Logo image
Logo image

4 epätavallista vinkkiä hyttysten karkottamiseen

2 minuuttia
Tiesitkö, että vaatteidesi väri voi auttaa karkottamaan hyttyset? Tummat värit houkuttelevat hyttysiä enemmän puoleensa, sillä ne pyydystävät elimistön tuottamaa hiilidioksidia.
4 epätavallista vinkkiä hyttysten karkottamiseen
Viimeisin päivitys: 18 lokakuuta, 2018

Hyttyset voivat olla todellinen riesa, ja ne saattavat myös levittää monia tauteja. Kuten jo tiedät, jotkut ihmiset vetävät hyttysiä puoleensa herkemmin kuin toiset.

Tässä artikkelissa annamme joitakin epätavanomaisia vinkkejä hyttysten karkottamiseksi luonnonmukaisin menetelmin. Näiden yllättävien keinojen joukossa on mm. eteerisiä öljyjä ja joitakin kasveja.

Pitävätkö hyönteiskarkottimet hyttyset todella poissa?

Some figure

Tavanomaisiin hyönteiskarkottimiin liittyy monia ongelmia. Niiden pääainesosana toimii erilaisia hyönteismyrkkyjä, kuten dietyylioluamidia tai permetriinia, jotka voivat aiheuttaa seuraavia ongelmia:

  • Joidenkin tutkimusten mukaan nämä ainesosat voivat olla haitallisia terveydelle, sillä ne vaikuttavat negatiivisesti keskushermostoon.
  • Jotkut ihmiset saavat hyttysenpuremia näiden tuotteiden käyttämisestä huolimatta.
  • Tavanomaiset hyönteiskarkottimet ovat yhä tehottomampia. Tämä johtuu siitä, että hyttyset saattavat kehittää immuniteetin niitä vastaan.

Tässä artikkelissa tarjoamme yksinkertaisia ja tehokkaita luonnollisia vaihtoehtoja, joiden avulla hyttysten karkottaminen onnistuu ilman terveysriskejä.

Katso myös: 10 tärkeää tietoa zikaviruksesta

Hyttysten karkottaminen luonnollisesti

1. Eteeriset öljyt

Tällaiset öljyt ovat aina loistava keino estää kaiken tyyppisiä terveysongelmia luonnollisella, miellyttävällä ja turvallisella tavalla.

Tässä tapauksessa olemme valinneet kolme öljyä, joiden avulla hyttysten karkottaminen onnistuu tehokkaasti:

  • Citronella
  • Geranium
  • Eucalyptus Blue

Kuinka niitä käytetään?

  • Sekoita valitsemasi öljy johonkin kasviöljyyn (esim. manteli-, kookos- tai jojobaöljyyn) tai kosteusvoiteeseen käyttääksesi sitä iholla.
  • Laita seos tuoksudiffuusoriin karkottaaksesi hyttyset tietystä paikasta.
  • Laita muutama tippa öljyä vaatteillesi.
  • Lisää öljyyn vettä ja valmista spray, jota voit suihkauttaa päällesi. Ravista seosta hyvin ennen käyttöä, jotta öljy ja vesi sekoittuvat keskenään. Kun tuoksu katoaa, suihkauta uudestaan.
  • Käytä aina puhdasta ja sertifioitua öljyä. Älä käytä öljyjä, joita ei ole tarkoitettu terapeuttisiin tarkoituksiin.

2. Kehäkukka

Some figure

Karkottaaksesi hyttyset kotisi läheltä, pihalta tai toimistosta, istuta alueelle kehäkukkia.

Sen lisäksi että näillä kauniilla oransseilla kukkasilla on monia terveyshyötyjä, ne toimivat myös hyönteiskarkottimena. Aseta näitä kasveja ikkunoille tai laita niitä “muuriksi” vierekkäin estääksesi hyttysiä tulemasta lähelle.

On mielenkiintoista, että kehäkukka toimii pohjana monissa eri tuotteissa (voiteissa, tinktuuroissa ja geeleissä), jotka on tarkoitettu lievittämään hyttysenpuremien aiheuttamaa ärsytystä.

Suosittelemme lukemaan: 6 unenlaatua parantavaa kasvia

3. Vaaleiden vaatteiden käyttäminen

On päivänselvää, että mitä huolellisemmin peitämme itsemme vaatetuksella, sitä paremmin pystymme välttämään hyttysenpuremat, vaikka ne kykenevätkin pistämään myös vaatteiden läpi.

Moni ei kuitenkaan tiedä, että vaatteiden värillä on merkitystä. Tummat sävyt nimittäin vetävät hyttysiä puoleensa, sillä ne pyydystävät elimistön tuottamaa hiilidioksidia. Vaalea vaatetus pitää hyttyset paremmin loitolla, aivan kuten mehiläistenkin kohdalla.

4. Jos sinua on jo purtu, paina risti!

Hyttynen on päässyt puraisemaan sinua, ja näet patin ihollasi. Meillä on antaa sinulle siihen hoitokeino, joka on peräisin isovanhemmilta. Sillä ei ole tieteellistä pohjaa, mutta sillä on yllättävä vaikutus.

Piirrä “X” sormenkynnelläsi puremaan, painaen niin että ihoon jää jälki.

Sinun ei tarvitse raapia itseäsi; paina vain kaksi viivaa, ja kuin taikaiskusta hyttysenpurema katoaa. Et huomaa puremaa enää muutaman tunnin kuluttua, eikä kohtaan jää myöskään raapimisjälkiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.