6 virhettä kauneudenhoidossa

Jotkut kauneudenhoitorutiinit voivat saada aikaan päinvastaisia tuloksia kuin niiden on tarkoitus tuottaa – ne voivat nimittäin tehdä sinusta väsyneemmän ja kulahtaneemman näköisen. Tällaiset tottumukset ovat usein pieniä ja tiedostamattomia, sillä joskus on kyse vaikkapa meikin laittamisesta kasvoille kiireessä niin, että et kiinnitä lopputulokseen kovin suurta huomiota.

Voikin siis olla hyödyksi tehdä pieni tarkistus omien kauneudenhoitoon liittyvien rutiinien suhteen. Jos teet hiukan korjauksia tai poistat haitalliset tottumuksesi kokonaan, saat paremmin tuotua esiin luonnollisen kauneutesi – jatka siis lukemista, jotta voisit välttää kauneudenhoidon rutiineihin kuuluvat tavalliset virheet!

1. Hiukset pörröisinä ja silmäluomet turvonneina? Toimi näin!

Kauneudenhoidon virheet tummat silmänaluset

Joinakin päivinä sinulla ei ehkä ole aikaa suoristaa kihartuvia hiuksiasi, ja seurauksena voi olla tukan ärsyttävä laineille kääntyminen ja pörröisyys. Jos sen lisäksi et ole aamulla laittanut hyvälaatuista peitevoidetta tummien silmänalusten peittämiseksi, kasvosi voivat näyttää kulahtaneilta. Pörröisen tukan ja tummien silmänalusten seurauksena voikin olla melkoisen uupuneen näköinen peilikuva.

Miten vältät hiusten pörröisyyden ja silmänalusten tummuuden?

1. Hiusten kihartumisen tai pörröisyyden estäminen

  • Pese tukkasi ensin lämpimällä vedellä.
  • Laita sitten hiuksiisi 3 ml kookosöljyä hieroen sitä kunnolla sekä juuriin että pituuksiin (aina latvoihin asti). Anna öljyn vaikuttaa 10 minuutin ajan.
  • Pese tukkasi sitten kädenlämpöisellä vedellä (lähes viileäkin vesi käy).
  • Kuivaa hiuksesi kuivaajalla niin, että ilmavirran lämpötila on alhainen, ei koskaan korkea, ja vältä vetämästä tukkaasi sitä kuivatessasi.

2. Silmäluomien turvonneisuuden estäminen

  • Laita 2 metallista teelusikkaa pakastimeen 15 minuutin ajaksi.
  • Tämän ajan kuluttua aseta yksi lusikka kummankin silmäsi päälle 5 sekunnin ajaksi, ja toista tätä niin, että asetat ja poistat lusikan luomiltasi useamman kerran. Tee toistoja 5 minuutin ajan, ja laita sitten meikkiä kasvoillesi normaaliin tapaan jotakin hyvälaatuista peitevoidetta käyttäen – oikea tuote on sellainen, joka sopii täydellisesti omaan ihonväriisi.

Näillä yksinkertaisilla nikseillä pystyt muutamaan ilmeesi väsyneestä hyvinvoivaksi!

2. Älä käytä liikaa silmämeikkiä tai kovin tummaa huulipunaa

Kauneudenhoidon virheet liikaa meikkiä

Tässä asiassa kannattaa valita jompi kumpi. Jos käytät paljon silmämeikkiä, kuten esimerkiksi ripsiväriä, luomiväriä ja rajaustussia, ja samaan aikaan valitset huulipunaksesi jonkin hyvin voimakkaan värin (kuten vaikkapa kirkkaanpunaisen tai ruskean), on tuloksena meikki, joka saa sinut näyttämään 5 vuotta todellista ikääsi vanhemmalta.

Onkin siis parasta vähentää meikkiä niin, että tulos on luonnollinen. Tällaisen meikin tekoon tarvitaan päätös siitä, mitä kasvojesi osaa haluat korostaa – jos valitset silmäsi, käytä luonnollista huulipunaa, kuten esimerkiksi nude-sävyjä tai vaaleanpunaista. Jos sen sijaan haluat kiinnittää huomion huulisi, tee silmistäsi hehkeät käyttäen jotakin hienovaraisen sävyistä luomiväriä, josta saat katseeseesi valoa, luonnollista korostusta sekä raikkautta. Tulet varmasti huomaamaan eron kasvojesi hehkeydessä, mikäli vaihdat kevyempään ja luonnollisempaan meikkiin!

