Omenaviinietikka: loistava lisä kauneudenhoitorutiiniin

Jos käytät omenaviinietikkaa kauneudenhoidossa, kuten hiuksissa ja iholla, on tärkeää muistaa, että etikka tulee aina laimentaa vedellä. Sinällään etikka on liian voimakasta iholla käytettäväksi ja voi aiheuttaa ihoärsytystä ja allergisen reaktion.
Omenaviinietikka: loistava lisä kauneudenhoitorutiiniin
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Omenaviinietikka valmistetaan fermentoimalla omenoiden luonnollinen sokeri, jota löytyy niin omenan kuoresta kuin hedelmälihasta. Samanlaista metodia käytetään siiderin ja omenamehun valmistamiseen. Omenaviinietikka sisältää omenahappoa, joka antaa sille sen ominaislaatuisen värin. Omenaviinietikka on monipuolinen ja luonnollinen aines, jota voidaan käyttää ruoanlaitossa, lääketieteessä, kodin puhdistuksessa ja kauneudenhoidossa. Lisäksi omenaviinietikka on edullinen vaihtoehto monille erilaisille aineille. Sinulta saattaakin löytyä pullo omenaviinietikkaa kaapistasi, jota käytät ruuanlaitossa, mutta älä rajoita sen käyttöä vain keittiöön. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit sisällyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitorutiiniin.

Näin käytät omenaviinietikkaa kauneudenhoitorutiiniin

Hiusten hoitaminen

Yksi yleisimmistä tavoista käyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitorutiiniin on käyttää sitä hiusten huuhteluvedessä. Etikka on käsittämättömän helppo, edullinen ja luonnollinen keino pitää hiukset kauniina, kiiltävinä ja pehmeinä verrattuna kauppojen kemikaaleja sisältäviin tuotteisiin. Omenaviinietikka auttaa vahvistamaan hiuksia ja vähentämään myös hilsettä. Se syväpuhdistaa hiukset, auttaa poistamaan myrkkyjä ja muotoilutuotteita sekä auttaa kiihdyttämään hiusten kasvua.

Voit sisällyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitorutiiniin, esim. hiusten hoitoon.

 

Näin käytät omenaviinietikkaa hiuksiin

Sekoita kaksi desiä omenaviinietikkaa samaan määrään tislattua vettä ja kaada suihkepulloon. Hiustenpesun jälkeen voit suihkuttaa etikkaseoksen hiuksiin, ja muista levittää tasaisesti kaikkialle. Anna imeytyä 10 minuuttia ja huuhtele. Vältä suihkuttamasta suoraan päänahkaan, sillä se voi ärsyttää etenkin herkkää ihoa. Omenaviinietikkaa ei suositella käytettäväksi kuiviin tai vahingoittuneisiin hiuksiin, eikä se sovi hiusimplanttien kanssa käytettäväksi.

Akne ja muut epäpuhtaudet

Omenaviinietikka sisältää aineksia, jotka auttavat suojaamaan ja puhdistamaan ihoa, ja sillä on antibioottinen vaikutus. Lisäksi etikan sisältämä happo auttaa poistamaan liiallista talia iholta ja syväpuhdistamaan ihohuokosia, vähentäen ihohuokosiin kertyvää likaa ja siitä syntyviä finnejä ja mustapäitä. Jos sinulla on rasvainen iho, voi omenaviinietikka auttaa kontrolloimaan talin eritystä ja pitämään ihon hyvässä kunnossa.

Omenaviinietikalla voi myös hoitaa iholle ilmestyviä tummia läiskiä. Muista kuitenkin testata omenaviinietikkaa pienellä ihoalueella ennen sen varsinaista käyttöä, ja jos iho näyttää ärsyyntyvän siitä, jätä etikka käyttämättä suuremmalla ihoalueella.

Omenaviinietikkaa voi käyttää iholla samaan tapaan kuin hiuksissa, eli sekoita pieni määrä omenaviinietikkaa samaan määrään vettä ja levitä niille ihoalueille, jotka kärsivät liikarasvoittumisesta tai tummista läiskistä.

Hidasta ikääntymisen merkkejä ja uudista ihoa

Omenaviinietikka auttaa hidastamaan ikääntymisen merkkien syntymistä.

 

Omenaviinietikalla on voimakas verenkiertoa kiihdyttävä vaikutus, joka auttaa uudistamaan ihon pintakerroksia. Lisäksi etikka tasapainottaa ihon pH-tasoa ja auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, jotka voivat saada ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta. Etikka kohentaa ihon sävyä ja poistaa epäpuhtauksia ja likaa, joka voi nopeuttaa ihon ikääntymistä ja juonteiden syntymistä. Etikka elävöittää ihoa ja saa sen hehkumaan. Sekoita ruokalusikallinen etikkaa viiteen ruokalusikalliseen vettä ja levitä iholle. Huuhtele jälkikäteen.

Desinfioi ja puhdista etikalla

Omenaviinietikkaa voi käyttää pieniin haavoihin ja hyönteisten puremiin. Tiputa muutama pisara suoraan haavaan tai sekoita saippuaan ja käytä haavan puhdistamiseen ja desinfioimiseen. Näin vältät tulehdukset ja kiihdytät haavan umpeutumista ja ihon korjaantumista.

Pysy terveenä

Omenaviinietikka kohentaa terveyttäsi niin sisäisesti nautittuna kuin ulkoisestikin.

 

Jos kaipaat luonnollista keinoa kohentaa terveyttäsi niin ulkoisesti kuin sisäisesti, on omenaviinietikka oikea valinta. Se sopii sisäisesti nautittuna esimerkiksi painonpudotukseen ja painon kontrolloimiseen. Lisäämällä muutaman tipan omenaviinietikkaa juomaveteen joka päivä, pidät huolta sekä kauneudestasi että terveydestäsi.

Sisäisesti etikka kiihdyttää rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaa, mikä hoikistaa vartaloa, ja lisäksi sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit kohentavat vastustuskykyä ja pitävät huolta ruoansulatuksen kunnollisesta toiminnasta. Muista, että omenaviinietikkaa ei tule koskaan nauttia sellaisenaan, vaan se tulee laimentaa vedellä.

Eroon kynsisienestä etikalla

Omenaviinietikan desinfioiva vaikutus voi auttaa poistamaan ja tappamaan kynsisienen ja muut sienitulehdukset. Upota jalat omenaviinietikkaa sisältävään jalkakylpyyn ja anna jalkojen seistä vedessä 15 minuuttia. Käytä kaksi desiä etikkaa sekoitettuna samaan määrään vettä.

Luonnollinen deodorantti

Omenaviinietikka auttaa tasapainottamaan ihon pH-arvoa, mikä tekee siitä loistavan luonnollisen deodorantin. Muista laimentaa etikka vedellä ennen käyttöä. Kaada pieneen kulhoon teelusikallisen verran etikkaa ja sekoita joukkoon 3 teelusikallista vettä, uita vanulappua seoksessa ja levitä kainaloiden iholle. Mikäli ihoärsytystä esiintyy, lopeta käyttö.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2017) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product http://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effectMedGenMed : Medscape general medicine8(2), 61.
  • Akanksha, Singh & Mishra, Sunita. (2017). Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian Journal of Science and Technology
    Vol. 08, Issue, 11, pp.6892-6894, November, 2017

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.