7 hoitoa selluliitin vähentämiseksi luonnollisesti

· maaliskuu 10, 2018
Vaikka sinulla olisikin taipumusta saada selluliittia, kannattaa muistaa, että mikäli haluat vähentää sitä, tulisi yrittää välttää istuma-asentoon painottuvaa elämääntyyliä. Samoin on tärkeää pitää hyvää huolta ruokavaliosta.

Selluliitti on epämukava ongelma, joka on monen naisen vaivana. Sitä tulee huolimatta siitä, kuinka paljon ihoa yritetään hoitaa erilaisilla voiteilla, liikunnalla ja muilla konsteilla.

Täysin selluliitista eroon pääseminen ei ole helppo tehtävä, ellei avuksi oteta kirurgia. Tämä on selvä asia. Siten paras vaihtoehto onkin hyväksyä se, että selluliitti kuuluu vartaloosi, ja kannattaakin opetella suhtautumaan tähän ilmiöön hyvin.

Sanomme tämän erään hyvin yksinkertaisen syyn vuoksi: moni nainen pitää sellaisia tavallisia asioita kuten rannalle tai uima-altaalle menemistä epämukavana kokemuksena siksi, että kehossa on selluliittia. Usein ei uskalleta olla julkisilla paikoilla bikinit tai muu uima-asu päällä. Ja vielä pahempi asia on se, että moni nainen pitää itseään ylipainoisena selluliitin vuoksi.

On siis syyt tehdä eräs asia selväksi: vain se, että sinulla on selluliittia, ei ole suora seuraus siitä, että painoa on kertynyt hiukan liikaa.

Suurimman osan ajasta nimittäin selluliitti johtuu ainoastaan siitä, minkälaiset perintötekijät ihmisellä on. Tämän vuoksi onkin siis hyvä idea hyväksyä keho sellaisena kuin se on – myös ne ”viat”.

Yleensä kuitenkin nainen näkee vaivaa sen eteen, että selluliitti voitaisiin minimoida. Siten peiliin katsominen on tietysti miellyttävämpää. Ja lisäksi selluliitin minimoimalla tiedät, että terveytesi on kunnossa.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa luonnollisista hoidoista, joiden avulla kyseinen vaiva saadaan lievittymään kotikonstein. Tässä tulevat seitsemän parasta luontaishoitoa selluliittiin!

1. Tuoreet ja luonnolliset ruoat

terveellinen ruoka selluliitin vähentämiseksi

Kaikki meistä tietävät kyllä, että on tärkeää pitää ruokavalio terveellisenä. Tämä tarkoittaa, että annat itsellesi parasta mahdollista ravintoa.

Täytyy kuitenkin olla rehellinen erään asian kanssa: aikataulut ja ajan jatkuva puute saavat aikaan sen, että käännymme pikaruoan puoleen. Tällaisessa teollisesti käsitellyssä ruoassa on paljon rasvoja, ja se tarjoaa myös tyydytyksen tunne-elämän tilanteisiin.

  • Jotta voisit minimoida selluliitin, on tärkeää vähentää teollisesti käsitellyn ruoan määrää. Näihin tuotteisiin kuuluvat myös sellaiset, joissa on paljon suolaa tai sokeria.
  • Tulee muistaa, että natriumin liiallinen syönti lisää nesteen kertymistä kehoon sekä tekee selluliitista erottuvampaa.
  • Siten olisi hyvä idea valita aina sellaisia tuotteita, jotka ovat tuoreita ja luonnollisia. Näitä ovat esimerkiksi tomaatit, paprikat, ruusukaali, porkkana, artisokka ja muut vastaavat.
  • Mitä tulee muroihin, etsi sellaisia vaihtoehtoja, jotka on valmistettu täysjyväviljasta.

2. Syö merilevää

Erikoistuneissa liikkeissä tarjolla on eri tyyppisiä merileviä, ja näitä ovat muun muassa lajikkeet nori, agar, kombu, hiziki ja arame.

Merilevillä on tyydytyksen tuova vaikutus, sillä ne sisältävät jodia. Tämä on tekijä, joka säätelee ihmisen kilpirauhasen toimintaa, ja lisäksi siinä on runsaasti ravinteita.

Mielenkiintoista on se, että kun merilevä pääsee kehoosi, se toimii myös loistavana puhdistavana tuotteena. Se onkin erinomainen tuote niiden myrkyllisten aineiden poistamiseksi, jotka näkyvät selluliittina.

3. Hyvä nesteytys: vesi, minttu ja sitruuna

limevesi

Kunnollinen kosteutus on avainasia, jotta voisit saada teveemmän ja puhtaamman kehon, jossa ei ole myrkyllisiä aineita.