3. Sano kyllä kauniille laineille – unohda tiukat poninhännät

Kauneudenhoidon virheet hiukset

Moni vetää tukkansa niin kireälle poninhännälle, että se vetää jopa kasvotkin kattoa kohti. Tällainen tiukka kampaus ei kuitenkaan ole viehättävin vaihtoehto, sillä luonnollisuus on usein tässäkin asiassa paras valinta. Jätä siis tukkasi pehmeille laineille, mikäli haluat tuoda kasvonpiirteesi esille kauneimmalla tavalla.

Tässä ei ole merkitystä sillä, ovatko kasvosi kulmikkaat vai ovaalinmuotoiset, tai vaikkapa neliömäiset, sillä pehmeät kiharat ovat aina sopiva kampaus mille tahansa kasvotyypille. Anna laineiden näkyä, sillä lisäksi ne ovat myös muodissa!

4. Varo poskipunan ja puuterin yliannostusta

Kauneudenhoidon virheet poskipuna

Poskipuna on monelle hyvin tärkeä osa päivittäisen meikkauksen prosessia. Jos sitä kuitenkin laitetaan kasvoille sellasella tavalla, joka saa ihmisen näyttämään nukelta, ei lopputulos välttämättä ole sopivin mahdollinen. Myös aurinkopuuterien kanssa kannattaa olla hiukan varovainen, sillä ne saattavat jättää iholle ”läiskiä”, mikäli puuteria ei laiteta juuri oikealla tavalla.

Kannattaa muistaa myös oikeanlaisen siveltimen käyttö, mikäli poskipunat tai puuterit kuuluvat rutiiniisi – näillä apuvälineillä voit varmistaa täydellisen lopputuloksen.

5. Meikeillä ON viimeiset käyttöpäivänsä

Kauneudenhoidon virheet ripsiväri

Kosmetiikkatuotteiden kanssa kannattaa olla hiukan tarkkana tässäkin mielessä, sillä viimeisellä käyttöpäivällä todella on väliä. Moni kuitenkin jättää huoletta esimerkiksi puuterit meikkipussiinsa eikä edes katso rasiaan merkittyä päiväystä. Saattaakin tulla yllätyksenä, että meikkituotteiden käyttöikä on melkoisen lyhyt.

Tämä liittyy suoraan ihmisen terveyteen, sillä jos laitat tuotteita silmiisi, ihollesi ja huulillesi, saatat saada vakavia allergisia reaktioita, mikäli parasta ennen -päiväys on jäänyt taakse jo kauan sitten. Älä myöskään tee sitä virhettä, että antaisit vanhoja meikkejäsi vaikkapa tyttärellesi leikkejä varten – katso aina ensin viimeinen käyttöpäivä välttääksesi mahdolliset ei-toivotut seuraukset.

6. Kammat ja harjat kannattaa pestä silloin tällöin

Kauneudenhoidon virheet kampa

Pesetkö säännöllisesti meikki- ja hiusharjojasi tai kampojasi? Tämä on itse asiassa melkoisen tärkeä asia, sillä kaikki välineet, jotka ovat kosketuksissa ihon kanssa kannattaa pestä säännöllisesti, jotta voisit varmistaa kunnollisen hygienian sekä välttää bakteerien kertymisen.

Hiusharjat ja -kammat keräävät itseensä kaikkea hilseestä öljyyn, joten käytä niitä pestessäsi kuumaa vettä. Tällä tavalla voit pitää huolta sekä kauneudestasi että terveydestäsi. Erittäin muistamisen arvoinen vinkki!

Esittelemämme pienet vinkit helpottavat elämääsi niin, että voit edistää paremmmin luonnollista kauneuttasi sekä terveyttäsi – jätä siis pois nämä pienet mutta haitalliset kauneudenhoidon rutiinit!

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA