseen, ilmavaivoihin ja yleiseen epämukavuuteen.
Tämä luonnollinen mehu yhdistää sitrushedelmien edut ja vihreän teen virkistävän ja uudistavan vaikutuksen. Tällä juomalla puhdistat suolistoa tehokkaasti.
Ainekset
- 115 g murskattua ananasta
- Yhden sitruunan mehu
- Yhden greipin mehu
- 250 ml vihreää teetä
- Hunajaa
Valmistus
- Lisää ananas, greippi ja vihreä tee tehosekoittimeen.
- Lisää sitruunamehu ja hunajaa, mikäli juoma kaipaa makeutusta. Nauti tyhjään vatsaan 21 peräkkäistä päivää.
Porkkana, valkosipuli ja sinimailanen
Suolistoon kertyvät myrkyt ja kuona-aineet voivat aiheuttaa turvotusta, ilmavaivoja, ruuansulatusongelmia ja muita vaivoja.
Tämä juoma poistaa kaikki kuona-aineet suolistosta ja tehostaa hyvälaatuisten bakteerien kasvua – kokeile siis sitä turvotuksen ja ilmavaivojen selättämiseen.
Ainekset
- 200 ml porkkanamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 selleritanko
- Kourallinen sinimailasta
Valmistus
- Pese ja kuori muutama porkkana ja mehusta ne. Huuhtele selleri ja mehusta myös se. Kaada mehut tehosekoittimeen ja lisää valkosipuli ja sinimailanen.
- Anna juoman sekoittua muutaman minuutin ajan ja nauti siivilöimättä.
- Nauti juoma tyhjään vatsaan, odota vähintään 2 tuntia ennen aamiaisen nauttimista. Näin juoma saa sulaa rauhassa.
Omena ja luumu
Kuitu on tärkeä osa ruuansulatusjärjestelmän toimintaa ja suoliston liikkeitä. Kuitu helpottaa ulosteen etenemistä suolessa ja ehkäisee ummetusta. Kuitu myös pitää vatsan täysinäisenä pidempään.
Tässä mehussa yhdistyy omena ja luumu, joista kumpikin sisältää kuitua. Juomaa nauttimalla ehkäiset turvotusta, ummetusta, ilmavaivoja ja pidät vatsan litteänä.
Ainekset
- 5 tuoretta luumua
- Puolikas omena kuorineen
- 240 ml vettä
- Hunajaa
Valmistus
- Poista luumujen kivet ja paloittele. Poista omenan siemenkota, älä kuori omenaa. Lisää paloiteltu luumu ja omena tehosekoittimeen, kaada perään vesi. Sekoita tasaiseksi ja nauti välittömästi.
- Voit lisätä hunajaa mehuun, mikäli se kaipaa mielestäsi makeutusta. Nauti juoma tyhjään mahaan ja anna sen vaikuttaa 40 minuuttia ennen ateriointia.
Huomioi nämä!
Jos kärsit turvotuksesta säännöllisesti, kannattaa sinun muuntaa ruokavaliotasi. Joskus turvotus johtuu nauttimistamme ruoka-aineista, ja nauttimalla terveellistä ravintoa voi sen ehkäistä suhteellisen helposti. Vältä etenkin näitä:
- Punainen liha
- Makkarat
- Maitotuotteet
- Sokeri
- Valkoiset jauhot
Jos ongelmat jatkuvat ruokavaliomuutoksista huolimatta, kannattaa sinun jutella asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri voi määrätä sinulle allergiatestejä, joilla voidaan määrittä ruokayliherkkyydet. Joskus oireilu voi johtua muustakin, joten pitkittyneistä oireista kannattaa aina mainita lääkärille.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Alara, O., Abdurahman, N., & Alara, J. (2020). Carica papaya: comprehensive overview of the nutritional values, phytochemicals and pharmacological activities. Advances in traditional medicine, 1-31. https://link.springer.com/article/10.1007/s13596-020-00481-3
- Clínica Mayo. (2024). 10 great health foods. Clínica Mayo. Consultado el 28 de marzo de 2024. https://www.mayoclinic.org/es/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/10-great-health-foods/art-20546837?s=2
- Cockerell, K., Watkins, A., Reeves, L., Goddard, L., Lomer, M. (2012). Effects of linseeds on the symptoms of irritable bowel syndrome: a pilot randomised controlled trial. Journal of human nutrition and dietetics, 25(5), 435–443. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22690855/
- Herp, B. (2013). Cómo curan los zumos verdes. Beneficios de la clorofila y los alimentos crudos para la salud. RBA Libros.
- Kaulmann, A., Legay, S., Schneider, Y., Hoffmann, L., Bohn, T. (2016). Inflammation related responses of intestinal cells to plum and cabbage digesta with differential carotenoid and polyphenol profiles following simulated gastrointestinal digestion. Molecular Nutrition & Food Research, 60(5), 992–1005. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26990368/
- Mahendran, G., Verma, S., Rahman, L. (2021). The traditional uses, phytochemistry and pharmacology of spearmint (Mentha spicata L.): A review. Journal of Ethnopharmacology, 278. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34087400/
- Mazieiro, R., Frizon, R. R., Barbalho, S. M., & Goulart, R. D. A. (2018). Is curcumin a possibility to treat inflammatory bowel diseases?. Journal of medicinal food, 21(11), 1077-1085. https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2017.0146
- Nagpal, R., Kaur, V., Kumar, M., Marotta, F. (2012). Effect of Aloe vera juice on growth and activities of Lactobacilli in-vitro. Acta bio-medica : Atenei Parmensis, 83(3), 183–188. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23762993/
- Panahi, Y., Khedmat, H., Valizadegan, G., Mohtashami, R., Sahebkar, A. (2015). Efficacy and safety of Aloe vera syrup for the treatment of gastroesophageal reflux disease: a pilot randomized positive-controlled trial. Journal of Traditional Chinese Medicine, 35(6): 632-636. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0254627215301515
- Pérez, S., Navajas, B., López, A., Hinojosa, D., Pastoriza, S., Rufián, J. (2021). Green Tea and Its Relation to Human Gut Microbiome. Molecules (Basel, Switzerland), 26(13). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34206736/
- Ruxton, C., & Myers, M. (2021). Fruit Juices: Are They Helpful or Harmful? An Evidence Review. Nutrients, 13(6), 1815. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34071760/
- Stevens, Y., Rymenant, E., Grootaert, C., Camp, J., Possemiers, S., Masclee, A., Jonkers, D. (2019). The Intestinal Fate of Citrus Flavanones and Their Effects on Gastrointestinal Health. Nutrients, 11(7). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6683056/
- Srinivasan, K. (2007). Black Pepper and its Pungent Principle-Piperine: A Review of Diverse Physiological Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47(08), 735-748. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408390601062054
- Yang, X., Gil, M., Yang, Q., Tomás-Barberán, F. (2021). Bioactive compounds in lettuce: Highlighting the benefits to human health and impacts of preharvest and postharvest practices. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 21(01), 4-45. https://ift.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1541-4337.12877
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.