Luontaishoitoja poskiontelotulehdukseen

· huhtikuu 28, 2015

 

Poskiontelotulehdus on yksi yleisimmistä sairauksista, johon tuhannet ihmiset sairastuvat ympäri maailmaa. Se on ärsyttävä, väsyttävä ja melkein aina väärin diagnosoitu, jolloin se ei koskaan ”kokonaan” parane. Onneksi on myös luonnonmukaisia hoitoja, joilla voit päästä eroon tästä sitkeästä ongelmasta ja levätä ja hengittää jälleen kunnolla.

Mitä poskiontelotulehduksesta tulee tietää?

Perinteisen lääketieteen mukaan lääkäri määrää tautiin yleensä antibiootteja, dekongestantteja, särkylääkkeitä tai antihistamiineja. Joissakin tapauksissa saatetaan tarjota myös kirurgiaa, jotta nenäontelot saadaan toimintakuntoon. Äärimmäisyyksiin ei kuitenkaan välttämättä tarvitse mennä; ensin on parempi tietää, mitä vaihtoehtoja sinulla on.

poskiontelotulehdus2

Poskiontelotulehduksen yleisimpiä oireita ovat: päänsärky, tauoton nenän vuotaminen, kipu onteloissa, kuume, pahanhajuinen hengitys, punainen nenä, uupumus, silmä- tai hammaskipu, kasvojen kuumotus, vetiset silmät, yleinen huonovointisuus, nenäverenvuoto, yskä, hajuaistin heikkeneminen, tukkoinen nenä, kipu pureskellessa tai niellessä ja ongelmat äänenmuodostuksessa.

Kuinka ehkäistä poskiontelotulehdus

Kotihoitojen lisäksi on olemassa myös muutama keino jolla muuttaa elämäntapoja, keinot jotka voit ottaa päivittäiseen käyttöön taudin ehkäisyssä ja hoidossa.

Käytä esimerkiksi ilmankostuttimia kodissasi tai tuuleta usein (ikkunat auki) ja eliminoi näin pöly. Tämä auttaa ehkäisemään hyökkäyksiä, sillä suurin osa tulehdusta aiheuttavista bakteereista eivät viihdy kuivissa eikä puhtaissa ilmastoissa.

Voit myös avata nenäsi käyttämällä eukalyptuslehdillä maustettua vesihöyryä. Voit joko käyttää tähän tarkoitettuja koneita tai yksinkertaisesti keittämällä lehtiä kattilassa ja hengittämällä höyryä.

Jotkut ihmiset avaavat kuuman suihkun ja sulkevat kylpyhuoneen oven ja istuvat sitten höyryn täyttämässä huoneessa tai vaihtoehtoisesti menevät suihkuun.

Yksi vaihtoehto on myös kostuttaa pyyhe kuumalla vedellä ja asettaa se sitten kasvoille (älä kuitenkaan polta itseäsi).

Jos haluat nopean helpotuksen poskiontelotulehduksen oireisiin, laita eukalyptusöljyä kuumaan veteen ja levitä sitä kulmakarvojen alueelle tai poskipäille.

Sopiva ruumiinlämpö on myös hyvä säilyttää, varmista ettet ole kuumeinen tai kylmissäsi. Vältä aina kaikkea nenää ärsyttävää, kuten pesuaineita, tupakansavua, vahvoja hajuvesiä, hiuslakkaa tai höyryttäviä tuotteita.

Luontaishoitoja poskiontelotulehdukseen

Seuraava lista sisältää parhaat kotikonstimme tehokkaaseen ja luonnolliseen poskiontelotulehduksen hoitoon ja myös ehkäisee sitä ilmestymästä uudelleen vähään aikaan.

 • Eukalyptus: erinomainen sivuonteloiden tulehduksen hoitoon, saaden samalla ylimääräisen liman liikkeelle. Keitä kourallista eukalyptuslehtiä kattilassa, aseta pääsi kattilan yläpuolelle, peitä pää pyyhkeellä ja hengitä eukalyptushöyryä.
 • Salkoruusu: käytetään tappamaan baktereeja ja mikro-organismeja, jotka aiheuttavat poskiontelotulehdusta. Valmista uute ruokalusikallisesta salkoruusun kukkia ja kupillisesta vettä. Keitä kymmenen minuuttia. Nauti jopa neljä kupillista päivässä.

kamomilla

 • Kamomilla: hillitsevät tulehdusta antiseptisillä ominaisuuksillaan. Kamomillasta on siis hyötyä kahteen asiaan: se vähentää sivuonteloiden tulehdusta ja samalla tappaa bakteereja, jotka tulehdusta aiheuttaa. Liuota muutama tippa eteeristä kamomillaöljyä muutamaan litraan vettä ja hengittele muutaman kerran.
 • Auringonhattu: vahvistaa vastustuskykyä. Uutetta voi ostaa luonnontuotteena ja nauttia 1000 mg päivässä, viidellä eri kertaa.
 • Kissankynsi: tämä yrtti vahvistaa vastustuskykyä, jotta virukset ja bakteerit eivät pääse kehoon. Nauti muutama kupillinen uutetta, jonka voit valmistaa keittämällä ruokalusikallista tätä kasvia kuivattuna kupillisessa vettä. Keitä kymmenen minuuttia. Voi nauttia myös ravintolisänä.
 • Verijuuri: mainio hoito poskiontelotulehdukseen. Kaada 60 tippaa verijuuriuutetta litraan vettä. Kaada nestettä nenääsi esimerkiksi nenäkannulla. Älä niele.

inkivääri

 • Inkivääri: inkiväärijuuresta on paljon apua vastustuskykyä ajatellen. Valmista uute ruokalusikallisesta kuivattua inkivääriä ja kupillisesta vettä ja nauti kaksi kuppia päivässä. Halutessasi voi lisätä uutteeseen myös sitruunaa.
 • Sitruuna: sisältää paljon antibakteerisia ominaisuuksia. Nauti sitruunaa lämpimänä teenä, jolloin se helpottaa oloa sivuonteloissa ja laskee samalla kuumetta. Lisää ruokalusikallinen hunajaa sitruunauutteeseen tai kuten edellä, inkivääriä.
 • Sypressi: sypressipuun lehdet auttavat vähentämään tulehdusta sivuonteloissa ja pääsemään eroon ylimääräisestä limasta. Lisää kymmenen tippaa eteeristä sypressiöljyä kuumaan veteen ja hengitä höyryä.
 • Kataja: vähentää limaa ja sisältää antiseptisiä ominaisuuksia. Sopii kaikkiin hengitysteiden sairauksiin, myös poskiontelotulehdukseen. Lisää ruokalusikallinen katajanmarjoja veteen ja keitä vartti. Nauti useita kuppeja päivän aikana, makeuta tarvittaessa hunajalla.
 • Mänty: lisää eteeristä mäntyöljyä tai oksia kuumaan veteen ja hengitä höyryä. Mainio tapa onteloiden tulehduksen hoitoon.