Logo image
Logo image

4 keinoa poistaa syyliä sormista

2 minuuttia
4 keinoa poistaa syyliä sormista
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 16 marraskuuta, 2022

Jos haluat poistaa syyliä käsistäsi, voit ostaa lääkettä apteekista tai käydä lääkärillä, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää luonnollisia hoitokeinoja. Niistä ei tule sivuoireita ja ne ovat edullisia, mutta tarvitset hieman enemmän kärsivällisyyttä.

Kerromme tänään kuinka syyliä voi poistaa sormista luonnollisin hoitokeinoin. Hoito ei vie sen enempää aikaa kun käyttää valkosipulia, koiruohoa, banaania tai omenaviinietikkaa.

Perushoito

Jos haluat poistaa syylän yhdellä kerralla, käy ihotautilääkärillä. Syyliä voi poistaa kolmella tavalla ja ne ovat kaikki hyvin yleisiä: jäädyttämällä, polttamalla ja poistamalla laserilla. Hoidon valinta riippuu syylän sijainnista. Sormissa olevat syylät ovat yleensä tavallisimpia syyliä.

Syylät kannattaa poistaa heti kun huomaat sellaisen, vaikka se ei näyttäisi kovin vaaralliselta. Näin estät sitä leviämästä muualle kehoosi tai tarttumasta toisiin ihmisiin, etenkin niinkin helpoista paikoista kuin sormista.

Some figure

Luonnolliset tavat poistaa syyliä

1. Valkosipuli

Valkosipuli on yksi luonnon parhaista rohdoista, jota käytetään moneen vaivaan ja sillä voi myös poistaa syyliä sormista. Niitä saa kaikista ruokakaupoista. Valkosipulia käyttämällä et saa sivuoireita kuten lääkkeistä voi saada. Valkosipuli on luonnon paras antibiootti, se on tehokas ja antiseptinen.

  • Leikkaa pieni pala valkosipulia, syylän kokoinen pala. Ole tarkka palan koon kanssa, ettei se ole liian iso, sillä se voi ärsyttää tervettä ihoa syylän ympärillä.
  • Laita valkosipulin pala syylän päälle ja kiinnitä se laastarilla. Vaihda tämä vuorokauden välein kunnes syylä putoaa pois.
Some figure

2. Omenaviinietikka

Omenaviinietikkaa voi käyttää monen vaivan hoitoon, se on loistava luonnon rohto! Sitä käytetään myös kauneudenhoitoon ja kodin puhtaana pitämiseen.

Etikan happamuus, sen puhdistavat entsyymit ja ominaisuudet auttavat hoitamaan syylää. Näin voit poistaa syylän hellästi mutta tehokkaasti.

  • Kostuta pieni pumpulipallo etikassa ja laita se syylän päälle ennen nukkumaanmenoa.
  • Laita laastari pumpulin päälle ja jätä se yöksi vaikuttamaan.
  • Ota se aamulla pois ja pese kätesi vedellä. Toista hoito joka ilta kunnes syylä on kadonnut.

Tässä lisää syylistä: Hoida litteät syylät näillä viidellä kotikonstilla

3. Banaaninkuori

Ennen kuin heität banaaninkuoret pois, tiesitkö niiden hoitavista ominaisuuksista? Niissä on salisyylihappoa, joka hoitaa syyliä. Säästä pieni pala banaaninkuorta, sellainen joka ei ole liian kypsä eikä liian raaka.

  • Hiero kuoren sisäpuolta syylää vasten useita kertoja päivässä.
  • Jätä kuoren pala syylän päälle yön yli ja kiinnitä se laastarilla.
  • Hoidon pitäisi alkaa näyttämään tuloksia muutaman päivän kuluessa.
Some figure

4. Koiruoho

Koiruohoa on käytetty kiinalaisessa lääketieteessä jo pitkään hoitamaan syyliä moksaamalla. Moksausmenetelmiä on monia, muun muassa käytetään tötteröitä, joissa on kuivattua koiruohoa ja se laitetaan iholle ja käytetään lämpöä. Moksausta käytetään monen muunkin ongelman hoitoon.

Tämä hoitokeino poistaa syylän melkein samantien. Vain kiinalaisen lääketieteen ammattilaisen tulee tehdä moksausta. Moksauksen etu on se, että se on vähemmän aggressiivinen kuin ihotautilääkärin ja sairaaloiden keinot.

Nyt olet lukenut muutamista syylien luonnollisista hoitokeinoista, joten hoida syylät pois sormista jotta ne eivät lisäänny ja tartu muille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Yun Y., Shin S., Kim KS., Ko SG., Choi I. Explore (NY). Republic of Korea. Three Cases of Cutaneous Warts Treated With Moxibustion. (2016).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27234466

  • Pazyar N., Faily A. Dermatol Reports. Garlic in dermatology. (2011).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4211483/

  • Bohlooli S., Mohebipoor A., Mohammadi S., Kouhnavard M., Pashapoor S. Int J Dermatol. Pharmacology Department, Ardabil University of Medical Sciences. Comparative study of fig tree efficacy in the treatment of common warts (Verruca vulgaris) vs. cryotherapy. (2007).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17472688


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.