  • Suositellaan, että juodaan pieniä kulauksia nesteitä koko päivän mittaan.
  • Ei ole tarpeen juoda pelkkää vettä, sillä voit lisätä siihen sitruunaa ja mintunlehtiä. Laita siis näitä sekaan vesipulloosi, sillä näin tekemällä pystyt tehostamaan veden puhdistavaa vaikutusta kehossasi.

Näin voit samalla lisätä kollageenin tuotantoa elimistössäsi. Tämä tekijä korjaa kehon niitä alueita, joilla näkyy niin kutsuttua appelsiini-ihoa. Saadaksesi tämän vaikutuksen, tulee juoda runsaasti nesteitä.

Älä siis aikaile, vaan ala pitää pullollista tai kupillista vettä lähettyvilläsi ihan aina!

4. Pellavansiemen

Tämä tuote liittyy kollageenin tuotannon lisäämiseen, jotta voisit korjata ihosi niitä alueita, jotka ovat selluliitin vallassa. Olisi hyvin hyödyllistä nauttia päivittäin teelusikallisen verran pellavansiemeniä.

Näiden siementen vaikutuksena on se, että saat hyvän määrän proteiineja ja mineraaleja, jotta voisit tehdä ihostasi vahvemman ja kiinteämmän.

Siten onkin helppo, edullinen ja lisäksi herkullinen idea valmistaa aamiaiseksi luonnollinen smoothie, jossa on vihreää omenaa, hunajaa ja ananasta, ja sitten lisätä tähän juomaan teelusikallinen pellavansiementä.

Pikkuhiljaa tulet takuulla näkemään tämän uuden tottumuksen hyvät tulokset ihossasi!

5. Tunti liikuntaa päivässä

liikuntaa selluliitin vähentämiseksi

Säännöllinen ja keskitason rasituksen liikunta lisää lihasmassaa, ja lisäksi se vähentää selluliittia.

  • Tämän ansiosta kannattaakin omistaa ainakin tietyt päivän hetket sille, että harrastat hiukan liikuntaa.
  • Voit kävellä aamulla, ja sitten illalla harrastaa zumbaa tai jonkin tyyppistä tanssia, tai voit vaikkapa uida.
  • Itse asiassa tämä liittyy siihen, että olet tietoinen istuma-asentoon painotuvasta elämäntyylistäsi tai siitä, että vietät paljon aikaa seisten. Nämä ovat molemmat asioita, jotka tekevät verenkierrosta huonomman, ja ne lisäävät nesteen kertymistä jalkoihin.
  • Muista siis tämä asia: liike on elämää, ja se tulee auttamaan sinua saavuttamaan myös miellyttävämmän kuvan peilissäsi.

6. Sano kyllä tomaattikastikkeelle!

Kuulostaako tomaattikastike asialta, joka vähentää selluliittia? Vaikka tämä onkin kummallinen tieto, asia todella on näin.

Sinun tarvitsee vain lisätä hiukan tomaattikastiketta aterioihisi, sillä pystyt näinkin hyötymään tomaatin sisältämästä runsaasta lykopeenista. Kyseessä on erittäin terveellinen antioksidantti.

Lisäksi on niin, että jos valmistat tomaattikastikkeen pienen oliiviöljymäärän kera, lykopeenin määrä lisääntyy. Näin kehosi pystyy yhdistämään hiukan enemmän kollageenia.

7. Kuivaharjaus vähentää selluliittia

kuivaharjaus selluliitin vähentämiseksi

Suurin osa naisista on tottunut käyttämään aina joskus kuorinta-aineita suihkun yhteydessä.

Haluamme tällä kertaa ehdottaa erästä toisenlaista vaihtoehtoa, joka on helppo yhdistää päivittäiseen rutiiniin kaksi tai kolmekin kertaa päivässä. Aloita siis kuivaharjaus niillä pulmallisilla alueilla jalkojasi, joihin selluliittia on kerääntynyt.

Näin pystyt parantamaan verenkiertoasi, poistamaan kuolleita ihosoluja sekä saamaan happea niille alueille, joihin kertyy nesteitä ja tulehtuneisuutta.

Älä siis odota, vaan laita nämä erittäin helpot neuvot käytäntöön – voit alkaa nähdä tuloksia jo muutaman kuukauden kuluttua uuden rutiinisi aloittamisesta.

Kannattaa kokeilla, sillä et tule katumaan – minimoi selluliitti näillä kuudella luonnollisella keinolla, jos sinäkin olet yksi niistä, jotka tämän pulman kanssa tuskailevat!